Здравей Гост

За изключенията от правилата в астрологията

• 108 Отговора
  • 14651 Прегледи
Имам един познат със стелиум в 3-ти дом-Слънце,Меркурий,Венера и Марс в Телец.Всички образуват съвпад със Слънцето...По дефиниция трябва да е красноречив,да умее да се изразява и да пише добре...Нищо подобно! Той дори не обича литературата,а през живота си до 30 годишна възраст не беше прочел повече от 5 книги... Как си обяснявате такива изключения? Може ли да споделите подобни такива? На какво се дължат според вас?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

ini

• **
  • 597
Re: За изключенията от правилата в астрологията
« Отговор #1 -: Април 10, 2013, 09:53:47 am »
Всичко зависи от нивото на съзнание на натива. Хора с равни възможности (по натал и др.), ги използват по различен начин и за различни цели, според мисленето и приоритетите си и според това как те виждат своя живот и заобикалящата ги среда. Хората имаме свободен избор, който правим. Така се получава при близнаците. Имат едни и същи натални карти, един и същ старт в живота, но това са различни на еволюционно ниво души.  Така животите им не са еднакви.

« Отговор #2 -: Април 10, 2013, 10:06:01 am »
Интересното е,че неговия асцендент прави абсолютно точен съвпад с моето Слънце и Венера и съвпад с Меркурий с орбис 5 градуса,които са ми разположени в 5-ти дом.Няколко месеца след като се запознахме започна да чете книги,дори сам започна да иска да му давам разни четива и определено му харесва да чете,дори сам се чуди защо не го е правил досега. Дали не можем да отключваме разни неща при силна синастрия,които поради една или друга причина са заключени у хората?

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #3 -: Април 10, 2013, 10:14:13 am »
Хората се срещаме,събираме и разделяме някой път, за да се учим един от друг. Ти влияеш на този човек към добро, с твоята същност, може би ти си човека, с който той повдига енергията на своя потенциал. :)

« Отговор #4 -: Април 10, 2013, 11:03:41 am »
Това е хубаво! Но ме притеснява,че ако някой поиска да му погледна наталната карта и аз му кажа,че обича литературата,а той през живота си не е "помирисвал" книга,въпросния ще заключи,че нищо не вдявам от астрология,а аз от друга страна,също ще се усъмня в нея...За такива неща говоря.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #5 -: Април 10, 2013, 11:13:40 am »
Затова е важно да се срещащ с хората, които идват при теб на консултация, да ги преценяш правилно. Не е неуместно да задаваш въпроси за да разбереш. Примерно защо е дошъл и с какво очаква да му бъде полезна астрологията. Така ще разбереш много неща за човека. Примерно аз като бях веднъж на астролог и тя ме попита, дали родителите ми не са разведени. Пита за да разбере как работи моята карта. Предполагам, че проверява за това, заради куинконса ми между Слънце и Луна и заради Уран и Нептун в 4тия ми дом. Пита ме също дали не съм отгледана от баба ми. :)

*

Нова

• 3491
« Отговор #6 -: Април 10, 2013, 11:17:57 am »
Не вярвам аз много на такива питащи. То така и аз мога да познавам. Майката му е без въпроси да стават нещата.
Инак то е ясно на една млада несемейна жена, примерно, какви може да са й кахърите /обикновено глупавки и предвидими/ и какво може да я очаква в бъдеще.
Истинският астролог за мен трябва да може да се ориентира само по карта и толкова. Без лице.

Инак то ще му е ясно, че средно аритметично повечето "деца" са травмирани при развод...

« Отговор #7 -: Април 10, 2013, 11:19:37 am »
Интересно...И аз имам Уран и Нептун в 4-ти...Моите също са разведени.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #8 -: Април 10, 2013, 11:21:46 am »
Интересно...И аз имам Уран и Нептун в 4-ти...Моите също са разведени.
Моите не са .. :) едва ли е само заради това де.. :) винаги се гледа цялостната карта. :)

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #9 -: Април 10, 2013, 11:24:59 am »
Не вярвам аз много на такива питащи. То така и аз мога да познавам. Майката му е без въпроси да стават нещата.
Инак то е ясно на една млада несемейна жена, примерно, какви може да са й кахърите /обикновено глупавки и предвидими/ и какво може да я очаква в бъдеще.
Истинският астролог за мен трябва да може да се ориентира само по карта и толкова. Без лице.

Инак то ще му е ясно, че средно аритметично повечето "деца" са травмирани при развод...
Сега не си прави изводи, че ме е скъсала от въпроси. :) Моите кахъри не бяха за момента глупавки и предвидими, та жената много точно си ме разбра тогава и много точно ме определи, без да ме познава. :) За мен истинския астролог, трябва да има среща очи в очи с човека, на когото прави хороскоп. :)

*

Нова

• 3491
« Отговор #10 -: Април 10, 2013, 11:26:20 am »
Ини,
не съм визирала теб в примерите, които дадох, а го направих в подкрепа на убеждението си, че с въпроси всеки може.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Април 10, 2013, 11:32:29 am »

Но се налага да се задават и уточняващи въпроси.  :blink:

Живият контакт също е важен, а истинският астролог според мен вижда в картата всичко онова, което отсрещният може да иска да скрие, премълчи или дори да изопачи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #12 -: Април 10, 2013, 11:37:41 am »
Но май се иска и добре развита инстуиция,за да прецени астролога кое точно от всичките възможни значения се е проявило при натива...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Април 10, 2013, 11:50:32 am »
Имам един познат със стелиум в 3-ти дом-Слънце,Меркурий,Венера и Марс в Телец.Всички образуват съвпад със Слънцето...По дефиниция трябва да е красноречив,да умее да се изразява и да пише добре...Нищо подобно!

Добре де, в никаква насока ли няма изява при тези планети?

Първото, което преценява астрологът в един стелиум, е коя е най-силната планета, кой командва парада.
Меркурий в Телец не виждам да има особени достойнства, че да се свързва с литературата и четивата.

Ами Венера - никаква ли я няма? Нещо свързано с мода, дизайн, визуални изкуства, любов към скъпи и по-луксозни вещи?

Има и заточен Марс тук - може да се прояви и някоя марсова аналогия, на принципа на "компенсацията" (вече неведнъж сме говорили за изявата на заточени и паднали планети).

Зависи и в коя част на знака са разположени планетите. За множествен съвпад ли става въпрос? Спомена, че всички те са в съвпад със Слънцето.

Имам познат със стелуим в 3 дом - не само не е красноречив, а има говорни проблеми. По професия е техничар, занимава се с компютърен дизайн.

А защо авторката на темата смята, че телешки стелиум би трябвало да принадлежи на човек, който е начетен, красноречив ?

И на мен това ми беше мисълта.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #14 -: Април 10, 2013, 11:50:47 am »
А защо авторката на темата смята, че телешки стелиум би трябвало да принадлежи на човек, който е начетен, красноречив ?

*

Нова

• 3491
« Отговор #15 -: Април 10, 2013, 12:00:29 pm »
Вероятно се е позовала на 3 дом.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #16 -: Април 10, 2013, 12:02:27 pm »
Там където има правила...винаги има изключения.
По отношение на поста ти....
Имам един познат със стелиум в 3-ти дом-Слънце,Меркурий,Венера и Марс в Телец.Всички образуват съвпад със Слънцето...По дефиниция трябва да е красноречив,да умее да се изразява и да пише добре...Нищо подобно! Той дори не обича литературата,а през живота си до 30 годишна възраст не беше прочел повече от 5 книги... Как си обяснявате такива изключения? Може ли да споделите подобни такива? На какво се дължат според вас?

аз не мисля, че този стелиум в 3-ти дом говори за красноречие...особено в телец.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #17 -: Април 10, 2013, 12:08:00 pm »
Хи хи Телешки стелиум...Как звучи само! Не,няма никакви изяви в горепосочените области,освен физическа красота...Ако това се брои за изява :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Април 10, 2013, 12:08:13 pm »
Бившият е с три планети в Телец, но в 12 дом.

През целия си живот сигурно една книга не е прочел, но умее да рисува, занимава се с дизайн и има отличен вкус.

Има и физическа привлекателност, чар - Венера в Близнаци в първи дом, АС Близнаци.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #19 -: Април 10, 2013, 12:09:21 pm »
Хи хи Телешки стелиум...Как звучи само! Не,няма никакви изяви в горепосочените области,освен физическа красота...Ако това се брои за изява :)

Брои се и още как. Никак не е малко.