Здравей Гост

за родителите и децата им

• 98 Отговора
  • 14511 Прегледи
Re: за родителите и децата им
« Отговор #60 -: Август 24, 2013, 03:12:17 pm »
Ясно, значи за нея няма оправия, такава ще си остане... Я си гледай твоя живот, на теб всичко да ти е наред! Изнасяй се и бъди самостоятелна, само така ще се откопчи от теб!
Благодаря ти,Лили! Така и ще направя...В тоя живот само пиявици около мен. От всичките си роднини само брат си обичам и само на него вярвам. Благодаря за мненията на всички ви! Просто имах нужда някой "външен" да ми каже какво мисли...  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Август 24, 2013, 03:19:35 pm »
Живеех с такава "пиявица" (и консуматор) 16 години, така че мога да те разбера. Разбира се, всяко семейство има своята отношенческа и ролева специфика, но някои модели се повтарят, не е нужно децата да ги възпроизвеждат - те също имат право на избор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #62 -: Август 24, 2013, 03:20:30 pm »
Аз като имам разни съвпади с планетите на баща ми, пак трябва с медиатор и сини каски да си говорим. ;D
Рачешките емоции на майчето също ми идват ту мач.

« Отговор #63 -: Август 24, 2013, 04:00:55 pm »
Да,в детството си се чувствах така. Беше ме дала на седмична градина. Биеше ме често,за да ме пречупи. 2 пъти ми е разбивала главата,удряше ме с една обувка докато не започнах да кървя...Не я обичам и никога няма да я обичам! А сега се опитва да ме обсебва-звъни ми по 4 пъти на ден по телефона. Макар че от 2 дена има нов трик-нарочно не звъни. Вчера се излъгах да и звънна,но днес няма да го направя! Чувствам това пак като някоя от поредните и игрички...

А аз си мислех, че мойта майка е ужасна...Какво да ти кажа, изобщо не я търси ! Майка ти е, но ти дължи огромно извинение.
Може ли само да попитам в наталната карта на майка ти, Церера къде се намира и какви аспекти прави ?

« Отговор #64 -: Август 24, 2013, 04:40:12 pm »
Да,в детството си се чувствах така. Беше ме дала на седмична градина. Биеше ме често,за да ме пречупи. 2 пъти ми е разбивала главата,удряше ме с една обувка докато не започнах да кървя...Не я обичам и никога няма да я обичам! А сега се опитва да ме обсебва-звъни ми по 4 пъти на ден по телефона. Макар че от 2 дена има нов трик-нарочно не звъни. Вчера се излъгах да и звънна,но днес няма да го направя! Чувствам това пак като някоя от поредните и игрички...

А аз си мислех, че мойта майка е ужасна...Какво да ти кажа, изобщо не я търси ! Майка ти е, но ти дължи огромно извинение.
Може ли само да попитам в наталната карта на майка ти, Церера къде се намира и какви аспекти прави ?
За Церес става въпрос,нали? Неаспектиран на градус и минутки в Скорпион...

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #65 -: Август 24, 2013, 05:31:48 pm »
Дрийм, това ми е познато. И моята ме тормозеше така. Сатурнът и квадратира Слънцето ми, а Плутонът го опозира. Нейният Уран квадрат моя Луна. На колко си години? Ако се отделиш от нея, ще се куртулисаш, както вика баба ми. Но това ще ти реши само половината проблем. Ще останеш в сложни отношения с вътрешния и образ, който живее в теб. И това няма нищо общо с живата ти майка. Това е нейното "наследство". Ще оприлича насилието с ужилване от пчела. Жилото остава в тялото на ужиления. Всеки насилник оставя едно жило от злоба и омраза в жертвата си. Обикновено това е същото, което някой друг е оставил в насилника в по-ранен момент. Към него бъдещият насилник прибавя собствената си болкова реакция и ако не може да я преработи, ужилва някой друг, за да се разтовари от бремето на жилото. Затова искам да ти кажа, че имаш проблем. Имаш да преработваш едно нежелано наследство. Дано успееш! Обзалагам се, че дори никога повече да не я видиш, ще продължиш да реагираш защитно в себе си на всички авторитети, които приличат на нея, било то шефове, възрастни колежки, свекърви и др. По-лошо, ще си ги привличаш сама. Тайното ти обвинение към нея, че не ти е дала безусловната любов и приемане, които заслужаваш, няма да изчезне с годините. Донякъде ще го прехвърляш към интимните си партньори. Лошо е това родителско наследство, защото началото на всяка система определя целия живот на системата и трябват много усилия и себеосъзнаване, за да се преодолее. От сърце ти казвам, ако искаш качествен, щастлив и свободен от миналото живот, с времето трябва да загърбиш омразата и ненавистта си към нея и да си самоизлекуваш болката. Не казвам, че е лесно. На мен ми отне 20 години. Но след това животът няма нищо общо с преди. Чувствам се свободна да бъда себе си, а не програмирана да реагирам като нея или обратното на нея, но нищо трето и различно. Тя също израстна много, всички сме едни скачени съдове. Преодоля собствената си омраза, макар и не докрай. Тя още обвинява баба ми и дядо ми за злобата им към нея и това, че не са я приемали такава, каквато е. Най-удивителното е, че тя не помни какво ми е причинила. Помни само, че се е държала лошо и сега изпитва вина. Извади жилото и обезвреди отровата, за да не страдаш цял живот. Не го заслужаваш. Когато насилника спре да мрази и насилва, типичните жертви на насилие продължават неговото дело и сами се мразят и насилват. Стискам ти палци! И прости словоизлиянието ми, видях себе си в теб!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Август 24, 2013, 05:38:03 pm »
Извади жилото и обезвреди отровата, за да не страдаш цял живот. Не го заслужаваш. Когато насилника спре да мрази и насилва, типичните жертви на насилие продължават неговото дело и сами се мразят и насилват. Стискам ти палци! И прости словоизлиянието ми, видях себе си в теб!

Абсолютно вярно е написаното, от първото до последното изречение.
И моят живот протича по такъв начин, вероятно защото още не съм успяла да извадя отровното жило. И сега сама се наказвам, сигурно защото просто ми е внушено и съм приела, че не заслужавам по-добър живот от този, който водя.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #67 -: Август 24, 2013, 05:47:29 pm »
Много хубав пост, Смарта. :blink:
Имаш си самочувствието. Запечатала си го в ника си. :blink:

п.п.Да, Лили. Не си й простила и това е една от причините за онези сънища.  :blink:

« Отговор #68 -: Август 24, 2013, 06:15:16 pm »
Дрийм, това ми е познато. И моята ме тормозеше така. Сатурнът и квадратира Слънцето ми, а Плутонът го опозира. Нейният Уран квадрат моя Луна. На колко си години? Ако се отделиш от нея, ще се куртулисаш, както вика баба ми. Но това ще ти реши само половината проблем. Ще останеш в сложни отношения с вътрешния и образ, който живее в теб. И това няма нищо общо с живата ти майка. Това е нейното "наследство". Ще оприлича насилието с ужилване от пчела. Жилото остава в тялото на ужиления. Всеки насилник оставя едно жило от злоба и омраза в жертвата си. Обикновено това е същото, което някой друг е оставил в насилника в по-ранен момент. Към него бъдещият насилник прибавя собствената си болкова реакция и ако не може да я преработи, ужилва някой друг, за да се разтовари от бремето на жилото. Затова искам да ти кажа, че имаш проблем. Имаш да преработваш едно нежелано наследство. Дано успееш! Обзалагам се, че дори никога повече да не я видиш, ще продължиш да реагираш защитно в себе си на всички авторитети, които приличат на нея, било то шефове, възрастни колежки, свекърви и др. По-лошо, ще си ги привличаш сама. Тайното ти обвинение към нея, че не ти е дала безусловната любов и приемане, които заслужаваш, няма да изчезне с годините. Донякъде ще го прехвърляш към интимните си партньори. Лошо е това родителско наследство, защото началото на всяка система определя целия живот на системата и трябват много усилия и себеосъзнаване, за да се преодолее. От сърце ти казвам, ако искаш качествен, щастлив и свободен от миналото живот, с времето трябва да загърбиш омразата и ненавистта си към нея и да си самоизлекуваш болката. Не казвам, че е лесно. На мен ми отне 20 години. Но след това животът няма нищо общо с преди. Чувствам се свободна да бъда себе си, а не програмирана да реагирам като нея или обратното на нея, но нищо трето и различно. Тя също израстна много, всички сме едни скачени съдове. Преодоля собствената си омраза, макар и не докрай. Тя още обвинява баба ми и дядо ми за злобата им към нея и това, че не са я приемали такава, каквато е. Най-удивителното е, че тя не помни какво ми е причинила. Помни само, че се е държала лошо и сега изпитва вина. Извади жилото и обезвреди отровата, за да не страдаш цял живот. Не го заслужаваш. Когато насилника спре да мрази и насилва, типичните жертви на насилие продължават неговото дело и сами се мразят и насилват. Стискам ти палци! И прости словоизлиянието ми, видях себе си в теб!
На 27 съм и имам лош,труден характер. Не вярвам на никого за нищо. Навсякъде виждам лъжи. Да беше само майка ми проблема отдавна щях да съм се излекувала...Но той е нищо в сравнение с разни други неща,които са се случвали.Случаят с бащите е още по-лош,но за тях не искам да говоря. От рано разбрах,че живота е джунгла и за да се предпазиш трябва да си хищник! Поне съм що годе нормална. Заради живота,който съм живяла можеше да съм луда,наркоманка или да съм мъртва вече,така че съм доволна що годе от себе си. Някой път съм груба към любимия си мъж,но ще се постарая много в тази насока! Благодаря ви много за подкрепата!

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #69 -: Август 24, 2013, 07:10:09 pm »
Дрийм, всеки лош и труден характер е собственост на една прекрасна душа! Наистина, можеше да си луда, наркоманка или мъртва, а ти се занимаваш с астрология! Не можеш укри хубавата си душа зад тоя лош и труден характер. Винаги от всяка душа прозира светлина от някой процеп на характера. Даже от душите на убийците. Процепът винаги е човешката болка. Но имаш основания, пази се. Някои животи действително са джунгли.

Уран, това с ника е глупост. Беше първото, което ми дойде на ум за регистрация след един разказ, който бях писала и героинята се казваше така. Изобщо не възнамерявах да се заседявам във форума. За съжаление никът не може да се промени. Имаше една песничка "It's too late for apologize..."

Лили, жилото никога не се изважда. То си остава. Тялото и психиката го обвиват със собствена тъкан и то се превръща в част от тях. Затова се превръща в проблем. Да се махне жилото значи да се върне времето и тези неща никога да не са се случвали. Но това не може да стане. Чистотата и невинността ни, както и вярата в хората никога няма да се върнат. Отровата на жилото се опитва да ни убие. Може да умрем от това, физически или психически. Може да развием резистентност и да водим едно болезнено съществуване на огорчение. Някои си мислят, че това е зрелостта. Старите му викат "патило". Обаче можем и да използваме отровата, за да променим собственото си днк, да мутираме в нещо привидно същото, но качествено различно като отношение към света. Мита за Феникс. Най-травматичните ситуации са способни да извадят потенциал, който не подозираме, че притежаваме. (Ето тема за още един разказ!) Горещо препоръчвам на който се интересува да прочете тънкото книжленце на Виктор Франкъл, млад психиатър, който живее три години в нацистките лагери. Пречупването и последващото освобождаване на духа, които е описал, надмогването на собствената способност да обичаш и намираш смисъл над всяка немислима жестокост и несправедливост е моят образец за силата на духа. Понякога, когато съм на дъното, чета записките от преизподнята на Франкъл и намирам пътя към вътрешната си свобода. Благодарна съм му на тоя човек, че е изтърпял всичко това, за да оживее и да направи такъв духовен принос за всички след себе си! Или поне за мен.

А той дали има астрологична карта някъде? Къде намирате картите на известните личности?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Август 24, 2013, 07:21:18 pm »
п.п.Да, Лили. Не си й простила и това е една от причините за онези сънища.  :blink:

За съжаление все още не успявам... и може би това е основната причина за стагнацията при мен.

Скоро ще се навършат 4 години след смъртта й, а още изживявам всичко. Тя за последно идва при мен година и половина след смъртта си и дойде специално да помоли за прошка, беше разпети петък. Оттогава духът й не е идвал, само я сънувам, напоследък все по-често.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #71 -: Август 24, 2013, 07:22:32 pm »
Казах го с позитивно чувство, а и ти, като човек- занимаващ се с психология, знаеш, че съм права.
Присъствието ти е много позитивно, а откровеността- обезоръжаваща. :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #72 -: Август 24, 2013, 07:25:59 pm »

За съжаление все още не успявам... и може би това е основната причина за стагнацията при мен.

Скоро ще се навършат 4 години след смъртта й, а още изживявам всичко. Тя за последно идва при мен година и половина след смъртта си и дойде специално да помоли за прошка, беше разпети петък. Оттогава духът й не е идвал, само я сънувам, напоследък все по-често.

Виж, аз те разбирам. Познат ми е този стаен гняв. Да, точната дума е гняв, чиято сгъстена енергия вътрешно разяжда и действа като спирачка за някаква съзидателна дейност. Блокаж.

*

Uran

• 6041
« Отговор #73 -: Август 24, 2013, 07:28:08 pm »
Смарта, има ли в читанката или в друг подобен сайт, въпросното книжле?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #74 -: Август 24, 2013, 07:46:42 pm »
Уран, не знам. Аз я взех последно от библиотеката. 10 години избягвах да я притежавам, за да държа възможно най-далеч от себе си лайната на концлагерите, но сега ще си я купя, няма 10 лева. "Смисълът на живота" се казва. В едно издание е с "Увод в логотерапията". Този психиатър развива собствен терапевтичен метод, който нарича "логотерапия", от "логос" = "смисъл". Насищането на живота със смисъл според него лекува и аз му вярвам. Той смята, че повечето "неврози" не са психопатологични, а ексзистенциални. И за това му вярвам. Аз не съм влизала в тази "читанка". Дано я намериш там.

Искам само да подхвърля собствения си уранов подход - аз не вярвам в прошката. Това е насилие над собствената ми същност и не се карам да го правя. Ако изпитвам гняв към някого, значи имам право на това. Освен това, да "даваш" прошка е акт на егоцентризъм. Единственото, което лекува, е да влезеш в обувките на другия и да вървиш с тях по част от пътя му, да използвам това клише. Един ден милата ми баба се ядоса нещо и в погледа и блясна оная така добре позната злоба, която ми пречупи гръбнака преди да навърша десет. Тогава видях пълните със сълзи очи на едно потиснато дебеличко дете - поколението, което ни свързва с тази жена - нейната дъщеря и моя майка. После вече не можех да изпитвам такъв гняв към нея. Жалостта към нея надви, майка ми ми бе сестра по съдба. Не се наложи да и прощавам. Достатъчно беше просто да я разбера. И то не изцяло. Усилията ми срещу нея се обърнаха в усилия срещу насилието - един вирус, който инфектира поколение след поколение, за да си осигури живот. И аз реших, че ще го пречупя! Днес между другото отворих картите и на двете - и те, както и аз, имаме един и същи аспект - Венера квадрат Плутон! Но това е за една друга тема, където още не съм сложила последната точка.

« Отговор #75 -: Август 24, 2013, 07:54:39 pm »
За Церес става въпрос,нали? Неаспектиран на градус и минутки в Скорпион...

Церес, да. Церера е на български :blink: . Мястото на Церера в хороскопа показва какви грижи получаваме и как се грижим за другите. Това, че при майка ти е неаспектиран ми говори само за това, че при нея не се е изразила Церера...не умее или пък не иска да поема грижи за други хора. Аспектите на Церера в синастрията ви също биха могли да покажат грижите й или липсата на такива към теб.

« Отговор #76 -: Август 24, 2013, 08:05:06 pm »
Понеже ми стана интересно за цицера попаднах на този материал  :blink:
Възпитанието и Церера в знаците:

Овен: Възпитава активно, импулсивно, агресивно, дава независимост. Част от себеизявата.

Телец: Възпитава спокойно, внушава стабилност.

Близнаци: Възпитава с общуване, комуникация, говорене, слушане, обмен на информация. Променчивост и непостоянство.

Рак: Възпитава с много грижи, голяма грижовност.

Лъв: Част от себеизявата. Великодушен и щедър подход. Възпитава в увереност, гордост и творчески подход.

Дева: Стремеж към съвършенство във възпитанието, внимание към най-малката подробност. Тревожност, придирчивост и взискателност.

Везни: Търсят сътрудничество, партньорство с децата. Акцент върху човешките отношения.

Скорпион: Възпитанието е съпроводено с интензивни и дълбоки емоции. Манипулативен подход, ревност.

Стрелец: Възпитава открито, с ентусиазъм, малко грубо понякога. Важна е свободата и новите хоризонти.

Козирог: Строгост, възпитанието е базирано на правила. Важна е дисциплината и постиженията, възпитанието като родителски дълг.

Водолей: Индивидуален подход, оригиналност, понякога ексцентричност. Детето като приятел.

Риби: Възпитанието е обагрено със състрадание и милосърдие. Самоотверженост и жертва в името на детето. Може да се разиграе синдрома на жертвата.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #77 -: Август 24, 2013, 08:10:44 pm »
SunMoon, как да тълкувам разположението на Церера в наталната карта? По дом - това е начинът, по който човек се грижи ли? А по знак - как го прави? Кажи ми правилна ли е интерпретацията на следните примери и ако може да ги допълниш:

1) Церера в Скорпион в 3 дом - разговаря с човека, подтиквайки го към осъзнаване и трансформация, дава информационна подкрепа. Сектил с Венера как се вписва?

2) Церера в Рак в 9 дом - осигурява базовите потребности, най-необходимото, като дава оптимизъм по отношение на бъдещето и разширява хоризонтите? Тригон с Венера?

3) Церера в Дева в 5 дом - грижите са да подреди хаоса, да сложи нещата в ред, да даде отдих, забавление и радост от живота в противовес на страданията. Съвпад с Плутон?

ПП. Ти нещо добави, но няма да трия моя пост...

Ех, да, сега като чета твоя пост, аз пак от най-розовата страна... :) Така е, с тоя съвпад на Нептун със Слънце.

*

Uran

• 6041
« Отговор #78 -: Август 24, 2013, 08:26:50 pm »
Имам неаспектирана Церера в козирог 6 дом. И да, селф мейд съм. Майка ми е имала  огромни изисквания към резултатите, без  грам услия и средства (особено средства- рак) да вложи в мен. Баща ми пък беше непричьом към учебния процес и хобитата ми. За него беше важно да не крада, не лъжа и не хойкам. Толкова. ;D На 20г в 8 вечерта да съм си у дома. ;D
« Последна редакция: Август 24, 2013, 08:36:46 pm от Uran »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Август 24, 2013, 08:31:52 pm »
Стана ми интересно за тая Церера и погледнах как е поставена при мен и при майка ми - моята е във Везни, нейната е в Риби. Но има нещо интересно, повтарящо се - и при двете е в квадрат с Луната - майчината грижа, която и двете не сме получили.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.