Може да не харесвате Алена, но на мен ми допадат част от съветите, които дава към тези, които се занимават с астрология:
- Астрологът работи за хората, а не хората - за егото на астролога.
- Никога не пророкувайте катаклизми, които не зависят от нас, земните хора.
- Не разказвайте тайни от живота на някого пред други хора.
- Фантазията на астролога може да съсипе човешкия живот.
...
А при не бракуван психолог, ако развием въпроса, може ли да ходят на консултация семейни двойки с проблеми ? Детска учителка, която няма деца може ли да бъде такава ?
Така погледнато ще отговорим - не, защото трябва опит. Но и опит без емпатия нищо не става.
А, ако човек има физически недъг - трябва да търси човек със същия проблем, за да го разбере ли?!
Прекаленото много изпитания и болка могат да тласнат човек и по другия път към озлоблението, трупането на само материални неща, опит за потъпкване и унищожаване на отсрещния и т.н.
Някои неща или си ги имаш като потенциал, афинитет и дарби или не. Опитът и придобитите знания може само да ги обогати.
Да... :blink:
Нерядко се случва личните "липси" да намират "компенсация" чрез консултиране в съответнине сфери - жена, която никога не е раждала и отглеждала деца, да се насочи към детска психология (или детска астрология), астролог с множество проблеми в партньорството и брака да стане консултант по синастрични въпроси, човек с тежко детство и малтретиране в семейството да избере да практикува семейна терапия... (своеобразно "лекуване" на стари рани чрез други хора, търсещи помощ по аналогични проблеми)
Според мен и да, и не :blink: Да, защото се отдават на проблема, дълбаят, анализират, изучават всичко, той ги поглъща и хоп може да се удавят. Не, защото, според мен ще е проективно - нещо, което не си го изпитал сам върху себе си няма как да участваш в него. И своите идеи ще ги налагаш върху другия. Имам предвид тук, физиологични процеси, като раждане, например.
....прогнозите от астролог и консултациите при психолог...
Това са различни неща.
В психологията са необходими многооо знания, не се става психолог само с 4г. бакалавър и/или 2г. магистър. Минава се през много обучения и школи. Затова и в много от чуждестранните школи се изискват мин. 28г. навършени, за да те допуснат само да се запишеш.