Не знам, аз ли съм твърде взискателна, астрологията ли не работи или просто на някои не им се работи...
Днес в офиса само дето не родих! В последния момент се сетиха да подготвят една презентация и няколко оферти за утрешния семинар, за които са имали цяла седмица на разположение да ги подготвят, а сега за броени часове очакват всичко да се преведе - при условие, че същия този текст го пишат по няколко дни и накрая пак е направено в полуграмотен стил и с недодялано форматиране!
Шефът, преди да излезе от офиса, каза да сглобят пет оферти и да ги пускат за експресен превод през агенция, парите нямали значение, по-важен е утрешният семинар в София.
Почнаха да се маят коя да е преводаческата агенция, хем им казах да не се притесняват за това, има къде да пусна поръчката. От агенцията ми искат да кажа какъв е обемът на превода, за да могат да преценят дали ще успеят да се справят до края на деня. Тия в офиса ми казват - ами, 5 оферти - 5 страници. Накрая излязоха 12.

В крайна сметка пуснах файловете на агенцията, казаха ми цената. Съобщавам я на секретарката - брой страници, единична и обща цена. Тя уж ме чува. След няколко минути пита колко са страниците и колко е цената. Казвам пак и чакам нейния отговор, за да потвърдя поръчката в агенцията - да могат те да кажат на преводачите да започват работа по нея. От агенцията ми казват да побързам - времето минава, а страниците за превод не стават по-малко. Питам пак колежката за потвърждение, тя пак гледа като теле и ме пита за цената. После започва да мисли дали пък не е скъпо... При все това, че друг вариант за толкова бърза реакция нямаме, трябва да се взема решение веднага. Обяснявам пак, тръгва да звъни на шефа да го поти за цената - при все това, че на излизане той беше казал "Пускайте експресна поръчка, няма значение цената!". Е? Просто нямам думи от цялата тая тъпотия.
За семинара отдавна се знае, миналата седмица са се чесали по задниците, а днес шефът като ги пришпори, почнаха да се вайкат и се изнервиха всички. По няколко дни подготвят разни материали, после от мен искат в рамките на деня да ги преведа.
Въпросната колежка е с прехвален Меркурий в Дева в тригон със Сатурн в Телец. Просто нямам думи, идваше ми да я разстрелям. Цъка с един-два пръста по клавиатуратаа и си придава замислен вид, когато има спешни въпроси за решаване!
От тоя балкански манталитет и стил на работа вече ми идва до гуша.