Имам един познат със стелиум в 3-ти дом-Слънце,Меркурий,Венера и Марс в Телец.Всички образуват съвпад със Слънцето...По дефиниция трябва да е красноречив,да умее да се изразява и да пише добре...Нищо подобно!
Добре де, в никаква насока ли няма изява при тези планети?
Първото, което преценява астрологът в един стелиум, е коя е най-силната планета, кой командва парада.
Меркурий в Телец не виждам да има особени достойнства, че да се свързва с литературата и четивата.
Ами Венера - никаква ли я няма? Нещо свързано с мода, дизайн, визуални изкуства, любов към скъпи и по-луксозни вещи?
Има и заточен Марс тук - може да се прояви и някоя марсова аналогия, на принципа на "компенсацията" (вече неведнъж сме говорили за изявата на заточени и паднали планети).
Зависи и в коя част на знака са разположени планетите. За множествен съвпад ли става въпрос? Спомена, че всички те са в съвпад със Слънцето.
Имам познат със стелуим в 3 дом - не само не е красноречив, а има говорни проблеми. По професия е техничар, занимава се с компютърен дизайн.
А защо авторката на темата смята, че телешки стелиум би трябвало да принадлежи на човек, който е начетен, красноречив ?
И на мен това ми беше мисълта. :blink: