Мисля, че тригонът Луна/Меркурий ще помага да се взимат разумни решения, а не някакви емоционални недомислици. Другото, което ми прави впечатление, е акцентът върху въздушните знаци - Близнаци и Везни. Двата се свързват с комуникацията и дипломацията, което би трябвало да е благоприятно за водене на диалог. Опасността при силен въздушен акцент може да дойде от изместването на фокуса върху говоренето (жонглиране с идеи) за сметка на реалното решаване на проблемите.
Управителят на 10-тия дом Марс е в заточение и в дисхармоничен аспект с У1 Луната (квинкокс). Това поражда съмнение, че парламентът ще успее да изпълни поставените си цели. Уран в съвпад с МС свързвам с промени в установения ред на работа на институцията, също и в имиджа ѝ. Изработва се нов правилник за работа на НС, но нямам представа доколко ще се различава от предишния. Уран загатва по-скоро за нещо драстично, новаторско, в духа на обществото, в разбирателство с хората. Но на мен не ми се вярва. Опозицията Луна/Уран може да показва, че предвидените промени няма да са достатъчно за народа.