Ох, сега нямам време да изчета всичко и да отговоря на всеки индивидуално по прогнозата му, но мога накратко да обобщя.
2012 беше много трудна година, особено в емоционален и психологически план. Година на катарзис, който все още продължава, но е малко по-утихнал вече. От тази гледна точка най-трудни бяха краят на пролетта и краят на годината, само дето не умрях тогава. Но впоследстние осъзнах, че от това не се умира, просто трупаме опитност - на всеки според това и точно толкова, каквото и колкото може да понесе.
Остава окончателно да приема нещо, което трябваше отдавна да приема, да тегля чертата и да затворя вратата завинаги. Просто не си струва да цикля повече в това, а така няма да дойде нищо ново, все ще съм в омагьосан кръг.
Отворих нова страница в професионален план, имаше и промяна в средата.
В края на годината, след двете ноемврийски затъмнения, се преместих в друго жилище, където физически и от гледна точка на бита не се чувствам комфортно, но емоционално и психически съм много по-спокойна вече.
Тук, в тишина и изолация имах време да помисля върху емоционалните си реакции, доколко са били правилни и адекватни, както и върху отношенията си с хора, които си тръгнаха или вече си отиват от живота ми.
Година на положителни професионални промени, за сметка на личния живот - там няма нищо ново, все същият застой. Някои ме жениха, обвързваха и задомяваха - засега не се очертава такава перспектива на хоризонта. :blink: