Здравей Гост

Дрън-дрън

• 2727 Отговора
  • 510519 Прегледи
*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Re: Дрън-дрън
« Отговор #500 -: Юни 25, 2013, 01:59:35 pm »
Тъжна история... Лили от кой град си?
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #501 -: Юни 25, 2013, 02:09:01 pm »
Във Варна съм.

А това, за което споменах по-горе, го чух от една приятелка, тя също е от Варна.

В следобедните часове често виждам как децата от входа нямат какво да правят и играят на гоненица на партера, тичат по стълбите, родителите им нямат възможност да ги заведат на разходка или на детски кът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #502 -: Юни 25, 2013, 02:23:08 pm »
И аз съм във Варна и съм си от Варна де, но Варна западна много жестоко.

Тъкмо говорих с една приятелка, даже смятах да и пусна хорар.

Говори Английски и учи маркетинг, много интелигентно и начетено девойче е, има потенциал в нея.  Отива на интервю на работа, и и предлагат 500 лева без осигуровки, което е към 400 лева, на ЖП гара а тя е от възраждане, говорим за офис работа на английски език в международна компания. Отказа им, защото знае, че има потенциал за повече.

Кажи ми нормално ли е млад човек с потенциал, да работи за 400 лева като само пътните му са 60 на месец и храната за работа още минимум 60, което прави 280 лв месечен доход????

И за какво си бил отличник и си учил езици и т.н?

Варна е ПРОПАДНАЛ ГРАД вече... За съжаление!!!

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #503 -: Юни 25, 2013, 02:25:17 pm »
Crabby, не е само Варна за съжаление, в Пловдив е горе долу същото с предлаганите заплати в момента по офисите.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #504 -: Юни 25, 2013, 02:27:25 pm »
Пловдив от години е много западнал.  :-X И въздухът е много мръсен вече.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #505 -: Юни 25, 2013, 03:01:46 pm »
Във Варна заплатите са изкуствено замразени на нивото от 2005-2006 година - 400 лв.

Някои дори се пробват да обявяват това за бруто заплата, представете си какво остава след приспадане на дължимите данъци и осигуровки.

Но като гледам хората по улиците и как се пълнят заведенията през делничните дни (не с туристи), не всички живеят така. Тук има много заможни хора и новобогаташи.

---

Мухаха, ще падна от смях!  ;D
Всеки път се забавлявам да слушам как колежката, която е от Ямбол, но от много години живее във Варна, си придава важност по телефона, имитирайки софийски говор.

« Последна редакция: Юни 25, 2013, 03:07:30 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #506 -: Юни 25, 2013, 03:06:04 pm »
Да бе! 3ащо заплатите от години са замразени? Писна ми вече!!!  :angry:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #507 -: Юни 25, 2013, 03:08:16 pm »
Да бе! 3ащо заплатите от години са замразени? Писна ми вече!!!  :angry:

Защото балонът се спука и сега всеки се оправдава с кризата.
Но най-интересното е, че сега не работим по-малко от преди, само заплащането е намаляло повсеместно.

Сега всеки се прави на тарикат с плащанията, където и когато може.
От една преводаческа агенция имам да вземам към 180 лв. за три месеца - още не могат да ги отделят и да ги изплатят!

Все пак това не са 1800, не разбирам какъв е проблемът - клиентът плаща веднага, агенцията прибира парите и симулира финансови затруднения... Тия във Варна вече много се оливат - на всяка стотинка хиляда удръжки, разсрочени плащания... Направо да ти се отще да се занимаваш с тях, повечето вече съм ги отсвирила.

« Последна редакция: Юни 25, 2013, 03:16:49 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #508 -: Юни 25, 2013, 03:13:46 pm »
"Криза е" е напоследък изключително модерен отговор, както и "ти знаеш ли колко взимат продавачките" примерно  ;D

« Отговор #509 -: Юни 25, 2013, 03:20:36 pm »
Ами не може шефското ръководство да очаква приходи при положение,че не увеличават заплатите. Ще ви дам елементарен пример! Да речем,че взимам по-висока заплата. Това значи,че ще мога да си позволя повече удоволствия-повече дрехи,повече ресторанти и пр. Логично е  ако всички взимат повече заплати,да харчат повече и това да доведе до повсевместно увеличаване на оборота навсякъде,от което ще останат доволни всички. Парите трябва да се въртят. Защо не разбират това? Защо ни държат бедни?!

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #510 -: Юни 25, 2013, 03:30:43 pm »
Тея пари се печатат все пак, и си имат дадена квота. Просто няма как един народ, при който маса процент от населението е учащо,пенсионери или непълнолетни да бъде богат, богати са народите, които имат квалифицирана работна ръка, а такава тук няма :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #511 -: Юни 25, 2013, 03:37:38 pm »
Пък аз всеки ден превеждам журналистически брътвежи, че в България има много висококвалифицирана работна ръка.

Може би зависи за кои сектори става въпрос. Има добри програмисти, инженери... Но в други сфери нивото като цяло е много ниско, гледам и не спирам да се изумявам.

Една моя приятелка, която е фронт-офис мениджър във висококатегориен хотел (с добри заплати), ми се оплаква, че почти в разгара на сезона още не могат да подберат персонал, работят извънредно, без почивни дни и в намален състав. Масово на по-младите или не им се работи, или нямат дори необходимата езикова квалификация - при все това, че завършват езикови гимназии. Тръгват по интервюта с огромно самочувствие, със завишени очаквания, надценяват се, но реално доста голяма част от тях не покриват дори минимални изисквания.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #512 -: Юни 25, 2013, 03:38:49 pm »
Пенсионерите са работили,за да взимат тази пенсия! В пъти са си ги изработили! Стига ги одумвайте вече! И да,ако не увеличат заплатите населението ще продължи да застарява! Младите не искат да имат деца,защото не могат да си позволят да се грижат за тях! В другите страни като се роди дете,се спукват да подаряват на майките храни и памперси с рекламна цел,а тук...Ще застаряваме и още как!

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #513 -: Юни 25, 2013, 03:40:05 pm »
Днешното образование лично за мен нищо не значи и не е показателно за човека, който седи срещу теб, едната хартия не те прави кадърен. Ама покрай сухото и мокрото...

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #514 -: Юни 25, 2013, 03:45:52 pm »
Нямам нищо против пенсионерите, както казах и по рано.

Прото казвам, че населението застарява и това се отразява на икономиката на страната...която и без това е ограбена от всякъде!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #515 -: Юни 25, 2013, 03:47:24 pm »
Пенсионерите са работили,за да взимат тази пенсия! В пъти са си ги изработили!

Нека си ги вземат.
На мен ми е интересно ние какво ще сме изработили след 20-30 години. При все това, че сме работили и плащали каквото се полага. Дотогава пенсионният фонд може тотално да фалира - управляващите и сега точат откъдето и колкото могат.  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #516 -: Юни 25, 2013, 03:49:39 pm »
 То е ясно каква ще е нашата орис! Ще работим докато умрем!

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #517 -: Юни 25, 2013, 04:37:44 pm »
Пост номер 100!  :08: :93:

Нямам нищо за казване, просто станаха 100  ;D ;D ;D

Днес ми е едно такова забавнооооо  :P :P :P

« Отговор #518 -: Юни 25, 2013, 09:10:13 pm »
Айде всички, които се занимават с ведическа бързо да кажат дали е така :blink: http://stefibozhilova.com/?p=2143 :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #519 -: Юни 25, 2013, 09:38:53 pm »
Сънили, и аз съм израснала с баба, дядо и две възрастни прабаби, като в старчески дом. И винаги съм била учена да уважавам старостта и възрастните хора, но и тамошните пенсионери бяха малко по-различни - такова блъскане и толкова злоба в транспорта можеш да видиш само в рейс, който идва от село. А тукашните, както казах, цепят наглометъра по всички показатели. :))

Впрочем, де да бяха само дъртите. Преди малко се прибрах и в центъра се качих в автобус от градския транспорт, трябваше да пропътувам до другия край на града. В едната половина на автобуса имаше една свободна седалка, но отсреща седеше млада жена на видима възраст около 25 години и беше си протегнала краката, така че да не можеш да минеш. Погледнах я учтиво и културно питах дали мога да мина, в отговор получих недоволна и надменна физиономия, гледаше ме преценяващо (какво ли си въобразява тая мърла?). Само че в моя случай номерът не минава - отдавна съм се научила да ги гледам с презрително и подигравателно изражение, сякаш съзерцавам въшка или някой дребен паразит. Ефектът е гарантиран. Като са толкова тъпи и не разбират от думи, ще ме разберат като направя съответстваща физиономия, в това отношение имам много изразително лице. А и е желателно да замълча, защото с няколко думи такива ги навирам в миши дупки. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.