"От 10 до 15 ноември 2013 ще бъде наблюдавана кометата ISON, открита през миналата година от двама любители от Русия - Виталий Невски и Артьом Новичонок. Тя толкова ще се приближи до нас, че нейната яркост ще стане сравнима с яркостта на Луната по време на пълнолуние. Тя би могла да се забелязва и през деня и ще се наблюдава в Северното полукълбо. Това е най-голямото събитие, което астрономите чакат за 2013 година. Такава комета се появява на 10 хиляди години веднъж с едно условие – много често, когато кометите се приближават близо до Слънцето, под въздействие на топлината на Слънцето и слънчевия вятър те се разпадат. Ако това стане сега, тя няма да е толкова ярка, но все пак това ще е най-голямото астрономическо шоу за 2013 година."
Хората, вярващи в астрологията (а тук е пълно с такива), вярват и на древните предания, че появата на комета е знак за катаклизъм и беди. Обикновено в миналото това се е свързвало със смърт на цар/крал/император или с война/бедствие. Затова казах, че ще има сътресения. И прогнозата ми за Близкия изток (Иран?) е горе-долу в унисон. Ако кометата наистина е много ярка - ще разбера (поне аз) нещо за Витлеемската звезда, защото това е едната от версиите. А всички версии трябва да се проверят опитно!
Сега, Сатен, кой ще ми каже "Благодаря"?