Здравей Гост

Имате ли проблем с наднормено тегло?

• 108 Отговора
  • 21166 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Имате ли проблем с наднормено тегло?
« Отговор #20 -: Април 04, 2013, 08:49:15 am »
Забравих да добавя, обичам и италиански спагети, особено фетучини. Смесвам ги с настърган кашкавал, каперси, сушени домати, зелено песто и така консумирам. От мръвка нямам нужда.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #21 -: Април 04, 2013, 09:06:28 am »
хора със силно наднормено или поднормено тегло ме плашат. както и склонни да залитат към алкохол и други слабости - хазарт, наркотици. това винаги ми е миришело на проблеми с воля и самоконтрол.

не съм имала проблеми с теглото. като малка съм била твърде слаба, и в още един-два по-динамични периоди съм смъквала под 50, през останалото време позакрепям около размер 36, но имам и дрехи 34 и 38. по-скоро съм съм склонна да забравям храната, и затова се старая да спазвам режим по часове.  луна в телец в 8ми дом.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Papy

• 4343
« Отговор #22 -: Април 04, 2013, 09:17:41 am »
Никога не съм имала наднормено тегло, само представата за диета ме побърква. Преди бях слаба защото забравях да ям, сега-защото съм много капризна. След раждането по едно време бях станала много слаба, ходих да си правя изследвания, лекарят ми се изсмя: "всички искат да са слаби, вие-да сте дебела". Нямаше никакви отклонения в резултатите, но бях наистина доста слаба. Като излезе сатурн от 1-ви, качих 2кг без да разбера, а преди се борех за всеки грам.
Но все пак за кг трябва да гледаме 1-ви, у1, че и венера-как натрупваме.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Април 04, 2013, 09:36:39 am »
Като пример за сериозен проблем с килограмите мога да дам мой близък (нямаме кръвна връзка).
Има и силно подчертана склонност към преяждане, свръхконсумация в съчетание обездвижен начин на живот.

АС Рак, Луна в Лъв - в опозиция със Слънцето, Марс и Сатурн. Венера в Риби, ъглова.

Едрото телосложение е наследствено, майка му в момента е към 200 кила, едва се движи и от години не излиза навън, идва една съседка да й пазарува.

Но това са хора на материята, цял живот само трупат - в пряк и преносен смисъл.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #24 -: Април 04, 2013, 09:42:09 am »
Луна в 3 в Скорпион тригон с Венера в Рак..Откакто се помня все съм на диета и все съм си тая..Най-много отслабвам от стрес-най-слаба съм била през 2001 когато баща ми почина.Работата ми е на 2км.,но откакто си купихме кола качих 4 кг.и сега съм решила вече да ходя пеша .Но забележете и астрологично всичко работи перфектно.Доста свалих когато Сатурн пресече АСЦ и беше във 1 дом.А за това качване сега разбрах още миналата година ,когато видях,че в солара за 2012 Юпитер е в 1 дом ,е а кажете сега астрологията не работи ли.Дори през лятото не свалих,макар ,че не прекалявам ,почти не ям хляб,месо не обичам ,то и пилешкото е толкова изкуствено, а пък разни там салами и кремвирши изобщо само като знам от какво се правят..
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #25 -: Април 04, 2013, 09:50:18 am »
Луна е 3 дом, Овен, квадратура с Нептун.
Имах, докато бях в гимназията и по време на бременност. И в двата пъти смъкнах над 20 кг. В гимназията постепенно, диетите не ми повлияха, но пропуших здраво, след бременността, свалих всичко излишно за месец и нещо. Бяха останали едни 5 кг. които свалих, след като спрях да кърмя, от стрес покрай смъртта на дядо ми.

Моят проблем е като на Лили - никога не съм достатъчно слаба в очите си. на ръст 178 см. сега съм 57 кг. При мен проблемът е, че имам идеална женска фигура според всички мед. стандарти, което значи по-широк ханш и тънка талия. Коремът ми е горната част е плосък и глътнал навътре, но ниско долу имам едно мини коремче, което винаги ме е дразнило и не съм успявала да го сваля и с коремни преси, и с тичане, с нищо. Всеки килограм се лепи на корема и дупето.

По отношение на храната - обожавам сладко и хляб, трудно се въздържам, но имам и проблеми с кожата, когато ги ям.

Аз едно въпросче към разбиращите. Кога и в кой аспект на Луната към натала е най-подходящо да спреш цигарите? В смисъл да ги намалиш поне.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #26 -: Април 04, 2013, 09:50:32 am »
Доста полезни съвети за диети и отслабване чета в този сайт-fitnesinstruktor.com,а може да я намерите и във ФБ-РУМИ ИЛИЕВА-много симпатична дама която публикува дори рецепти за готвене на диетични ястия ,видео с различни упражнения. 
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Нова

• 3491
« Отговор #27 -: Април 04, 2013, 10:04:24 am »
Лили, какви са тия рецепти преди обедно време.. Стомахът ми стърже, очи тъмнеят, глава се люшка....

Прия, Папи, е  кви хора сте, бе? Е, как така ще забравиш да ядеш? Лелее, никога не ми се е случвало, събуждам се гладна и това е.

Ужаст.

*

ivola

• 41
« Отговор #28 -: Април 04, 2013, 10:18:01 am »
;D килца имам , жена и половина съм, Луната ми  стрелчешка  се кипри в  трети дом,със Слънцето  в тригон  , в квадрат с Уран  и Плутон ;)
Да,Ада,и аз имам Луна в Стрелец в 3 дом,обичам да си похапвам и килца имам.Луната прави квадрат към Слънцето и Марс, тригон към Хирон и секстил към Уран.Докъто Сатурн ми транзитираше през 1 дом всичко беше си беше наред,нормално хранене,килограмите в норма,но миналото лято влезна във втория дом и ...,всичко тръгна нагоре.Аз по-скоро наднорменото тегло си го отдавам на съвпада Венера с Юпитер в 2 дом - дома на материята,отколкото на Луната.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #29 -: Април 04, 2013, 10:45:17 am »
Чувала съм ,че Рачешките Луни обичат тестените изделия. :blink:
Има нещо такова, но пак зависи. Ако е нещо твърде мазно, може и да не ми хареса. Повече обичам сладките неща - макарони на фурна, баклава, кекс, тулумбички.  :P
Иначе, проблеми с наднормено тегло никога не съм имал, но това може да е заради струпването на много планети в Стрелец (което дава много енергия, така че килограмите не могат толкова лесно да се задържат по мен).  ;D

*

Нова

• 3491
« Отговор #30 -: Април 04, 2013, 11:48:53 am »
Така... Крайно неудовлетворена от хорара, дето постнах преди малко и от това, че той не е заинтригуван вече от мен и от това, че плутона му на дс ми в синастрия не ще да действа и той не ще да си ме върне...а и вие не спряхте да изброявате вкуснотии... успокоих душицата си с една жътварска салата с много олио, хубаво да попие в сиренето и яйцата,  100 гр. гречка, новата ми любо, постен боб по шопски с много чушки и бисквитена торта, напомняща ми детството...
Надявам се окончателно да избия недоволството си на една яка степ аеробика довечера и да ми излязат всичките дяволи, но дотогава има още време и планове не обичам да правя.
Най-мразя стари "любови" да ми се връщат в мозъка, как си позволяват изобщо да ме "сърбят" отново , ааама ха!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Април 04, 2013, 11:55:59 am »
Ти направо си преяла - по моите стандарти.  ;D

Иначе, ако се върнем на темата, жени с наднормено тегло в моето обкръжение няма.

За пример мога да дам само една бивша колежка - Луна в последния градус на Овен в тригон със Слънце в последния градус Лъв, АС Рак, Юпитер в Рак във 2 дом (в квадрат с Луната), съвпад Венера/Марс/Плутон във Везни.

Пример за изключително слаба жена - съвпад Слънце/Венера във Водолей, съвпад Луна/Марс в Овен (Марс е в опозиция с Уран). За изгряващия знак не съм сигурна, но според мен е или Близнаци, или Рак. По събитийна ректификация би трябвало да е с Рак на Асцендента.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #32 -: Април 04, 2013, 12:02:20 pm »
Често преяждам. Всъщност винаги.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #33 -: Април 04, 2013, 12:11:11 pm »
Нямам проблеми, но и не ям много май...луна в близнаци в 11...Оценявам хубавата храна, обаче приготовлението не винаги ми се отдава...Рядко май имам целенасочени кулинарни пориви, обаче общо взето следя какво ям и съм претенциозна- боклуци не понасям! :rolleyes:

*

Нова

• 3491
« Отговор #34 -: Април 04, 2013, 12:44:42 pm »
голяма част от манекенките буквално ядели тъкани и хартиени продукти, само за да чувстват пълнота в стомасите си, но да не наддават.
Ето защо не съм от тях ((((

http://life.dir.bg/news.php?id=13542640&nt=5

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Април 04, 2013, 12:47:23 pm »
По мои наблюдения по-изразени хранителни нарушения, т.е. отклонения от "нормата" (в посока "плюс" и посока "минус") дават ранените Луни, особено ако имат връзка с АС и разположени в знак, в който имат есенциални достойнства или недостойнства.

В такъв случай съм наблюдавала и склонност към преяждане, тъпчене до несвяст, неумение да се налагат ограничения, и обратния вариант, т.е. злояд или претенциозен човек, който много внимателно си подбира храната и има "непоносимост" към широк спектър храни.

Цитат
"Манекенките дъвчат хартия, за да са слаби"

И според вас щастливи ли се чувстват, водят ли пълноценен живот? Зад перфектните мерки, които се поддържат по толкова насилствен и неестествен начин, се крият доста нещастни жени.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #36 -: Април 04, 2013, 12:49:22 pm »
голяма част от манекенките буквално ядели тъкани и хартиени продукти, само за да чувстват пълнота в стомасите си, но да не наддават.
Ето защо не съм от тях ((((

http://life.dir.bg/news.php?id=13542640&nt=5
Това ми се случва при любовните депресии. Рязко ми пада апетита и теглото. Последният път едвам се върнах към нормалния си режим на хранене (2 пъти на ден), толкова ми се беше свил стомаха.. :) Иначе по натал Луна квадрат Юпитер, тригон Уран и Венера.

*

Нова

• 3491
« Отговор #37 -: Април 04, 2013, 12:51:53 pm »
Лили, ми ето ме мен..
Мисля, че са ти правилни наблюденията.
Забелязахме от коментарите, че овнешката луна често се среща, изразена двуяко. Моята е и в разходящ тригон с у на Ас.

А инак щастието всеки сам разбира какво е за себе си. Нима дебелите и ядящи всичко и редовно угаждащи си са по-щастливи от неядящите гладни манекенки?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Април 04, 2013, 12:58:59 pm »
А инак щастието всеки сам разбира какво е за себе си. Нима дебелите и ядящи всичко и редовно угаждащи си са по-щастливи от неядящите гладни манекенки?

Така е, щастието е субективно изживяване.

А за тия, дето постоянно си угаждат, не бих казала, че ядейки се чувстват нещастни.
По-самокритичните от тях (с наднормено тегло) може да се почувстват нещастни, поглеждайки се в огледалото.
Но съм сигурна, че яденето им доставя удоволствие, а не чувство за вина и дискомфорт - говоря за кулинари и чревоугодници. Изключение правят онези с булимия - тъпчат се с огромни количества храна, при което изпитват силна вина, после я връщат - кой с повръщане, кой с пургативи...

В крайна сметка яденето е необходимост, а не смисъл на нашия живот.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #39 -: Април 04, 2013, 01:04:37 pm »
Моята овенска Луна и рачешкият ми АСЦ ме карат непрекъснато да си угаждам и яко ме дърпа към кулинария. Доста си угаждам, обожавам бял хляб и шоколад, но никога не съм имала наднормено тегло, обикновено се движа под нормата. 165 на 45.