Уран

моя си е на 2 градуса от асц., Уран е производител на ток,напрежение и силен и слаб - гориш като електроуредите, фокуса, като фокусиране в точка/концентрация/ или фокус-мокус,все едно важното е да го укротиш / а малката тайна е по веригата Сатурн Водолей- Уран Дева-Меркурий в Козирог,висок коефициен на енергийна ефективност,затворен процес ,без излишни загуби/ ,диаграмата с пикове-спадове да не е много стръмна,а по-плавна, за да може енергията му да не прегаря системата/ това щото ми е в дева/ и мисля,че плуто на два гр.от него прави точно това,налага му своята власт ,те двамката са си като непрекъснат термоядрен процес за производство на евтина/дева/ енергия- към марс на асц./това е моя независим НЕК / и понеже ми квадратира кентавърското слънце,уран го превръща от една конска сила в това...

урок по химия

"...елемента Уран / тежък, силно токсичен, радиоактивен метал с блясък. Означава се с U и е 92-ят елемент в периодичната система, принадлежащ на групата на актиноидите
Радиоактивността е ядрена реакция, изменяща комбинацията от протони и неутрони, съставящи атомното ядро. Открит от немския химик Мартин Клапрот през 1789 г., елементът бил наречен с името на планетата Уран, току-що открита (1781 г.). През 1938 г. немските физици Хан и Щрасман показват, че уранът може да се дели на две части като отделя енергия.
Той е най-тежкият естествен елемент, с плътност 19,05 g/cm3 (1,7 пъти по-тежък от оловото/28.01.1939 г. - Алберт Айнщайн обявява, че новооткритият химичен елемент уран може да бъде използван като мощен източник на енергия, което се използва за създаването на атомната бомба.
Плутоний е изкуствено създаден радиоактивен елемент,най-опасното вещество на света е продукт на човешката цивилизация

В края на 1940 и началото на 1941 г. американските учени Сиборг и Макмилън от калифорнийския университет “Бъркли” успели да получат първия грам от тежкия метал Pu 239 при облъчване на уран 238 с неутрони.За производството на атомна бомба са необходими двa елемента: високообогатен уран 235 и плутоний 239.
та какво се оказа - който иска да се приближава в орбита,радиоактивното облъчване му е безплатно :mellow:следва презареждане....ще оцелеят най-адаптивните