Здравей Гост

За изключенията от правилата в астрологията

• 108 Отговора
  • 14713 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: За изключенията от правилата в астрологията
« Отговор #20 -: Април 10, 2013, 12:13:09 pm »
Литературни или лингвистични способности по-скоро бих предположила при везнишки стелиум в 3 дом, т.е. в другия знак, управляван от Венера. Но той е много повече повлиян от Сатурн, отколкото от Венера. По сидерал съответства на Дева, така че тук може да има и по-изявени меркуриеви изяви.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Април 10, 2013, 12:22:39 pm »
Знаците на красноречието са Близнаци и Стрелец...Оста 3-ти и 9-ти.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Април 10, 2013, 12:27:33 pm »
По принцип всеки от трите огнени знака може да даде ораторски способности, но зависи най-малкото от Меркурий и от редица други фактори, не се определя само от знака. От Меркурий в Дева в тригон със Сатурн колко празни приказки чувам  ежедневно, ще ви падне шапката. Човек би се запитал как аджеба е възможно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #23 -: Април 10, 2013, 12:32:22 pm »
Аз красноречиви стрелци не познавам. За стрелешки меркурий.. козите и скорпитата от живота ми не могат да се определят като висши лингвистични пилоти...Но явно не са били с меркурий в стрелец.

« Отговор #24 -: Април 10, 2013, 12:34:47 pm »
Всъщност работата му е свързана с ежедневни близки пътувания. Може за това да намеква акцента в 3-ти дом.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Април 10, 2013, 12:36:55 pm »
Всъщност работата му е свързана с ежедневни близки пътувания.

Нещо свързано с недвижимости, строителство? Тоя стелиум в Телец все в някоя посока би трявало да се изяви.
Някак не ми прилича много на туристически агент, но все пак говорим в абстракция, не сме видяли хороскопа му.

Обаче не си уточнила в кой знак и дом е Луната, а тя е не по-малко важна.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #26 -: Април 10, 2013, 12:40:15 pm »
Луната му е в Риби във втори дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Април 10, 2013, 12:45:15 pm »
Всъщност самото заглавие на темата не се връзва много с въпроса.

Правило ли е акцентиран трети дом да дава литературни способности?

Сигурно някои ще се учудят, но според индийската астрология силен трети дом може да се види и в картата на спортист, танцьор, състезател, киноактьор или друг изпълнител, и в картата на професионален модел или моден дизайнер. Зависи най-малкото от силата на планетите тук. В някои случаи може да даде и силно изразен сексуален нагон.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #28 -: Април 10, 2013, 12:56:55 pm »
 А какво е първото нещо,което ще си помислите ако видите картата на човек със стелиум в трети дом и съвпад на Меркурий със Слънце и Венера?

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #29 -: Април 10, 2013, 12:57:05 pm »
Аз имам Плутон и Слънце съвпад Сатурн в 3ти дом, скорпион. Много малко книги съм прочела, но съм много контактна и любознателна, помня много. Жадна съм за всякаква информация, която ми се стори интересна. Нямала съм проблем с образованието, както се посочва в книгите. Само книги по астрология бих си купила, други не. Ако пък  имам и време да чета, може и други.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Април 10, 2013, 01:01:23 pm »
А какво е първото нещо,което ще си помислите ако видите картата на човек със стелиум в трети дом и съвпад на Меркурий със Слънце и Венера?

Интересно представяне, понякога може да даде и сексапил, ако Марс също е включен.

Понякога може да има и артистичност, но зависи от други аспекти - Луна, Нептун...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #31 -: Април 10, 2013, 01:01:46 pm »
Аз имам Плутон и Слънце съвпад Сатурн в 3ти дом, скорпион. Много малко книги съм прочела, но съм много контактна и любознателна, помня много. Жадна съм за всякаква информация, която ми се стори интересна. Нямала съм проблем с образованието, както се посочва в книгите. Само книги по астрология бих си купила, други не. Ако пък  имам и време да чета, може и други.

Скорпионът помни ))))) :19:

*

Нова

• 3491
« Отговор #32 -: Април 10, 2013, 01:02:53 pm »

Интересно представяне, понякога може да даде и сексапил, ако Марс също е включен.

Тя отбеляза красотата му. Често само един АС в телец е достатъчен за това.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #33 -: Април 10, 2013, 01:02:54 pm »

Работа със жени..,доста пътувания- кратки...,преподаване..,обучение , добри съседски взаимоотношения.

Вече от знака мога да си направя други изводи....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #34 -: Април 10, 2013, 01:05:23 pm »

По-скоро Вода и Земя имат памет, огън и въздух -не, най-общо казано разбира се.. :)))) Удивлявала съм хора с паметта си. Един приятел се шегуваше, че съм му била личната рам памет. :)))

« Отговор #35 -: Април 10, 2013, 01:10:50 pm »
Да,той има кратки пътувания всеки ден,както казах по-рано...Аз какво ще кажете за стелиум в 5-ти дом. Слънце,Венера и Меркурии в съвпад. Образуват и хармонични аспекти с останалите планети,които намекват за голяма любов към децата. Куспида на 5-ти дом е в Козирог,Мерк е в Козирог,останалите 2 броя са във Водолей. Аз нито се радвам на деца,нито искам да имам свои собствени...
« Последна редакция: Април 10, 2013, 01:15:51 pm от Just_a_Dream »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Април 10, 2013, 01:15:42 pm »
И аз съм със стелиум в 5 дом - нито се умилявам от чужди деца, особено невъзпитани и разглезени, нито имам собствени.
Това не означава, че не искам свои, но вероятно оттук-нататък най-много едно, ако ми е писано.

Всеки дом има по няколко аналогии - по пети дом е удоволствието и радостта от живота, не само деца, хазарт и творчество.

В индийската астрология значенията на 3 и 5 дом отчасти са разменени. Пети дом се свързва с интелекта, ума.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #37 -: Април 10, 2013, 01:16:00 pm »

По-скоро Вода и Земя имат памет, огън и въздух -не, най-общо казано разбира се.. :)))) Удивлявала съм хора с паметта си. Един приятел се шегуваше, че съм му била личната рам памет. :)))

Водно-земната памет е "лоша" по смисъла на злопаметност, десетилетия не се "забравя" и след десетилетията ще ти изкара изневиделица стара порция, събитие, ситуация от преди 100 години, нямащи връзка с актуалността, но използващи ги като коз, "шамар", ошашавящ те с детайлите и това как пък точно сега се сети за това и как по **волите не си го забравил. Особено при фиксетата такива и раците.
Огнено-въздушните сме над тези неща. Найси секунди след събитието, то вече е в небитието.
Само рибешкия ми мерк помни, когато са се отнасяли издълбоко и нееднократно неправомерно с него. Не прощава, но и не търси вендета. Просто отсрещният е зачеркнат за вечни времена /или до второ четене, ако се прояви пак огнено-въздушното )))/.
Иначе и този рибешкия "много учи", но не чете, а попива. Едно нещо каже ли се и покаже ли се, край. Това е. Втори път няма нужда.

*

Papy

• 4343
« Отговор #38 -: Април 10, 2013, 01:16:16 pm »

Че пътува доста из страната

*

Нова

• 3491
« Отговор #39 -: Април 10, 2013, 01:19:15 pm »

Че пътува доста из страната

При все, че аз като го видя, че е теле ще се позамисля малко за това колко и дали изобщо си мести задника, в пряк и преносен смисъл.