Здравей Гост

Който има нужда

• 400 Отговора
  • 66709 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Който има нужда
« Отговор #260 -: Май 14, 2013, 01:04:27 pm »
Браво на теб, Лили!  :clap: Много се радвам за кучето!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #261 -: Май 15, 2013, 11:04:38 am »
Ех, мама му стара, не му върви на това куче!
Тъкмо се похвалих, че съм му намерила добри стопани, а днес колегата ми заяви, че неговите щерки вече са си поръчали коте, без да го питат. И сега куче и котка не може, ще трябва да търся други варианти за осиновяване.  :(

Онзи ден зададох хорарен въпрос и отговорът ми се стори отрицателен, макар че почти беше сигурно, че кучето вече е уредено. И ето - поредната неприятна изненада!

А сатурновият боклук дори ми се обади на скайпа да ме пита "как съм", когато разбра от жена си, че съм взела при сърце "проблема" с кучето. Питат как съм само когато има интерес и трябва да свърша поредната услуга.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #262 -: Май 15, 2013, 11:12:46 am »
Бих го взела с удоволствие, но ревнивата ми кучка, ще го изпапа  :angry:

Имам доста приятели с мопсчета. Мога да попитам, дали някой я иска. Но ще трябва да я пратиш да живее в София и ще ти е далече да я надзираваш. На колко годинки е, дали ще свикне с друго куче.
Мислех си и за леля ми, но нейното кученце почина на скоро и все още не може да го преживее, защото го приемаше все едно и е дете. И ако и дам ново куче, може само са бръкна в раната. А за нея съм сигурна, че ще се грижи с много любов за животинчето. Мога да я подпитам деликатно, дали би приела нов член на семейството.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #263 -: Май 15, 2013, 11:22:21 am »
Бих го взела с удоволствие, но ревнивата ми кучка, ще го изпапа  :angry:

Две женски на едно място - трудно ще стане. Виж какво става в темата за любовта, където се събраха двама мъжки.  ;D

За мен няма значение в кой град да я пратя, но бих предпочела да я дам на хора, които познавам, или за които ми се гарантира.

Но относно изпращането от Варна до София не съм наясно как може да се осъществи, все пак не е колет.  :blink:

Вече е на 7 години (родена е през 2006), но е много енергична и пъргава, любвеобилна, има нужда от повече внимание.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #264 -: Май 15, 2013, 11:28:28 am »
Жалко за кучето, но все ще се намери някой, който да го иска. Хората са толкова безотговорни, че нямам думи  :angry:. Онзи ден една организация за защита на животните беше публикувала във фейсбук историята на едно дого аржентино - милото яло камъни от глад и сега се налага спешна операция  :(. Значи някой си го е купил да се направи на голям гъзар и после го е изхвърлил на улицата да се спасява.. Както някой беше казал - "нивото на един народ си личи и по отношението му към животните".
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

satin_

« Отговор #265 -: Май 15, 2013, 11:58:58 am »
Лили ще подпитам леля, като я хвана в удобен момент. Но дано намериш някой по близък до теб да го вземе, за да си спокойна.
Не бих позволила, кученцето да попадне при лош човек. Прекалено много обичам животните.

"нивото на един народ си личи и по отношението му към животните".

Абсолютно! Преправям го на  "нивото на един човек си личи по отношението му към животните".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #266 -: Май 15, 2013, 12:03:55 pm »
Просто сега кучетата пречат на новата "стопанка" да си гледа кефа безконтролно.

Пък излезе с номера, че ги съжалява и търси по-добри условия за тях. :))

Но като има бунаци да й вярват, що да не й минават номерата? :))

При всички положения трябва да търся спешно решение, защото не са далеч летните жеги, а кучето ще стои по цял ден затворено на терасата (южно изложение). Мъжкият и без това вече е пътник, но да не вземе да умори и женската сега.
« Последна редакция: Май 15, 2013, 01:22:10 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #267 -: Май 15, 2013, 01:41:09 pm »
Лили, защо не пишеш в този форум: http://forum.dog.bg/forum/55-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B4%D0%BE%D0%BC/? Хората там често са намирали стопани на много животинки и може да се намеря някой, който да помогне.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #268 -: Май 15, 2013, 02:58:50 pm »
Лили, кученцето може ли да съжителства с котки? И дружелюбно ли е към непознати?
Живея в къща с двор, мога да се грижа за кученце, ако то не е крайно негативно настроено към котките ми и непознати, тъй като имаме често гости. Ако е необходимо ще го гледам в къщата, не на двора, където са котките ми, ако това те притеснява.  Живея в центъра на България, в северната част.
Ако не откриеш човек, който да го гледка, аз с удоволствие ще го приема. Едно животинче повече няма да ме завали в отглеждането. Не мога да си представя да му се случи нещо или да попадне на хора, които няма да се грижат добре за него.
Ако трябва да дам визитка за това какъв стопанин съм - обичам много животните, не мога да съм лоша с тях, за животните ми винаги има от всичко, което им е необходимо. В момента гледам 2 женски и 2 мъжки котета, очаквам едната женска да има поколение всеки момент, но ще се грижа и за него. Имам и полупитомен таралеж.

В двора ми има друго куче, но то е дворно куче, пазач, вързано е, то е немско пумче - един родител овчарка, а друг е улично куче.  ;D Но е най-милото същество на света, живее в отлични отношения с моите котки, пуска се вечер, но не е агресивно нито към хора, нито към животни. Живее в кучешки палат - има остъкление.  :mellow: Старата дограма от къщата използвахме за оградка на мястото му, за да е на завет.

Ако не откриеш съвестен човек, на който да имаш доверие и си в крайна безизходица за отглеждането на кученцето, ще поема отговорност за него, ако ме почувстваш като добър стопанин.

Не съм отглеждала такъв тип кученце до момента, ще е новост за мен, но ще съм старателна и изпълнителна.
Може и да бъркам, но май има някакви опции за превозване на животинчета чрез куриери. Може да поделим разходите по пренасянето му. Достаквата му е около 30-50 лв, поне това видях в интернет.

Ето и мястото, на което живея, както и една от котките ми. Много ми е бавен интернета, ползвам мобилен и трудно прикачвам снимки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #269 -: Май 15, 2013, 03:08:46 pm »
Благодаря ти, Емма.

Кучето е много дружелюбно, по принцип тази порода е спокойна, няма агресия. Расло е с доста котки, възприема ги като фон. Обичат децата, не понасят самотата, те са тип играчки, трябва да им се обръща внимание, иначе много страдат.

Само че това е стайно куче, не може да живее в двора през по-студените месеци, иначе би могло да го ползва за тоалетна - така се спестяват доста разходки. :))

Ако не се намери друг стопанин за мопсчето, някой във Варна или по-близък град, нямам нищо против ти да си му стопанка, тогава ще трябва да помислим как да организираме превоза. :)

Имаш прекрасна градина - доста по-добър вариант от горещата тераса, която сега обитават в жилището, в което са останали.

За разходите не се притеснявай - баровката, която иска да се отърве от него, всичко ще заплати, има кой да я спонсорира. Зор с парите няма, има зор да разкара кучето. :))

« Последна редакция: Май 15, 2013, 03:18:42 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #270 -: Май 15, 2013, 03:24:58 pm »
При всички положения трябва да търся спешно решение, защото не са далеч летните жеги, а кучето ще стои по цял ден затворено на терасата (южно изложение). Мъжкият и без това вече е пътник, но да не вземе да умори и женската сега.

Наистина ли са ги затворили на терасата?!? Не може поне ли да ги гледат, като хората докато не им намериш нов дом. Опитай в тази група https://www.facebook.com/BulgarianAnimalLiberation?fref=ts да намериш дом за мъжкия, по добре да доживее, колкото му остава в нормални условия.
А мопската няма да издържи топлината през лятото затворена на терасата. Тази порода е доста капризна и болнава. Изисква доста грижи.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #271 -: Май 15, 2013, 03:29:21 pm »
Emma и котките.  ;D

За мен не е проблем да го гледам в къщата. Зимно време и котките ми прибирам, ако пожелаят. Но те са на по-свободен режим, дала съм им свобода да избират кога да са вътре и вън.  :blink:
Да, градината ми ще е чудесна за разходки за кученце, има огради почти от всички страни, като изключим съседите ни, с които нямаме ограда. Но двор е много голям, има място за всички.  :blink:

Ще ти оставя лично съобщение с телефона си, в случай, че отсъствам някой ден от форума. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #272 -: Май 15, 2013, 03:31:41 pm »
А мопската няма да издържи топлината през лятото затворена на терасата. Тази порода е доста капризна и болнава. Изисква доста грижи.

Да, знам. Затова се надявах колегата веднага да я вземе - колкото по-скоро се махне от там, толкова по-добре!
И сега експедитивно ще й търся нови стопани, не искам да изкара лятото затворена на терасата, докато "стопанката" се разхожда по половин ден с количката в Морската градина, по детски кътове, молове, магазини или се излежава на плажа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #273 -: Май 15, 2013, 04:09:16 pm »
Ема, аватара ти да не е вдъхновен и направен специално за теб ? :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #274 -: Май 15, 2013, 04:14:00 pm »
Сега се загледах - има прилика, но на снимките е с по-кадифено, меко излъчване.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #275 -: Май 15, 2013, 04:32:42 pm »
Котките ме облагородяват и правят да изглеждам с меко излъчване. Иначе съм по-осмодомна.  :-[
Не е правен за мен, но ми "звучи" много латино, горещо, темпераментно. Заради това съм го избрала.  :-[

*

Veselin

• 2737
« Отговор #276 -: Май 21, 2013, 08:34:25 am »
Лили,какво стана с кучо?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #277 -: Май 21, 2013, 08:47:43 am »
Засега нищо, но първо ще търсим стопани от нашия град, после може да разгледаме други варианти.

Вчера говорих с една моя позната, има зоомагазин, развъжда котки. Обеща да поразпита тук-там, при нея идват доста хора в магазина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #278 -: Май 21, 2013, 08:49:55 am »
Дано си намери стопани, важното да е жив и здрав.

*

Нова

• 3491
« Отговор #279 -: Май 21, 2013, 08:54:40 am »
Ема, колко си млада и хубава, а този аватар и постовете... прозира голяма тежест, "възраст",.. ех, този 8 дом.