Здравей Гост

Имате ли проблем с наднормено тегло?

• 108 Отговора
  • 21219 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Имате ли проблем с наднормено тегло?
« -: Април 03, 2013, 08:52:48 pm »
Как сте с килцата? :rolleyes:

И къде Ви е луната..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

tasha

• *
  • 85
Re: Имате ли проблем с наднормено тегло?
« Отговор #1 -: Април 03, 2013, 09:06:58 pm »
Не съм имала проблеми с килограмите, ама и от повече от година гледам да се храня здравословно, много на края на втори.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Април 03, 2013, 09:11:44 pm »
Не съм имала проблеми с килограмите, ама и от повече от година гледам да се храня здравословно, много на края на втори.

Къде е Луната? Какви аспекти има? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Константин

« Отговор #3 -: Април 03, 2013, 09:19:50 pm »
До 6-7 годишна възраст бях много слаб и хилав, може би защото често боледувах от ангини. После си махнах сливиците и до 16-17 годишна възраст бях пухкава свиня :) Луната ми е в овен, но според мен основното е върха на 6-ти дом, което обяснява и проблемите с гърлото и до някаква степен "заложбите" ми да си угаждам, когато стане въпрос за храна. Другият много основен фактор е и че имам Юпитер в Рак, което бях чел, че дава склонност към преяждане :)

*

lealya

• *
  • 172
« Отговор #4 -: Април 03, 2013, 09:40:53 pm »
Аз също не съм имала проблем с наднормено тегло.Но пък в следствие на стрес и проблеми с хормоните съм склонна да свалям и то драстично.Миналата година свалих драстично килограми (стигнах до 39кг при ръст 156см.,а не бива да са по-малко от 46кг за ръста ми.). Успях да си ги върна :blink: и се чувствам добре.Луната ми е в Овен 8 дом.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Април 03, 2013, 09:50:30 pm »
До 6-7 годишна възраст бях много слаб и хилав, може би защото често боледувах от ангини. После си махнах сливиците и до 16-17 годишна възраст бях пухкава свиня :) Луната ми е в овен, но според мен основното е върха на 6-ти дом, което обяснява и проблемите с гърлото и до някаква степен "заложбите" ми да си угаждам, когато стане въпрос за храна. Другият много основен фактор е и че имам Юпитер в Рак, което бях чел, че дава склонност към преяждане :)

А какви аспекти има Луната? :rolleyes:

*

Константин

« Отговор #6 -: Април 03, 2013, 09:55:17 pm »
Опозиция със Слънце в 11-ти дом и тригони със Сатурн и Уран във 2ри. Тя е в 5-ти

*

tasha

• *
  • 85
« Отговор #7 -: Април 03, 2013, 10:05:41 pm »

Къде е Луната? Какви аспекти има? :rolleyes:

Сега първо да кажа, че съм много новак - на края на втори, май трябва да броя и нея в трети, съвпад меркурий в 3-ти, секстил Нептун - 1-ви, квадрат Уран 12, тригон плутон в 10

« Отговор #8 -: Април 03, 2013, 10:24:29 pm »
 ;D килца имам , жена и половина съм, Луната ми  стрелчешка  се кипри в  трети дом,със Слънцето  в тригон  , в квадрат с Уран  и Плутон ;)
« Последна редакция: Април 03, 2013, 10:33:10 pm от АДА »

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #9 -: Април 03, 2013, 10:26:21 pm »
Нямам такъв а луната питчти в средата на пети качвала съм най много да педесет и два

« Отговор #10 -: Април 03, 2013, 10:36:34 pm »
Намери си хоби или ела с мен на Зумба и йога ;)

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #11 -: Април 03, 2013, 11:03:44 pm »
Имам, не един, а много проблеми с теглото, ама какво да се прави. Откакто се помня съм така. :( Даже сега си намазах филийки с масло и сладко от ядоди.  :-[ Луна във Везни.
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #12 -: Април 03, 2013, 11:22:19 pm »
винаги съм имала излишни килограми, въпреки здравословното си хранене и раздвиженото ежедневие. преди си го обяснявах с майчиния ген, но сега смятам, че се дължи на стрес, постоянно напрежение и изобщо... психическо неспокойствие. през годините съм пазила и диети (гладуване), изтезавала съм си организма по всички възможни начини, безрезултатно. бях се стопила едно лято, когато избягах далеч от всичките си проблеми и, изобщо, неблагоприятна среда. в последните месеци влизам във форма, започнах да смъквам от нищото, не успях да разбера кой транзит ме накара да започна интензивна фитнес програма, но я правя с удоволствие.

//Луната ми е в последните градуси на 4-ти/Дева
тригон Уран, Нептун, Меркурий, секстил Юпитер, квадрат АСЦ

« Отговор #13 -: Април 04, 2013, 12:15:21 am »
Де да ставаше така ;D Братовчед ми, който е лекар и има хиляди хобита, почти не спи и от нерви яде, а е пробвал всичко за отслабването.
Той има Луна в телец в 8 дом в квадрат с Юпитер, Сатурн и Венера, опозиция с Нептун.
Тригоните и секстилите не ги пиша, понеже не знам дали влияят :-\

Хобитата са изключително полезни и оказват много благоприятно влияние върху организма на човек на биохимично ниво с производството на определени хормони и освобождавайки ни от стреса. Естествено, който ги практикува с желание и за без пари.
А сънят си е задължителен.
Яденето от нерви често е заключено още от детството.
С повече вяра и упоритост винаги се успява :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Април 04, 2013, 08:07:06 am »
Проблем с излишни килограми не съм имала, друг е въпросът, че никога не се чувствам "достатъчно слаба".
Там, където съм израстнала, по-скоро имах проблем с ръста (в ученическите си години) - средният ръст за жена е 170, следователно всяка, която е по-ниска (от 160 до 165) минава за тапа.  ;D

Нямам астенична структура, по-скоро нормална - нито слаба, нито пълна. Разбира се, зависи каква е представата за "нормално" телосложение. Да речем, ако тук за нормално се счита да си висока 160 и с тегло 40-45 кг, със сигурност няма да минавам да миньонче.  ;D

Между 16- и 17-годишна възраст беше най-голямото ми натрупване на килограми, но тогава се преместих в друга държава, озовах се в непозната среда, водех изолиран и почти обездвижен начин на живот. Когато осъзнах, че така повече не може да продължава, сама си наложих драстичен хранителен режим - почти изцяло се отказах от храната, това беше моята "диета". След това преминах към по-балансиран режим и започнах да спортувам интензивно - фитнес, каланетика и аеробика вкъщи, по 10 обиколки всяка вечер на стадиона. В резултат на това свалих 10 килограма и порастнах с няколко сантиментра.

Принципно храната за мен не е проблем - мога да ям, мога и да не ям. Но е много важно какво ям. Не бих казала, че съм голям кулинар и много претенциозна, но няма да се храня с какво да е (кебапчета, кюфтета, карначета и пр., салами, филета, консерви). Всъщност по-лесно е да се каже какво не ям - доста продукти не присъстват в менюто ми, но не защото съм вегетарианка или спазвам специална диета, а просто защото или не са ми вкусни, или не ги обичам.

Няма храни, към които да съм алергична, просто имам непоносимост към някои, без веднъж да съм ги вкусила - например миди, охлюви. Не обичам морски дарове, риба си приготвям по веднъж в годината.
Месо почти не консумирам, но не поради вегетарианска диета, просто нямам нужда от него. Много рядко си вземам пилешко.

Напоследък не ям също така пловоде и зеленчуци - отблъсква ме изкуственият им вид, а и като представя с какво са наблъскани, за да узряват по-бързо, губя всякакво желание да ги консумирам. Вземам си италиански сушени домати и с удоволствие ги консумирам, но пресни не - вкусът им е отвратителен, дори на летни домати, взети от пазара, които уж минават за градински. Мога да ям пресни краставици, особено в таратор или снежанка.

Не обичам да пия и вода (а трябва), предпочитам плодови сокове. Не прекалявам с кафето, алкохола, не пуша.

Сладко принципно не обичам, изключения правят горчивият натурален шоколад (рядко) и сметановият сладолед през лятото, който мога да консумирам в големи количества и да се храня само с него.  ;D
Бонбони, вафлички, шоколадви бисквитки не обичам, за мен са с твърде изкуствен вкус и са толкова сладки, чак накъртват.

И въпреки всички изброени липси в менюто не бих казала, че съм много слаба. При мен ключова роля играят стресът и движението, ако искам драстично да се вталя. Идеалното ми тегло по принцип е 55-56 килограма  при ръст 167, т.е. 38 размер (44 по бг мерки). По едно време, в резултат на силен стрес бях стигнала 36 размер - чувствах се много добре, най-вече от визуална гледна точка. Най-ниското тегло, до което съм стигала, е 50,5 кг през 2009 година, когато изжвявах ад вкъщи и майка ми умираше. Толкова слаба никога не съм била, никой не можеше да ме познае. Но за съжаление за броени месеци си възвърнах нормалното тегло, такива килограми трудно се задържат, ако не са ти присъщи и не ги поддържаш със спорт и движение.

Краят на миналата година също беше стресиращ за мен, още от лятото започнах да се вталявам и почти бях стигнала до 36 размер (мечта!  ;D), но после след преместването качих два размера отгоре и сега съм леко напълняла, което ме кара да се чувствам не много комфортно. Имам да смъквам един размер, защото 38ми вече не ми става (а имаше страхотни рокли по разпродажби, но изглеждат добре върху по-фина фигура). Та, основно напълнявам от обездвижване и по-спокоен начин на живот, не толкова от хранене.

Ям, за да живея, а не живея, за да ям.  ;D

За анкетата ще кажа, че Луната ми е в Рак (8 дом), включена е в голям воден тригон с Марс и Уран, има квадрат с Плутон. Най-точният аспект в картата е тригон Марс-Луна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #15 -: Април 04, 2013, 08:07:30 am »
Никакъв. В Козирог

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #16 -: Април 04, 2013, 08:11:44 am »
Аз също не съм имала проблем с наднормено тегло.Но пък в следствие на стрес и проблеми с хормоните съм склонна да свалям и то драстично.Миналата година свалих драстично килограми (стигнах до 39кг при ръст 156см.,а не бива да са по-малко от 46кг за ръста ми.). Успях да си ги върна :blink: и се чувствам добре.Луната ми е в Овен 8 дом.
;D И моята е в Овен в 8ми и съм 155см - 45кг. Най-малко съм стигала до 41кг, най-много 48кг, а най ми е добре да съм 43кг :)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #17 -: Април 04, 2013, 08:34:20 am »
Е, сега се възстановявам след раждане, така че не смея да свалям кила,а и  заради кърменето.Но по принцип не съм имала проблеми с килограмите, а и аз много обичам да ям.Хубавото е ,че обичам и да спортувам и така компенсирам.Преди да забременея бях 52-53 кила на ръст 168кг.
Обичам най-вредните храни-най вече тестени сладкиши. :P
Плодове и зеленчуци ям много малко...Въобще се храня доста нездравословно..
Двойно теле съм с Луна в Рак в трети дом която има аспекти  :тригон Уран секстилСатурн и квадратура с Плутон.
Чувала съм ,че Рачешките Луни обичат тестените изделия. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Април 04, 2013, 08:38:38 am »
Чувала съм ,че Рачешките Луни обичат тестените изделия. :blink:

Това е нещо, което не мога да изключа от менюто, за сметка на всичко останало.  ;D
Като малка наблягах на тестените изделия и бях пухкаво дете, но не дебело.

Сега сладкиши не консумирам, но без хляб не мога да издържа дълго. Обичам ръжен хляб или грахам, многозърнест, с много ядки вътре, а също така чиабата.

Лятото по едно време бях спряла хляба, започнах да отслабвам много бързо, но в един момент не издържах и започнах да компенсирам липсата му с други тестени изделия, по-калорични - мъфини, бутерки... И пак качих килца.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #19 -: Април 04, 2013, 08:42:52 am »
Същата работа съм и аз, с тази разлика, че в нормално състояние аз ям хляб само на закуска, а през деня си позволявам тестени десерти ,защото не мога без тях.Те са моят порок! ;D
Сега обаче гледам докато мога да хапвам хляб, докато мога заради бебока.