Здравей Гост

Луна квадрат Плутон

• 99 Отговора
  • 13686 Прегледи
*

Papy

• 4343
Луна квадрат Плутон
« -: Април 07, 2013, 08:38:23 pm »
Моля всички, които имат този аспект в натала, или наблюдения при близки, познати, да споделят какви събития, отношения, страсти отнасят към него

Обсъждали сме го по разни поводи, но никога издълбоко

Вярно ли е, че отношенията с майките са лоши?
Вярно ли е, че има склонност към емоционални крайности?
Вярно ли е, че дава ревност?

И...нещо хубаво дава ли?
« Последна редакция: Април 07, 2013, 10:31:32 pm от Papy »

Re: Луна квадрат плутон
« Отговор #1 -: Април 07, 2013, 09:25:44 pm »
Здравейте, аз имам Луна квадрат Плутон в натала си.
На първия въпрос- с майка ми сме в добри отношения, много си я обичам.
На втория въпрос- много съм емоционална (Луна в Рак), но чак на крайности мисля, че не съм готова.
Относно ревността- средна работа, трябва да имам сериозен повод, иначе не се "филмирам".
Надявам се да дава нещо хубаво този аспект, но не знам какво е... Астрологията ми е много интересна, но за съжаление познанията ми са слаби.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #2 -: Април 07, 2013, 09:33:14 pm »
Za sujelenie ne moga da otgovorq pri men da v suvpad i strano no opisanite ot teb neshta se otnasqt tochno edno kum edno za men makar che aspekta e drug

*

Papy

• 4343
« Отговор #3 -: Април 07, 2013, 10:09:19 pm »
Здравей, кари, в кои домове са луна и плутон?

Елодия, нещо хубаво от съвпада?

*

elodiq

• **
  • 903
Re: Луна квадрат Плутон
« Отговор #4 -: Април 08, 2013, 07:20:46 am »
Ami ako pravilno sum usetila na nego se dulji izkluchitelno silnata intuiciq koqto pritejavam ne moga dori da opisha kolko e silna nqkoi neshta prosto bukvalno gi useshtam kak se mayerializirat vuv vuzduha chasove predi da se sluchat koeto neznam vsushnost do kolko e hubavo i predskazatelnite si sunishta sushto otdavam na tozi suvpad ot telefona mi beshe trudno da dovursha ta suvpada e v peti dom koito e interseptiran I pluton e veznishki a lunata e skorpionska
« Последна редакция: Април 08, 2013, 08:09:53 am от elodiq »

« Отговор #5 -: Април 08, 2013, 07:56:55 am »
Папи, Луната ми е в Рак в пети дом, а Плутон е в осни дом Везни.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #6 -: Април 08, 2013, 08:28:33 am »
При мен са в квадрат,9 градуса,сходящ.Майка ми е всичко за мен,чувствам много силна връзка с нея, но комуникацията ни често е драматична, мисля обаче,че аз съм тази,която изпада в излишни размисли и страсти.Тук минаваме и към втория въпрос -емоционални крайности не бих казала,но мисля връзките си ги изживявам чрез някакъв драматизъм,малко убий ме,обичам те ;)за това явно подпомага и тригона Венера-Плутон Много съм чувствителна,но преди години установих,че всъщност хората ме възприемат като силна,предполагам не го изразявам (Луна в козирог)Изобщо,ама изобщо не съм ревнива,чак съм се замисляла дали е нормално...още ми е странно това,астрологично не знам къде да го търся...и последно мисля,че няма хубаво и лошо и все пак ако търсим хубаво,за мен дава дълбочина и страст ;)

« Отговор #7 -: Април 08, 2013, 08:34:08 am »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Април 08, 2013, 08:40:13 am »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5049.msg202923.html#msg202923- твърд асп. луна/плутон

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3941.0.html- енергийни намеси

Няма как да не се отчете и домовата позиция на Луната, освен квадрата й с Плутон.
При мен това влияние е умножено по 3 - Луна в квадрат с Плутон, Луна в 8 дом, АС Скорпион.

Отношенията с майка ми бяха трудни, имах нужда да се дистанцирам и емоционално да се разгранича от нея и нейните истерии (цял живот да си в климакс не е лесно да околните). През първите 16 години живеех отделно от нея, други хора ме отгледаха и ми осигуряваха подслон, препитание и възпитание.

За нея мога да кажа, че твърде често изпадаше в емоционални кризи, целият й живот беше една голяма криза. Твърде критична и взискателна към близките си, до степен на енергиен вампиризъм (без да го осъзнава).

И още нещо - до края на живота си беше обсебена от мисълта за черни магии. Откакто дойде в Б-я на 27-годишна възраст и докато не почина, все негативни енергийни намеси й бяха в главата, обиколи сума ти врачки да ги "разваля".

Във ведическата й карта има показатели за окултизъм, черна магия и обсебване от тъмни духове. Дали са били нейни фантазии или друга реалност, но често ми споделяше за такива инвазии.

Става въпрос за една специална планетна йога, свързана с отвъдни влияния. Особеното при нея е, че ако съзнанието деградира, може да предизвика лудост или психични отклонения. През последните две години от живота си, но това се дължи и на тежкото здравословно състояние, майка ми имаше такива отклонения. Но диагнозата беше твърде тежка за понасяне - бъбречна недостатъчност (на хемодиализа), разложена репродуктивна система и автоимунно заболяване с неизяснен произход (според лекарите - лупус).

Интересното е, че още през 2004 година, т.е. 5 години преди смъртта й, сънувах ужасен кошмар, в който тя беше непосредствен участник. Сънувах как стои срещу мен, превръща се в зомби и започва да се разлага в ръцете ми. Така приключи животът й няколко години по-късно. Бъбречна диагноза беше поставена в средата на 2007, а през 2008 вече боледуваше тежко, получи 99% инвалидност. Впоследствие преживя гинекологична операция и хирургът ни каза, че вътре цялата се е разложила.  :( Сънят ми е бил предупреждение, беше изключително неприятен и стресиращ. В него имаше мъгла, много специфична лепкава влага, студ, тясна пътечка и изоставена гробница на пътя.

« Последна редакция: Април 08, 2013, 08:57:07 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #9 -: Април 08, 2013, 08:44:43 am »
strelichka az lichno ne moga da kaja che sum podatliva na magii po skoro mai men nqkoi hora me useshtat kato energien vampir pone taka sa mi kazvali, no strano useshtat me kato takuv, no sa kato zavisimi ot nqkoi ot tqh bukvalno nqma oturvane kato lepki sa no vsichko koeto opisah predpolagam ot chasti se dulji I na suvpada na lunata s upiter,koito bi trqbvalo da razshirqva I podsilva useshtaniqta ,koito nosi suvpada luna pluton .
« Последна редакция: Април 08, 2013, 08:50:21 am от elodiq »

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #10 -: Април 08, 2013, 08:54:29 am »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5049.msg202923.html#msg202923- твърд асп. луна/плутон

Няма как да не се отчете и домовата позиция на Луната, освен квадрата й с Плутон.
При мен това влияние е умножено по 3 - Луна в квадрат с Плутон, Луна в 8 дом, АС Скорпион.

Е, значи аз го умножавам по 2 - Асц Скорпион, но не знам дали Слънцето в 8 дом и опозиция на Луната не подсилва също нещата. Този момент с майката определено ми се губи освен ако не го разгледам като силна връзка..а какво ще кажете за склонността към манипулация?

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #11 -: Април 08, 2013, 09:02:34 am »

Е, значи аз го умножавам по 2 - Асц Скорпион, но не знам дали Слънцето в 8 дом и опозиция на Луната не подсилва също нещата. Този момент с майката определено ми се губи освен ако не го разгледам като силна връзка..а какво ще кажете за склонността към манипулация?
E pri men lunata e upravitel na AC  rak qvno I pri men se udvoqva a v kakuv smisal imash predvit sklonost kum manipulaciq ti da manipulirash ili da se podavash na takava zashtoto az se ulavqm che chesto che sum jertva na manipulacii I to ot nai blizkite si hora koeto e tujno ,no puk ot druga strana blizkite mi tvurdqt che az umelo gi manipuliram po edin ili drug nachin I ako go pravq to az izobshto ne useshtam che go pravq

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Април 08, 2013, 09:09:53 am »
Този момент с майката определено ми се губи освен ако не го разгледам като силна връзка..а какво ще кажете за склонността към манипулация?

Да, това може да бъде и показател за много силна връзка, не е задължително отношенията да бъдат трудни и стресиращи.

Когато видя Луна с трудни аспекти, поглеждам какво става в 4 дом.
Например, присъствието на Венера, Юпитер и/или Нептун може доста да смекчи нещата, дори при силно ранена Луна.

Но в моя случай Марс е в съвпад с ИЦ, затова не мога да кажа, че връзката с майката при мен е била положителна. Във философски контекст може да бъде такава - подтиква душата към развитие чрез усвояване на трудни уроци. В чисто житейски и психологически план - по-скоро деструктивна. Но не можеш да живееш под един покрив с деструктивен човек и всичко да ти е цъфнало и вързало, все някъде ще рефлектира. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #13 -: Април 08, 2013, 09:26:56 am »
A za intuiciqta kakvo she kajete, nqkoi imal li e useshtaneto ,kak opredeleni neshta se materializirat bukvalno vuv vuzduha chasove ili dni predi da se sluchat, daje malko mi e trudno da go opisha tova useshtane, no znam che kolkoto puti ne sum mu se doverila, tolkva puti sum sgreshila .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Април 08, 2013, 09:30:23 am »
И при мен е така - не се ли доверя на интуицията си, на първото впечатление, впоследствие често греша.
В повечето случаи имам някакво предусещане. Да не говорим за това, че дотук каквото съм казала за развитието на дадена ситуация/отношения (в които аз не участвам), обикновено така става, материализира се. Да му се неначуди човек защо все става на моята. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #15 -: Април 08, 2013, 09:34:47 am »
Da za tova govorq Lili povecheto mi blizki veche sa vdignali ruce ot men zaradi tova chesto se sluchva da mi kazvat mlukni ne kazvai nishto sushtoto e I sus useshtaneto za nqkoi hora ne mi li haresa nqkoi oshe ot samoto nachalo prosto I da se naslivam da go haresam I da se poluchi vinagi se okazva che purvoto useshtane e bilo vqrno no na men vse oshe mi e trudno da se otpusna I da I se doverqvabi  na tazi intuiciq a mojebi trqbva

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #16 -: Април 08, 2013, 09:37:20 am »
Моля всички, които имат този аспект в натала, или наблюдения при близки, познати, да споделят какви събития, отношения, страсти отнасят към него

Обсъждали сме го по разни поводи, но никога издълбоко

Това е най-точният ми аспект в натала:Луна в Рак/3 дом/квадрат Плутон/6 дом Везни/.

Вярно ли е, че отношенията с майките са лоши?Не, напротив майка ми е и баща и майка.Много дълбоки отношения имаме.Ако има човек, който да ме провокира най-много това е тя.Много ме подкрепя.Много силен човек е, имам съвпад на Плутон с Ац.
Вярно ли е, че има склонност към емоционални крайности?Да крайна съм най-вече в любовните отношения.когато съм с някой съм само с него ноа 100% и очаквам същото.Ако не ми отвърнат с дълбочина на чувствата напускам кораба ...
Вярно ли е, че дава ревност?Да, ревнива съм ,но не правя сцени изживявам го вътрешно, може би тригона ми на Венера с Плутон да помага затова.

И...нещо хубаво дава ли?Аз харесвам този аспект, защото обичам дълбочината в отношенията.

« Отговор #17 -: Април 08, 2013, 09:50:50 am »

Отношенията с майка ми бяха трудни, имах нужда да се дистанцирам и емоционално да се разгранича от нея и нейните истерии (цял живот да си в климакс не е лесно да околните). През първите 16 години живеех отделно от нея, други хора ме отгледаха и ми осигуряваха подслон, препитание и възпитание.

За нея мога да кажа, че твърде често изпадаше в емоционални кризи, целият й живот беше една голяма криза. Твърде критична и взискателна към близките си, до степен на енергиен вампиризъм (без да го осъзнава).

И още нещо - до края на живота си беше обсебена от мисълта за черни магии. Откакто дойде в Б-я на 27-годишна възраст и докато не почина, все негативни енергийни намеси й бяха в главата, обиколи сума ти врачки да ги "разваля".

Във ведическата й карта има показатели за окултизъм, черна магия и обсебване от тъмни духове. Дали са били нейни фантазии или друга реалност, но често ми споделяше за такива инвазии.

Интересното е, че още през 2004 година, т.е. 5 години преди смъртта й, сънувах ужасен кошмар, в който тя беше непосредствен участник. Сънувах как стои срещу мен, превръща се в зомби и започва да се разлага в ръцете ми. Така приключи животът й няколко години по-късно. Бъбречна диагноза беше поставена в средата на 2007, а през 2008 вече боледуваше тежко, получи 99% инвалидност. Впоследствие преживя гинекологична операция и хирургът ни каза, че вътре цялата се е разложила.  :( Сънят ми е бил предупреждение, беше изключително неприятен и стресиращ. В него имаше мъгла, много специфична лепкава влага, студ, тясна пътечка и изоставена гробница на пътя.

луна докосната от плутон винаги дава такива крайни ,дълбоки преживявания свързани с сигнификациите на луна-майка,род,семейство, корени, минало, родови тайни, независимо с какъв знак негативен или позитивен- връзката с майката е силна,до степен на обсебеност, травматична,указва властност и манипулиране,много тънко и невидимо,от страна на майката, чрез налагане чувство на вина и незачитане на чужди мнения,ако луната има позитивна връзка с уран,детето забравя миналото и травматичните случки от детството,но трудно се откъсва от  влиянието на майката,обстоятелствата винаги го връщат към нея,чрез кризистни ситуации и така е докато смъртта ги раздели.,елементта на неосвободеност тегне,безалтернативно до край, много силна интуитивна връзка  майка - дете :mellow:има две крайности  - или пълна липса на обгриженост и майчински инстинкт или поробваща грижовност,която е прикрито постигане на пълна и безусловна власт и контрол над детото,над живота му,над изборите му,над всичко
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #18 -: Април 08, 2013, 10:18:34 am »
Имам много въпроси по коментарите ви, но нямам време сега, по-късно пак ще пиша
Сега само едно-дали пък при хората с този квадрат не е за добро майките да ги манипулират, като се имат предвид крайните емоции-добре е някой да дърпа юздата в по-ранна възраст

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #19 -: Април 08, 2013, 10:21:54 am »
Pappy tova e mnogo individualno zavisi v ogromna stepen ot vida na manipulacite I ot maikata po skoro e hubavo tezi hora da se nauchat da kontrolirat po nqkakuv nachin emocite si I da boravqt s tqh pravilno