Здравей Гост

ОСТРОВЪТ НА КАЛОЯН (Островът на съкровищата и желанията...)

• 2763 Отговора
  • 462381 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Щях да те правя фрикасе
:rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:

Не се смей, Весо.  ;D

Ако знаеш какво пиле с бял сос правя... Калоянчо ако продължава да ни кукурига, чака го същата участ. Е, няма да е фрикасе, щом не го обича, сосът ще е според неговите предпочитания.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Калоянчо ако продължава да ни кукурига, чака го същата участ....

Мрежите са за да се лови риба. Хване ли се рибата, забравят за мрежите.
Думите са за да се схване смисълът. Схване ли се смисълът, думите са ненужни.
Как искам да срещна човек, забравил думите, за да си поговоря с него.

Цитат на: Калоянчо
Дълбоко се съмнявам, че можеш да ме хванеш.. или даже да ме срещнеш някъде из вселените, за да ме сготвиш, д-р Лектър...
« Последна редакция: Април 21, 2013, 04:46:41 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
Не е нужно да те хваща никой, сам се натресе тук. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Понеже в други теми се пише за утрешната Супер Луна и за лунното затъмнение утре - 25 април, както и за връзката му със слънчевото - реших да дам малко инфо по въпросите с небесните чудеса. На 10 май 2013 ще има пълно слънчево затъмнение, но ще се наблюдава в Австралия и в Тихия океан. На 25 май ще се повтори лунното затъмнение. Така през две седмици ще се случат 3 затъмнения...
Следващото слънчево ще е на 3 ноември, по сянката пак няма да мине през България.... Ще може да се види само малко от края на шоуто, и то частично.
Който остане жив до 20 март 2015 г. ще види пълно слънчево затъмнение. На мен ще ми е третото в живота! )))

Но тази година се очаква нещо необичайно и наистина рядко, но то ще се случи чак в края на есента...
И тогава ще има големи сътресения по света. Не говоря за земетресения, а за политически и обществени събития, защото.... 
« Последна редакция: Април 24, 2013, 07:11:20 pm от Калоян Иванов »

*

Lillie

• 30532
Но тази година се очаква нещо необичайно и наистина рядко, но то ще се случи чак в края на есента...
И тогава ще има големи сътресения по света. Не говоря за земетресения, а за политически и обществени събития.

Има ли връзка с някоя астрологична конфигурация?

На 3 ноември ще има слънчево затъмнение в 11 гр. Скорпион, ретро Меркурий и Сатурн ще са в същия знак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

И тогава ще има големи сътресения по света. Не говоря за земетресения, а за политически и обществени събития.

Има ли връзка с някоя астрологична конфигурация?

Зависи какво наричаш "астрологична конфигурация"!

*

Lillie

• 30532
Нещо, което гледат мунданните астролози (аз не съм).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Нещо, което гледат мунданните астролози (аз не съм).

по-скоро има връзка с древни "предания" ...и схващания за небесните явления!  :blink:

*

satin_

И тогава ще има големи сътресения по света. Не говоря за земетресения, а за политически и обществени събития, защото....

Какво по конкретно ще се случи и защо така мислиш?

*

Lillie

• 30532
Омени?
Зависи какво и как ще се вижда в небето след новата луна /ноемврийското затъмнение/.

Те трябва да се наблюдават in real time в небето, не в астрологичната програма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

"От 10 до 15 ноември 2013 ще бъде наблюдавана кометата ISON, открита през миналата година от двама любители от Русия - Виталий Невски и Артьом Новичонок. Тя толкова ще се приближи до нас, че нейната яркост ще стане сравнима с яркостта на Луната по време на пълнолуние. Тя би могла да се забелязва и през деня и ще се наблюдава в Северното полукълбо. Това е най-голямото събитие, което астрономите чакат за 2013 година. Такава комета се появява на 10 хиляди години веднъж с едно условие – много често, когато кометите се приближават близо до Слънцето, под въздействие на топлината на Слънцето и слънчевия вятър те се разпадат. Ако това стане сега, тя няма да е толкова ярка, но все пак това ще е най-голямото астрономическо шоу за 2013 година."

Хората, вярващи в астрологията (а тук е пълно с такива), вярват и на древните предания, че появата на комета е знак за катаклизъм и беди. Обикновено в миналото това се е свързвало със смърт на цар/крал/император или с война/бедствие. Затова казах, че ще има сътресения. И прогнозата ми за Близкия изток (Иран?) е горе-долу в унисон. Ако кометата наистина е много ярка - ще разбера (поне аз) нещо за Витлеемската звезда, защото това е едната от версиите. А всички версии трябва да се проверят опитно!

Сега, Сатен, кой ще ми каже "Благодаря"?

*

satin_

Благодаря  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
http://www.dw.de/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B0%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-2013-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0/a-16484306

В края на 2013 година още една комета ще прелети над нашата планета. Откритата през септември комета ISON ще прелети на 28 ноември 2013 на два милиона километра от Слънцето и ще отдели значително количество светлина. Хората ще могат да я наблюдават по време на Коледа в ясното нощно небе. При положение, че леденият къс "преживее" близостта си със Слънцето.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Да де.. нали за нея съм писал и аз. Само датите се различават малко. Моята информация е от декември миналата година.
Но Марс може да й промени траекторията, а може и тя да се разпадне преди 28-ми... Чакаме и ще гледаме.
Най-интересното за мен е как ще се вижда през деня! Това ще е уникално, ако се случи.
Любопитно е, че тя ще е край Марс около 3 ноември, точно по време на слънчевото затъмнение. Жалко, че не сме в Тихия океан.

http://it.dir.bg/news.php?id=13725063

Пътят й през зодиакалните съзвездия: Сега е в Близнаци, а през август-септември ще е в Рак. Ще се "появи" през октомври в Лъв.
По обратния си път ще бъде най-близко до Земята на 26 декември 2013 - тъкмо за Коледа.
Но не се знае, дали тогава ще се роди новия Спасител... )))

Хабъл вече я е заснел! ....

« Последна редакция: Април 25, 2013, 08:17:01 am от Калоян Иванов »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Красота!
Благо-даря за снимаката... :blink:

Добра новина..,ако в момента дели Близнаци с Юпитер... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Благодаря  :blink:

Красота!
Благо-даря за снимаката... :blink:

Боже, две благодарности за 1 ден!!! Наистина лунното затъмнение днес ми носи бонуси.... (щото имам хубави аспекти)
Ако получа и трето (три за късмет!) - ще е истински подарък на съдбата.
Вчера намерих един телефон! Днес тук ми благодарят, вместо да се драчат с мен... Утре сигурно ще стана милионер или ще се влюбя! ))))

*

Uran

• 6041
Интересно инфо Калоян. :blink:

Интересно инфо Калоян. :blink:

Интересно,... ама ... не се сбъдна!
Телефона го върнах на собственика, трето "благодаря" не получих, с джакпота се разминах, ...
И не се влюбих. Ще чакаме следващото лунно и слънчево! )))
А при теб как мина 25-ти и бясната луна? Щото на едни им се схвана врата, други ги прецакаха със записи...
--------------
Ако имаш предвид кометата - ДА, интересно, .... даже много!
« Последна редакция: Април 27, 2013, 07:32:38 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
Кометата.
Аз и без Бясна Луна си умея да беснея.  :blink:

Влюбванията са Божа работа. Не се планират. Могат да бъдат като гръм- в този случай, обикновено са мимолетни. Могат и постепенно да те завладеят- те са по- опасните. :blink:

*

Veselin

• 2737
По-опасни са тези, обсебващите. По Плутон и по 8 дом.