Здравей Гост

Индикации за хирургическа намеса в наталната карта

• 57 Отговора
  • 8626 Прегледи
Кои са според вас показателите за хирургическа намеса в наталната карта? К8 ми е в Овен,а управителя му е в Скорпион в 3-ти дом. Досега съм преживяла само вадене на сливици,но ме притеснява транзитния Уран,който след 3 години ще кацне на К8...
« Последна редакция: Април 06, 2013, 09:52:07 am от Just_a_Dream »
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

От връзка 3/8 дом може да излезе и пътнотранспортно произшествие. Не казвам, че задължително става така, би било груба грешка да се мисли по този начин. За операция мисля, че трябва да търсиш и връзка към 12-ти дом, тъй като по него е болничният престой. Не съм се събудила все още, засега само тови ми хрумва да добавя... и Марс, и 6-тия дом - здраве и заболявания.
« Последна редакция: Април 06, 2013, 10:12:58 am от Mirabella »

Е,хайде кажете кои неща в радикса ви навяват мисълта за евентуална бъдеща хирургическа интервенция? Някой от вас преживявал ли е такава? А с какво си я обяснявате?
« Последна редакция: Април 06, 2013, 03:10:24 pm от Just_a_Dream »

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
Кои са според вас показателите за хирургическа намеса в наталната карта? К8 ми е в Овен,а управителя му е в Скорпион в 3-ти дом. Досега съм преживяла само вадене на сливици,но ме притеснява транзитния Уран,който след 3 години ще кацне на К8...
То на много хора Уран им се движи по 8 дом.От него не се притеснявай.
По-скоро Плутон и Марс в аспект към К8. Но това е заложено в наталната карта.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
Е,хайде кажете кои неща в радикса ви навяват мисълта за евентуална бъдеща хирургическа интервенция?

Не са един-два фактора, че да се изброят тук.

Първо гледаме слабите органи и системи в тялото от астромедицинска глдна точка, след това - дали е заложена възможност за хирургична интервенция, съществува ли като тенденция в динамика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Не съм запозната с медицинската астрология за съжаление...

*

Lillie

• 30532
Медицинската астрология е много обширна и задълбочена материя, там общи приказки не минават - Овен-главата, Дева-червата, Риби-стъпалата и т.н. :))

За да кажем дали е заложена възможност за хирургична намеса, първо трябва да се разгледа цялото тяло от астромедицинска гледна точка - къде има индикация за евентуален проблем, кои органи са най-уязвими и къде може да рефлектира, ако даден орган се претовари.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Ако управителя на К8 сключва негативни аспекти с Марс или Плутон дали няма да даде някакво отражение? Разглеждам картата на жена,която е преживяла много тежка операция. Марс и Плутон не аспектират К8 по никакъв начин,но за сметка на това сключват негативни аспекти с неговия управител.

*

Lillie

• 30532
Не е задължително У8, ако има нехармонични аспекти, да дава операции.
Осми дом в хороскопа има доста аналогии, не знаем коя от тях ще проработи.

При всички положения според мястото/органа на хирургична интервенция търсим планета-сигнификатор.
Всяка част от тялото се свързва с определен дом или двойка домове.

Класически "виновници" за хирургични интервенции са Марс, Сатурн, Раху и Кету, ако разглеждаме картата по аюрведична система.

Уран и Плутон също се свързват с инциденти, но те не действат самостоятелно, ако по същото време няма транзит на изброените четири.

Мога да дам пример:
В радикса имам Близнаци на К8, управителят Меркурий е в Овен, има съвпад с Венера в 5 дом и тригон с Нептун. Намират се в един знак със Слънцето (западни), диспозиторът им е Марс в Риби.

Къде имам хирургична интервенция?

Разглеждам картата на жена,която е преживяла много тежка операция.

Къде е нейната операция?

ПП. Най-добре е с практически примери, иначе рискуваме да пишем свободни съчинения.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
Аз имам Везни на К8, Венера ми е тронова и в 8 дом в квадрат с Луна, У6. Досега имам само една хирургическа операция на лявото коляно, дано не ми се случва повече да ми правят.

*

Lillie

• 30532
Аз имам Везни на К8, Венера ми е тронова и в 8 дом в квадрат с Луна, У6. Досега имам само една хирургическа операция на лявото коляно, дано не ми се случва повече да ми правят.

Нито Венера, нито Луна нямат нищо общо със ставите и коленете.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
Знам, ама нали са управители на 8 и 6 дом, та затова си казах, може да има връзка този аспект. Знам, че Сатурн е по ставите.

*

Lillie

• 30532
Интересното е, че си с доста внушителен стелиум в Стрелец, а сякаш при теб не са водещи заболяванията, които се свързват с този зодиакален знак.

Същият случай съм и аз - стелиум в Овен - никакви главоболия, мигрени и наранявания на главата.

Твоите, доколкото разбирам и си спомням, са типично сатурнови - ставни и дентални.
А как си със стомаха (вече не помня дали нещо си споделял в тази насока)?

Струва ми се, че се сещам на какво се дължи. Интересно, понякога и тригоните дават проблематика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
Ами, имам понякога стомашни проблеми, и то в двете крайности - ту запек, ту диария.  :P Знам, че това се дължи, че Луната ми е У6, а е в тригон със Сатурн, но нали пък и Уран (който ми е У1) ми е в 10 дом, а за тази позиция пишат, че дава проблеми със зъбите.

*

Lillie

• 30532
Имаш силна Луна в квадрат с Марс и тригон със Сатурн, това може да дава склонност към хранителни и храносмилателни разстройства.

Асцендентът също има връзка с нашия тонус и здравословно състояние като цяло.
Твоят е във Водолей, чийто класически управител е Сатурн, освен това при дневно раждане Сатурн е управител на въздушния триплицитет, т.е. имаме х2 Сатурн.  :blink:

Освен това, по класическата равнознакова система Сатурн се намира в 10 дом/знак от Асцендента.

По принцип Сатурн дава тенденция към хронифициране, бавно протичане на дадено заболяване.

Нямам хороскопа ти в момента, карам по откъслечни спомени.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
Имаш добре памет.  :blink: Ето го и него, ако искаш, погледни го.

*

Lillie

• 30532
Слънцето на пръв поглед изглежда силно поставено, при това в дневна карта. И се намира на хилегиално място. Имаш и силен Юпитер, в един знак със Слънцето - при всички положения трябва да ти дава закрила. Юпитер и Венера дават положителен аспект на АС - това също е благоприятен фактор. :blink:

Слънцето би могло да мине за Хилег, но може да се окаже, че не е (много сметки са, а и системите са доста).
С оглед на това, което споделяш, някак е по-изразено влиянието на Сатурн и Луната върху здравословното състояние, значи в тази насока би трявало да доминира влиянието на Асцендента и неговия класически управител.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
Благодаря ти, Лили!  :blink:
Да, това, че ми дава закрила, е много вярно. Често се измъквам по някакъв начин от опасни ситуации (по принцип рядко ми се случва да попадам в такива), както и от това да стигна съвсем до дъното.
Не си спомням кой знак управляваше коленете, но помня, че знакът Стрелец също оказва влияние върху краката, а и нали стрелците се движим много, нормално е те да са ми слабите места.

*

Lillie

• 30532
Погледнах в Solar Fire - Хилег трябва да ти е Слънцето (по Птоломей).
Луната също е силна, но нейното влияние би доминирало при нощно раждане (нощно светило).

Най-много достойнства в знака на Слънцето има Юпитер, така че може да го класираме за Алкокоден.
Но, ако не ме лъже паметта, хилегът може да бъде и алкокоден същевременно, ако е силен.

Ако не греша в интерпретацията (анализ на прима виста), имаш много силна "искра живот", независимо от физическата ти конституция. Със сигурност имаш и по-специална мисия, имайки предвид струпването на толкова планети в Стрелец, близо до ЮЛВ.

Сатурн, като управител на изгряващия знак и същевременно дневен владетел на въздушния триплицитет, може да влияе чисто физически, особено имайки предвид, че се намира в знаков квадрат с АС. Оттук могат да произтичат и всички сатурнови болежки, а в Скорпион, както казах, той може да даде тенденция към хронифициране, но същевременно възпалителни процеси (в знака на Марс).

Силна Луна, но в мажорни аспекти с двама класически злосторници, прави храносмилателната система по-чувстителна, трябва повече да внимаваш с какво и как се храниш.

Не си спомням кой знак управляваше коленете, но помня, че знакът Стрелец също оказва влияние върху краката, а и нали стрелците се движим много, нормално е те да са ми слабите места.

По Стрелец е горната част - бедрата (над коляното), по Козирог мисля, че бяха коленните стави, по Водолей - от коляното надолу (прасци и глезени), по Риби са стъпалата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Досега имам само една хирургическа операция на лявото коляно, дано не ми се случва повече да ми правят.

Весо, би ли ми казал кога е правена тази операция?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.