Здравей Гост

Критика

• 22 Отговора
  • 3590 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Критика
« -: Март 31, 2013, 09:44:13 pm »
Меркурий в аспект с Юпитер.
Меркурий в аспект с Марс.
Меркурий в аспект с Плутон.
Меркурий в аспект с Уран.

синоними на думата....
обсъждам, разяснявам, тълкувам, преценявам, подлагам на критика, подхвърлям на критика, правя критика, соча слабости, анализирам, разкритикувам
обвинявам, нападам, атакувам, осъждам, укорявам, бламирам, дискредитирам
порицавам, упреквам.

Харесва ли Ви да критикувате? Обичате ли да критикувате? Смятате ли , че критиката Ви е обективна? Приемате ли критиката? Умеете ли да критикувате себе си....

Имате ли наблюдения в/у карти на критици..,критикари...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: Критика
« Отговор #1 -: Март 31, 2013, 09:52:36 pm »
Умерена и интелигентна ирония харесвам, но според ситуацията и човека.

Критикарствам само, когато нещо или някой мнооого ме подразни.

Принципно не харесвам и не разбирам хора, които постоянно вървят подир някой и го ръчкат с показалка и му вдигат менторски пръст. Но за такива вече съм намерила лек - изкарвам им скритите дяволчета наяве. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Март 31, 2013, 09:55:21 pm »
Много обичам да вървя след определени хора и да размахвам показалката

« Отговор #3 -: Март 31, 2013, 09:55:51 pm »
Сатурн.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Март 31, 2013, 10:05:06 pm »
Много обичам да вървя след определени хора и да размахвам показалката

Защо обаче след определени? ;D

Т.е. не ти е обективна критиката...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Март 31, 2013, 10:05:57 pm »
Сатурн.

Меркурий-Сатурн.  :P

Когато критиката е принципна и обективна, нямам нищо против такава.

Не обичам дребнави изпълнения - критикарство заради самото критикарство и когато е силно пристрастно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Март 31, 2013, 10:08:25 pm »
Меркурият беше споменат по-горе, затова го пропуснах. Мислех, че е очевидно. Шегувам се.

Това, че Папи върви след определени хора, не означава, че не е обективна спрямо тези определени хора. Определените хора са тези, които имат нужда от критика според нея. Тези, които няма за какво да ги критикува, защо да го прави.

На мен ми харесва как критикува д-р Хаус. Всички са идиоти. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Март 31, 2013, 10:12:22 pm »
Меркурият беше споменат по-горе, затова го пропуснах. Мислех, че е очевидно. Шегувам се.

Това, че Папи върви след определени хора, не означава, че не е обективна спрямо тези определени хора. Определените хора са тези, които имат нужда от критика според нея. Тези, които няма за какво да ги критикува, защо да го прави.

А дали понякога не критикуваме просто заради спорта? Дали друг път не критикуваме заради това, че виждаме нещо у другия , които искаме да притежаваме? Дали друг път критиките не са към онези които са по-високо поставени от нас в йерархията?

ТУК НЕ ГОВОРЯ ЗА ФОРУМА И ПАПИ...Просто търся сходство в едни други карти и изводи... :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Март 31, 2013, 10:18:07 pm »
Дали друг път не критикуваме заради това, че виждаме нещо у другия , които искаме да притежаваме?

И това понякога се случва, но тук вече се намесва завистта, в една или друга степен. Тоест в такъв случай критиката е проекция на някоя наша сенчеста страна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Март 31, 2013, 10:22:38 pm »
Единствено към най-близките ми хора. Другите- не ме интересуват.

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Март 31, 2013, 10:26:25 pm »

А,...т.е тези , които са специални за теб... :rolleyes:
С две думи....

*

Uran

• 6041
« Отговор #11 -: Март 31, 2013, 10:29:23 pm »

С две думи....

Именно. :blink:
Лошото е, че ползвам страшно отровен език, за да ме разберат, нещо, което не правя с другите. Там съм "мека". Интересното е, че го разбират и ми прощават експресивните изразни средства.  :-[ ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 31, 2013, 10:39:21 pm »

С две думи....

Лошото е, че ползвам страшно отровен език, за да ме разберат, нещо, което не правя с другите. Там съм "мека". Интересното е, че го разбират и ми прощават експресивните изразни средства.  :-[ ;D

Много благо-даря за споделеното Uran...
а какви са аспектите м/у Меркурий и Сатурн в картата ти? Интересува ме и Меркурий и Юпитер... :-[ :rolleyes:

« Отговор #13 -: Март 31, 2013, 11:02:25 pm »

С две думи....

това. само без частта с разбирането понякога.
нерядко ми се налага да обяснявам, че посочвам някакви петънца, за да могат да си ги почистят, АКО РЕШАТ, т.е. с най-добро чувство. някои ми се обиждат и ми се правят на разстроени, но аз просто така комуникирам с близките си хора. виждам ги като потенция на самите себе си.
първо съм критична към себе си, след това към света и останалите.
//по стечение на обстоятелствата се занимавам и с критика:Д

Меркурий/Нептун (у11) - съвпад: Сатурн (5*), Уран (6*), секстил Плутон (5*), опозиция Юпитер (9*)

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #14 -: Април 01, 2013, 01:16:19 am »
Понеже имам големи изисквания към мен си, го прилагам и върху околните.. Винаги забелязвам грешките които хората допускат.. винаги ми се набиват на очи. Много често ми искат мнение/съвет за различни неща от " какво да облека " до поведение, изказване, решения и други ..
Моята критика е по-скоро не като да се карам на хората, а да ги науча, да им покажа друго, странично мнение, къде грешат.. винаги са ми я приемали критиката и са се замисляли хората, дори когато не съм очаквала, съм бръкнала на някой в болно място и съм го накарала да се замисли  ;D Винаги съм обективна..
Много взискателно се отнасям към чуждата критика, винаги ме боли като ме критикуват , но по странен начин.. стремя се да съм перфектна, това естествено е невъзможно  ;D Винаги променям това, което хората не харесват или поне към тях, като червена лампичка ми е, много съм съобразителна.. но винаги съм благодарна за критиката..

мерк в стрелец съвпад луна опозиция марс - няма как да не видя грешките и каква съм цапната през устата, БАМ, директно си казвам  ;D понякога го правя без да искам... ау, какви гафове и изцепки  ;D иначе съм директна, болезнено директна.. право с целта стрелям  ;D
юпитер тригон мерк, луна  и секстил към марс - за това го раздавам като учител.. много философствам  ;D
а и хората ми се доверяват, вярват на съветите ми и мнението ми
слънце секстил сатурн
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Papy

• 4343
« Отговор #15 -: Април 01, 2013, 09:33:18 am »

На мен ми харесва как критикува д-р Хаус. Всички са идиоти. ;D

И на мен ми харесва, но той е даже лек случай. Имам приятели, които се увличат по разни мистични учения, и е голям удар за егото да контактуваш с тях. Например всеки, който мисли, че тази действителност е истина, е идиот и глупак-и това вместо здрасти :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Април 01, 2013, 03:31:52 pm »
Имам приятели, които се увличат по разни мистични учения, и е голям удар за егото да контактуваш с тях.

Критикуват всичко и всички наред?

И такива като тях си имат "бутончета" - при едни са по-овладяни, при други не. :)

Благодаря и се извинявам, че се отклоних толкова от темата..

Десс, премести си въпроса в някоя друга тема, ако не искаш тук да си под обстрел.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #17 -: Април 01, 2013, 05:59:37 pm »

С две думи....

Много благо-даря за споделеното Uran...
а какви са аспектите м/у Меркурий и Сатурн в картата ти? Интересува ме и Меркурий и Юпитер... :-[ :rolleyes:

Сатурн- в 10 дом- овен има 2 аспекта- тригон с Луна и куинконс с Марс. Меркурий- водолей- ретро -е добре аспектиран.

« Отговор #18 -: Април 01, 2013, 07:00:25 pm »

с аспекти,без аспекти си навлизам в критика,неусетно почти..... :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Април 01, 2013, 07:11:29 pm »

с аспекти,без аспекти си навлизам в критика,неусетно почти..... :mellow:

Къде ти е прогресивната Луна? ;D
Аз се надявам докъм 60-65 да я заобикалям. После, може и да се гмурна директно, ако съм жива.  ;D