Здравей Гост

С атрология трябва да се занимават щастливите и...онези изпълнени с любов

• 113 Отговора
  • 24430 Прегледи
*

ini

• **
  • 597
Мдаа..,
Най-важно е да се извлекат уроците и опитността.
Въпроса е , че астрологията не е за всеки. :blink:
Че защо да не е за всеки?! Човек , като има желание, значи е за него. Съвсем друг е въпроса как човек ще си приложи знанията. Дали ще практикува или не, дали ще става професионален или не. Астрологията е за всеки, който има желание и интерес да я изучава.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Щастлива...,обичана..,желана...май бременна.... от...любов и желание.... ;D ;D;D :P

слънце :o това верно ли е  :rolleyes:

Да.... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mims

• **
  • 772
Аз пък си мисля...точно както го е казала Жълтолилава. ;D

Представете си , че сте клиент на астролог, който изглежда ужасно, не е успял да се реализира като партньор...,сърдит, намусен..,авторитарен. Отивате на консултация при него. Ще му се доверите ли? :rolleyes:
Защо не?Стига да има признание и да се е доказал като такъв.
Аз не отивам да се женя за него . ;D

*

Mims

• **
  • 772
Както казва украинската ми братовчедка, която е доста самодоволен човек и не й трябват никакви астрологии/езотерики, "меньше знаешь - лучше спишь". Жената е със Слънце и Меркурий във Водолей и Уран около МС!  ;D
Без да имам такива екстри Уранови,и аз мисля така.
Обичам и максимата "Колкото по- малко имаш,толкова по- малко губиш" ;D
Аз също търся астрологията в определени моменти,когато съм на зор. ;D
Иначе защо ми е?

*

Asol

• 4140
Ами представи си да си на терапия при психолог, който има сериозни проблеми в брака и не успява да ги реши, а е тръгнал да "оправя" живота на други хора.

Не споделям подобно мнение. Най-добрият психолог е именно този, който не е такъв само на книга, а е извлякъл поуки и от собствения си житейски опит. Четенето не води до разбиране и вникване. В този ред на мисли, човек ако е само папагал как със заучени фрази ще помогне на някого ?  ;)

То по тази логика никой не трябва да се занимава с психология, защото няма човек без проблеми. ;D

*

Lillie

• 30532
Най-добрият психолог е именно този, който не е такъв само на книга, а е извлякъл поуки и от собствения си житейски опит.

Именно затова го и написах по-горе - ако е извлякъл поука/мъдрост.

Иначе и хиляда книги да изчетеш, смисъл няма, ако през цялото време си живял в удобна топла капсула и не си се сблъскал с реалните проблеми навън.  :blink:

Какъв консултант ще е човек, който цял живот е живял в пашкул? Такива случаи рядко се срещат, но може и да се срещат, говоря хипотетично.

« Последна редакция: Март 29, 2013, 12:46:41 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Книгите са страхотна невидима библиотека зад гърба на всеки, който е чел с разбиране. И винаги си проличава човек, който чете и търси, и който не.

А и много често книгите идват след изпита... :blink:

*

Asol

• 4140
Лили, този от твоя пример се е сблъскал със ситуацията с конкретен човек и може да се разведе примерно, ако неразбирателството е голямо, което означава ли че не е придобил опит и не си е извадил поуки в сферата на взаимоотношенията ?  Може да има натални заложби да мине през криза на партньорските взаимоотношения, за да стигне до този извод. И казваш да го отпишем като психолог по принцип ? Има ли човек без проблеми, който е перфект навсякъде ?!

Забелязала съм, че най-искрена и пълноценна подкрепа дават именно потърпевши.

*

Lillie

• 30532
Забелязала съм, че най-искрена и пълноценна подкрепа дават именно потърпевши.

Онези потърпевши, които са успели да намерят достоен изход от трудната ситуация и да извлекат полезен опит от нея. Защото някои излизат от трудните обстоятелства с лузърска нагласа или трайно изпълнени с жлъч и омраза (не дай боже). Затова е толкова шарен светът, всеки съди според мирогледа си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
Книгите са страхотна невидима библиотека зад гърба на всеки, който е чел с разбиране. И винаги си проличава човек, който чете и търси, и който не.

А и много често книгите идват след изпита... :blink:

Не можеш да имаш разбирането, ако не среща отклик и не е в синхрон с твоите мисли и същност. Един вид да отразява някаква частица от теб самия, която може на този етап да е още неосъзната и прочетеното да представлява своеобразно ключе към нея.
За другото права си, стигнах до едни изводи, пък по-нататък във времето видях, че някой ги е написал някъде. :blink:

*

Papy

• 4343
Има голям парадокс във всички видове окултни знания

Например: предсказва ти астрологът, че април месец ще бъдеш уволнен
Ти:
1)правиш всичко възможно и не те уволняват, предсказанието не се сбъдва, не може занапред да се разчита на предсказания
2)правиш всичко възможно и пак те уволняват, предсказанието се сбъдва, но какво от това, че си знаел

Често стигам до извода, че е най-добре човек да се наслаждава на пържолата си и да не си блъска главата с Божиите планове, каквото трябва да дойде-ще дойде, и дано да се представим добре

*

Asol

• 4140
Според мен астрологът или посочения като пример психолог на първо място би трябвало да притежават чисто човешки качества - коректност, лоялност. Да не го играят Господ, да не се опитват да осъждат консултирания или да го наставляват. В крайна сметка решенията се вземат от този, който е отишъл на астрологична консултация.
А при небракуван психолог, ако развием въпроса, може ли да ходят на консултация семейни двойки с проблеми ? Детска учителка, която няма деца може ли да бъде такава ?
На астролога не му е необходимо да бъде милионер, за да прогнозира забогатяване. Има обаче някои дялове от астрологията, за които е необходимо и по-профилирано познание като астрометеорологията - там трябва да си физик или метеоролог плюс астролог или пък медицинската астрология.

Някои неща или си ги имаш като потенциал, афинитет и дарби или не. Опитът и придобитите знания може само да ги обогати.

*

Lillie

• 30532
Нерядко се случва личните "липси" да намират "компенсация" чрез консултиране в съответнине сфери - жена, която никога не е раждала и отглеждала деца, да се насочи към детска психология (или детска астрология), астролог с множество проблеми в партньорството и брака да стане консултант по синастрични въпроси, човек с тежко детство и малтретиране в семейството да избере да практикува семейна терапия... (своеобразно "лекуване" на стари рани чрез други хора, търсещи помощ по аналогични проблеми)

Само човек, живял в пашкул и попиващ опит от написаното в книгите (принципно и аз обичам да чета  :blink:), а не от реални опитности, не съм сигурна какъв консултант би бил. Но животът никога не е статичен - в един момент пашкулът се разкъсва и в тясното пространство нахлува въздух, свеж бриз, а за някои дори разтърсващ ураган.
« Последна редакция: Март 29, 2013, 02:20:57 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
Нерядко се случва личните "липси" да намират "компенсация" чрез консултиране в съответнине сфери - жена, която никога не е раждала и отглеждала деца, да се насочи към детска психология (или детска астрология), астролог с множество проблеми в партньорството и брака да стане консултант по синастрични въпроси, човек с тежко детство и малтретиране в семейството да избере да практикува семейна терапия... (своеобразно "лекуване" на стари рани чрез други хора, търсещи помощ по аналогични проблеми)

Само човек, живял в пашкул и попиващ опит от написаното в книгите (принципно и аз обичам да чета  :blink:), а не от реални опитности, не съм сигурна какъв консултант би бил. Но животът никога не е статичен - в един момент пашкулът се разкъсва и в тясното пространство нахлува въздух, свеж бриз, а за някои дори разтърсващ ураган.

:clap:

*

Asol

• 4140
В случая с прогнозите от астролог и консултациите при психолог това едва ли има значение и не е предпоставка някой да не достатъчно добър да се занимава с каквото й да е - това зависи най-вече от уменията и афинитета му в дадена област, не от това колко пъти се е женил, развеждал, колко деца има или да има такива, дали кара Опел или Майбах.
Иначе всички в пенсионна възраст биха били астролози, ако разглеждаме богатия опит като водещ показател за направата на една астрологична прогноза.  ;D

« Последна редакция: Март 29, 2013, 02:49:59 pm от Asol »

*

Lillie

• 30532
Бих се насочила към астрологично семейно консултиране, там най-много ме сърби и боли (ако някой ден реша сериозно да практикувам).

Между другото, на единия колега на работа съпругата му е бездетна, по професия е детски психолог и има собствена детска занималня.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
Бих се насочила към астрологично семейно консултиране, там най-много ме сърби и боли (ако някой ден реша сериозно да практикувам).

Давай, почвай ме ))))))

*

Divna

• 2478
Според мен астрологът или посочения като пример психолог на първо място би трябвало да притежават чисто човешки качества - коректност, лоялност. Да не го играят Господ, да не се опитват да осъждат консултирания или да го наставляват. В крайна сметка решенията се вземат от този, който е отишъл на астрологична консултация.

Един истински професионалист, било то психолог или астролог не обсъжда на всеослушание живота на своите клиенти. Такъв човек е нужно да има висок морал, за да практикува тази професия, в която се изисква консултиращия да сподели най-съкровенните си тайни, за да му се помогне.

*

Lillie

• 30532

Давай, почвай ме ))))))

Рано ми е да те почвам, още своите сополи не съм избърсала. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Може да не харесвате Алена, но на мен ми допадат част от съветите, които дава към тези, които се занимават с астрология:

• Астрологът работи за хората, а не хората - за егото на астролога.
  • Никога не пророкувайте катаклизми, които не зависят от нас, земните хора.
  • Не разказвайте тайни от живота на някого пред други хора.
  • Фантазията на астролога може да съсипе човешкия живот.
...

Цитат
А при не бракуван психолог, ако развием въпроса, може ли да ходят на консултация семейни двойки с проблеми ? Детска учителка, която няма деца може ли да бъде такава ?
Така погледнато ще отговорим - не, защото трябва опит. Но и опит без емпатия нищо не става.
А, ако човек има физически недъг - трябва да търси човек със същия проблем, за да го разбере ли?!
Прекаленото много изпитания и болка могат да тласнат човек и по другия път към озлоблението, трупането на само материални неща, опит за потъпкване и унищожаване на отсрещния и т.н.

Цитат
Някои неща или си ги имаш като потенциал, афинитет и дарби или не. Опитът и придобитите знания може само да ги обогати.
Да... :blink:

Цитат
Според мен и да, и не :blink: Да, защото се отдават на проблема, дълбаят, анализират, изучават всичко, той ги поглъща и хоп може да се удавят. Не, защото, според мен ще е проективно - нещо, което не си го изпитал сам върху себе си няма как да участваш в него. И своите идеи ще ги налагаш върху другия. Имам предвид тук, физиологични процеси, като раждане, например.

Цитат
....прогнозите от астролог и консултациите при психолог...
Това са различни неща.

В психологията са необходими многооо знания, не се става психолог само с 4г. бакалавър и/или 2г. магистър. Минава се през много обучения и школи. Затова и в много от чуждестранните школи се изискват мин. 28г. навършени, за да те допуснат само да се запишеш.