Здравей Гост

Дрън-дрън

• 2727 Отговора
  • 510070 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Дрън-дрън
« Отговор #1500 -: Август 05, 2013, 04:51:51 pm »
цинѝк

Тълковен речник
мн. циници, м.
 1. Истор. Привърженик на древногръцко учение, проповядващо презрение към земните блага.
 2. Циничен човек.

Синонимен речник
(същ.) мръсник, безсрамник, безобразник, нахалник, безочлив, безочливец, маскара

Българо-Английски речник
ribald, loose talker
 (човек без идеали) cynic; misanthrope

Аз наистина ли съм това, Уран и Калоян?

Строиш кръгова отбрана и се хващаш за семантиката на думата и то в по-непопулярното й значение. Довери се на това, което е придобило гражданственост и мнозинството ползват в обръщение.
ОК, спирам. Ясно ми е. :blink:

« Отговор #1501 -: Август 05, 2013, 07:20:38 pm »
Уинона, това е стара тема от снощи. Защо я възкресяваш след като сме я погребало под тонове рими?

Дами, виждам, че в мое отсъствие не сте загубили поетичен плам и вдъхновение.
Любовната ода за дивана е набъбнала до том 17-ти вече. Кой я записваше?
Ама то си е така: ЛЮБОВТА е вдъхновяваща.... Ако имаш муза, идват си сили отвътре!
Аз бях свален/повален и ... чак сега са свестих! Затова ме нямаше!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

« Отговор #1503 -: Август 05, 2013, 08:06:21 pm »
Спокойно, Брус Уилис ще ни спаси пак... Вече се готвят да го изстрелват в орбита..
Отивам да гледам по-добре "Отело" по БТВ Синема.
Препоръчвам на всички - вместо да четат глупостите на/за/от ЦРУ

« Отговор #1504 -: Август 05, 2013, 08:09:35 pm »
По коя програма дават "Армагедон"?

« Отговор #1505 -: Август 05, 2013, 08:11:55 pm »
Оф аман от Апокалипсиси!
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #1506 -: Август 06, 2013, 07:16:39 am »
http://www.youtube.com/watch?v=h5EofwRzit0 Най-яката песен на лятото! Поздрав за всички!  :blink:

*

Нова

• 3491
« Отговор #1507 -: Август 06, 2013, 08:02:58 am »
цинѝк

Тълковен речник
мн. циници, м.
 1. Истор. Привърженик на древногръцко учение, проповядващо презрение към земните блага.
 2. Циничен човек.

Синонимен речник
(същ.) мръсник, безсрамник, безобразник, нахалник, безочлив, безочливец, маскара

Българо-Английски речник
ribald, loose talker
 (човек без идеали) cynic; misanthrope

Аз наистина ли съм това, Уран и Калоян?

Строиш кръгова отбрана и се хващаш за семантиката на думата и то в по-непопулярното й значение. Довери се на това, което е придобило гражданственост и мнозинството ползват в обръщение.
ОК, спирам. Ясно ми е. :blink:

Не знам дали е популярна или не, ама като кликнах на тълковен речник в интернет и излезе като единствено значение. Калоян вече извади някви неща от уикипедия.
Но всъщност да, циник съм, когато казвам онези неща за любовта в противовес на Калояновите, които вече си чела.
Хайде, гледай натала и чети колко съм цинична. Можеш да тълкуваш и в ефир, нямам какво да крия. При все че като съм ти ясна, не знам защо ти трябва карта, ама хайде, за архивите ))))))

« Отговор #1508 -: Август 06, 2013, 10:13:56 am »

Не знам дали е популярна или не, ама като кликнах на тълковен речник в интернет и излезе като единствено значение. Калоян вече извади някви неща от уикипедия.
Но всъщност да, циник съм, когато казвам онези неща за любовта в противовес на Калояновите, които вече си чела.
Хайде, гледай натала и чети колко съм цинична. Можеш да тълкуваш и в ефир, нямам какво да крия. При все че като съм ти ясна, не знам защо ти трябва карта, ама хайде, за архивите ))))))

Уффффффффф... писна ми да ви поправям постоянно. Калоян не е вадил нищо от Уикипедия. Там не пише нищо по този въпрос. Пише само за философското течение и за словесните цинизми. Цитираният от мен пасаж беше от някакъв самодеец, но го изтрих, защото като се зачетох внимателно, видях че е писал глупости. После дадох кратко мое пояснение, защото не ми се пишеше по малките часове на нощта. 

Мисля, че изяснихме нещата: цинизмът в житейски смисъл е позиция на човек, който не признава идеализъм, ценности, духовна чистота, принципност, вяра, т.е. цинизмът “опошлява” живота, възприемайки го като проява на материалните/телесни интереси. Циникът мисли за света през “долницата” на човека, свежда човека до неговите материални нужди. Той опростява битието и свежда "човешкото" само до неговото материално проявление. Затова и такъв човек си служи с груб и опростен език, от сферата на това, което Бахтин наричаше телесна "долница" (= гениталии, стомах и т.н.). Критиката на моралните и духовните неща от циника имат за цел да ги отхвърли и унищожи като неверни, несъществуващи и лъжовни. Съвсем друга е позицията на критикуващия пурист или "морализатор", който сочи "порочността" на хората и я критикува с цел да ги върне към духовното и морално поведение/битие. Циникът и морализаторът са противоположни фигури, те са врагове! Опитаха се да ме сложат в кожата на първия на базата на онзи нелеп цитат, който пуснах преди да го прочета изцяло (и затова го изтрих после като видях че не е точен). Това обаче е неразбиране на същността на цинизма. Другото невярно нещо беше за депресията и самоубийствения уклон на циниците. Да, те са разрушители, но не на живота, а само на възвишения, духовен живот. Изобщо не са склонни към отказ от живота и не са самоубийци по природа, макар че може и това да им дойде наум... Но подобно "поведение" няма да е резултат на философска позиция, а на жизнени събития.
Що се отнася до теб, Нова, не те знам каква си и вече не ме интересува. Просто пиши точни и верни неща, а не си измисляй.
« Последна редакция: Август 06, 2013, 10:18:49 am от Калоян Иванов »

*

Нова

• 3491
« Отговор #1509 -: Август 06, 2013, 10:17:37 am »
Оооо, ма сега на ощипан ли ще ми го играеш.

Виж какво, добре си го казал. Аз пурист не съм.

« Отговор #1510 -: Август 06, 2013, 10:26:40 am »
Оооо, ма сега на ощипан ли ще ми го играеш.

Виж какво, добре си го казал. Аз пурист не съм.

1. ето типична проява на "цинизъм". Аз говоря за точност и коректност, ти ми вменяваш някаква "ощипаност"... Не, не го играя ощипан, а се държа коректно и дори уважително към хората и истината, и искам и те да се държат адекватно на ситуацията.
2. Аз винаги се стремя да казвам нещата точно и добре, ама явно хората наоколо не си дават труд да вникват какво четат, за да разбират.

« Отговор #1511 -: Август 06, 2013, 10:58:55 am »
Поставям картинката тук, колкото и да не е подходяща темата...

The ages of ‘man’, are under the control of the 7 planets of the ancients, in the following order: infancy, the moon; childhood, Mercury; adolescence, Venus; maturity,
the Sun; middle age, Mars; advanced age, Jupiter; and decrepitude and dissolution, Saturn.

« Отговор #1512 -: Август 06, 2013, 11:12:21 am »
Някой може ли да ми обясни защо на първата страница на форума, където отдолу пише "Потребители онлайн"
и виждам всички хора на линия - само никът на НОВА е в зелено, а на останалите е в синьо?
Снощи по някое време забелязах, че никът на друг потребител беше зелен, но тогава я нямаше Нова.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1513 -: Август 06, 2013, 11:15:09 am »
Зависи от бройката постове, цветът се променя - някои дори полилавяват. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1514 -: Август 06, 2013, 11:15:59 am »
Някой може ли да ми обясни защо на първата страница на форума, където отдолу пише "Потребители онлайн"
и виждам всички хора на линия - само никът на НОВА е в зелено, а на останалите е в синьо?
Снощи по някое време забелязах, че никът на друг потребител беше зелен, но тогава я нямаше Нова.
Тия,които имат 3 звездички са в зелено  :blink:

« Отговор #1515 -: Август 06, 2013, 11:20:39 am »
Явно е точно така. И аз съм в зелено.

*

Нова

• 3491
« Отговор #1516 -: Август 06, 2013, 11:20:44 am »
Защото, както е казвала една друга форумистка, която вече не знам защо не ни се явява, от много дрънкане на глупости в междузвездното пространство си се превърнал в зелено човече.

На мен лично много ми харесва този зелен цвят, а и ми се връзва на прогресиралата бъдеща.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1517 -: Август 06, 2013, 11:33:55 am »
А аз все още съм в синьо.  :(

« Отговор #1518 -: Август 06, 2013, 11:35:33 am »
сега ще трябва да питам и за звездичките!
Къде виждате тези звездички ... и какво значат?
след синьо и зелено имали и други цветове? Примерно да знам да се боря за червено!!!  :blink:

*

Нова

• 3491
« Отговор #1519 -: Август 06, 2013, 11:36:11 am »
А аз все още съм в синьо.  :(

Не си достатъчен Ентусиаст )))))

А и бягаш по тъча напоследък от хорарите и не трупаш звездички )))))