Те мислят само за това кой на какво не обърнал внимание в къщата, кой не спазвал часа за обяд или вечеря, а не им дреме, че от малки ги гледаме и слушаме как се карат всеки божи ден и заплашват, че щели да се махнат.
Ще изляза, но нямам желание да се връщам...
Весо,съчуствия.
Тая твоя изповед ме наведе на разни размисли.
Часове за обяд ,вечери и особено празничните тарапани са нещо,което родителите ми не успяха да наложат на нас с брат ми.Ние сме много по-големи от теб,живеем в непосредствена близост и споделяме обща кухня.
Значи,нито аз с Водолейското Слънце,нито брат ми с Уран на АЦ сме от хората,които харесват традициите на родители с Рачешки Луни(тя и моята е такава,но е сериозно зашеметена от Уран)
През годините успяхме да си извоюваме правата и свободите и днес никой не се сърди,че онзи не ял,другия закъснял.
Имам един спомен,като студентка бях на гости в приятелка,майка й ,слънчев Рак,беше приготвила за вечеря невероятни вкусотии,бащата се обади,че има спешна задача и ще закъснее,всички домашни,в това число и аз, седнахме да решаваме кръстословици и чинно дремахме до 22ч.Просто припадах от глад,ама кво да правиш..

Това за мен не е форма на уважение,а закостенялост някаква-да ям и пия под час и в пълен състав на масата.