Здравей Гост

ОСТРОВЪТ НА КАЛОЯН (Островът на съкровищата и желанията...)

• 2763 Отговора
  • 460782 Прегледи
Забелязвам болшевишки прийоми в идеите ти за пропаганда. Не са важни политиките, а рибите дето ще хванем, което не е новост по отношение на идеите, а само на технологиите и механизмите.

Не знам ти какво забелязваш или не! Но аз не забелязвам нито нови идеи, нито нови технологии в твоите любими партии.
Аз говоря, че светът се е променил, и трябва да се търси алтернатива на стария ред! Един Асандж и един Сноудън препънаха половината свят за нула време. Идеите за контрол/управление чрез новите технологии са нова идея. Египет, Турция и дори София през последните 23 дни го доказват нагледно. Какво е новото в програмата на ДСБ? За какво се борят тези, освен "клишетата за средна класа" и демокрация? Кажи нещо по същество, да видим кой е прав от двама ни!

Питаш ли ме как живея с тази участ- сам  сред глупци? ;D

поне приятелят ти е втори - значи не си сама! Двама сте!

Помниш, говорихме за Циклите на Кондратиев. Новите технологии ще променят света. Технологиите не са само средство. Те самите са идеи, защото формират нова социална и политическа среда! Те самите са революция. Ако има бутикова партия, която говори за това, тя ще е по-качествена от ДСБ, защото тя говори за бъдещето и все някога ще стане актуална, докато твоята винаги ще си остане архаична.
« Последна редакция: Юли 07, 2013, 12:44:09 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Uran

• 6041
Не ми говоринебивалиците за фейсбук и Египет. Доста преувеличена е ролята им в събитията там. Търси ги в парите вкарани за активиране на определени кръгове, а не във фейсбук. Смешно е.

Ти какво разбираш под новост? Откакто свят светува, хората се борят за едно и също нещо- място под слънцето (каквото и да значи това). Каква е твоята новост? Ще колонизираш Марс? :blink:

Нетът не е новост. Дали ще хвърляш позиви от самолет или СПАМ съобщения в пощите- няма значение. Едно и също нещо са само по себе си- просто- различни комуникационни канали.

Новост ще е ако хората бъдат поне на 50% автономни от всякакви държавни и обществени структури. Нали разбираш, че тази автономност е доста хлъзгаво понятие.

ОК, ето ти пример тогава! Нали сте най-умните и образовани хора в тази партия!!!! Макар и само 100 000. Средна класа,...

Кънев да каже тогава: Ето сега правим виртуална интернет-платформа – всеки, който иска, се регистрира в нея с АйПи – внася членски внос със дебитна карта или изипей, формираме политиката и целите си чрез пряко участие на всеки, всеки може да предлага, чете и гласува решения във всяко заседание, заседанията на ръководните органи са онлайн, правим първични избори през нета, издигат се през инернет кандидати, гласуват всички членове на партията, широка демокрация, това ще гарантира подбор на качествени хора с истинско широко участие… и т.н. Ама няма да го направят никога – защото това ще ги лиши от контрол върху апаратните структура, от апаратните игри и прийоми да се самовъзпроизвеждат и самоназначават! .. и да формират политика и цели на тъмно и чрез тайни договорки.

Затова те (ръководството) са автономни, а вие не сте. Или се съгласявате с техните безумни решения и действия, или се отдръпвате. Затова СДС от 2 милиона преди 20 години сега не може да събере и 200 000 привърженици. Затова има две сини партийки... и затова след още 5 години те ще са хербарий, забит с карфица на стената на историята.
« Последна редакция: Юли 07, 2013, 01:02:42 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
Кои сте тези дето я правите виртулната интернет платформа за гласуване? :blink:
Впрочем, аз съм ЗА, но информирано и отговорно "ЗА". Не съм член на ДСБ, но съм сигурна, че хората там не са против тази идея.
Тикаш в посока пряка демокрация както те и подозирах, Знаеш, че е нож с две остриета- изисква изключително високо ниво на компетентност и какво аджба ще прозитече от личния ти избор. Аз съм скептик по отношение на всеонхватността й. Приемам я по отношение на въпроси не изискващи експертност и закляймявам използването й по отношение на всичко- «Вся власть Советам!»

Е, нали имаш претенцията, че точно най-компетентните и високообразовани и умни хора подкрепват ДСБ. Самото ДСБ има тази претенция.
Ама едно е като говорим за ДУМИ, а друго е като опре до ДЕЙСТВИЯ. Тогава изведнъж обръщат/е палачинката!
И какво имаш против пряката демокрация? Защо Кънев трябва да е избран от някакво си събрание, а не от всички членове на партията????! Имаш ли логичен довод против? Щото аз не се сещам за такъв, освен скрития довод, че така няма да може да се "назначи" шеф чрез апаратни игрички!

Нали искаме умни хора да вземат решенията, без да нарушаваме принципа на общото и равно право. Ето ти начин да филтрираш неграмотниците по естествен път - щом човек не може да се справи с един прост компютър, значи не участва в партийните дела и вземането на решения. А после на избори да ходи да пуска бюлетина. Ама поне лидерите и политиките ще са формирани от голямо количество грамотни хора. А сега никой не знае как се формират! Кой с кого и за какво се е договорил!? Що не питат онлайн искат ли партийните членове коалиция с Кунева? И ако не искат - няма съюз. Ако искат - тогава - да! Навремето СДС въведоха за първи път в Бг предварителни избори - тава беше малка революция.... А сега да въведат нещо ново и модерно де! Ама няма да го направят. Защото изборът между Желев и Стоянов беше предрешен, и заради това - безопасен! Партиите не искат демокрация - защото "партиите" са партийни клики и си пазят властта! А ти си ги подкрепяй тези шепа кариеристи - твой проблем, но става и наш постоянно! Това е лошото.
« Последна редакция: Юли 07, 2013, 01:27:05 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
Сегашният парламент е много близък до резултата, който би произвел "пряката демокрация". Това харно ли е? :blink: Пряката демокрация дава мощно оръжие на неграмотниците, които поначало са мнозинство. Допускам, че ти знаеш какво ще проитече от нея. Интересно ми е защо (или заради кого) я подкрепяш?
Смяташ, че ползването на комп филтрира. В дълбоко заблуждение си.
« Последна редакция: Юли 07, 2013, 01:38:17 pm от Uran »

Сегашният парламент е много близък до резултата, който би призвел "пряката демокрация". Това харно ли е? :blink: Пряката демиокрация дава мощно оръжие на неграмотниците, които поначало са мнозинство. Допускам, че ти знаеш какво ще проитече от нея. Интерсно ми е защо или заради кого я подкрепяш?

ИЗОБЩО НЕ Е ТАКА. Пряката демокрация и Парламентът нямат връзка. Напротив. Ето ти факт, който всички медии "крият"!
Разпределението в НС сега отразява само гласовете на 2,760 млн. души, тоест на 40% от избирателите. Другите 60% или не са гласували (3,3 млн.), или са гласували за някой, който не е влязъл в НС (0,87 млн. души). Така че не подменяй фактите с пропагандата на партиите. 24% от вота беше преразпределен между 4-те партии, които взеха 76% от реалните гласове на изборите. Срещу тези 2,76 млн. стоят едни 4,2 млн., които не са представени в НС!
Не знам как може да твърдиш подобно нещо, че сегашният парламент е много близък до резултата, който би произвела "пряката демокрация"!?!??!!! На какво основание? Освен фантазия...
« Последна редакция: Юли 07, 2013, 01:47:56 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
Пряката демокрация е 50+1- чист мажоритарен вот. Къде бъркам и къде е манипулацията?

Пряката демокрация е 50+1- чист мажоритарен вот. Къде бъркам и къде е манипулацията?

Първо, бъркаш пряката демокрация с мажоритарен вот!
Не я бъркай и с пропорционален. И двата са вид непряка демокрация. Тоест, представителност! Пряката демокрация е аспект на демокрацията.
Пряка демокрация е да ме питат за конкретно решение - искам ли нова АЕЦ или не, да вдигнат ли минималната заплата или не, да влезем ли в НАТО или не, да влезем ли в ЕС или не, да забраним ли пушенето или не? Да, прилича на мажоритарен вот, но е всъщност вземане на конкретно решение. Мажоритарен вот е да изберем човек по метода на пряката демокрация, но той става представител и решава от мое/наше име. Пропорционалния вот е същото, само че пак резултата е непряк! Ако избираме пропорционално, на теория би трябвало да е същото, ама не е така на практика. Щото ти избираш БСП, която уж е против НАТО, ама после червените представителите в НС гласуват ЗА НАТО. И ето ти подмяна на вота! Ако бяха избрани мажоритарно - пак червените депутати можеха да подменят вота/решението. А при пряка демокрация - референдум - няма такава възможност.

С две думи - непряката демокрация си е жива манипулация!

*

Uran

• 6041
Искам или Не АЕЦ е мажоритарен вот при това- по изключително експертна тема. Вдигането на заплатата е също мажоритарен вот, чийто изход е ясен по дефолт. Въпросът е: Са ли подходящи тези теми за подобен вид обществена намеса или НЕ? Изборният кодекс все още защитава от "пряка демокрация" трудовото законодателство и другите чувствителни области, но виждам, че има нови хунвенбийни.

Не ми казвай, че искрено вярваш в това.

Искам или Не АЕЦ е мажоритарен вот при това- по изключително експертна тема. Вдигането на заплатата е също мажоритарен вот, чийто изход е ясен по дефолт. Въпросът е: Са ли подходящи тези теми за подобен вид обществена намеса или НЕ? Изборният кодекс все още защитава от "пряка демокрация" трудовото законодателство и другите чувствителни области, но виждам, че има нови хунвенбийни.

Не ми казвай, че искрено вярваш в това.

1. Продължаваш да слагаш равенство между пряка демокрация и мажоритарен вот. Вече обясних разликата... няма да се повтарям!
2. Не, аз съм за диктатура! ... обаче не на пролетариата, а за лична диктатура
... само че, ако аз съм диктатора и аз вземам решенията!  ;D ... типично за моята зодия май ...  :86:

не хунвенбийни, а хунвейнбини.... те пък имат общо с демокрацията, колкото волен с неговите 1000 лева има общо с операта.
« Последна редакция: Юли 07, 2013, 02:25:08 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
Овен? Лъв?

*

Uran

• 6041
Я ми разясни по-подробно механизма на "пряката ти демокрация" и като как ще елиминира вота на Айше и Хасан бидейки демокрация?
И аз съм диктатор, но оставям място и за другите- пропорционален вот. :blink:

Какво да обяснявам, като няма полза. Виж днес:

Пет партии се обединиха в десен "реформаторски блок" и представиха принципите и целите си. Сред тях са оставка на кабинета "Орешарски", нови изборни правила и премахване на мафиотските и олигархически зависимости на институциите.

Партиите от реформаторски блок излязоха днес с първата си декларация. "Движение България на гражданите", Демократи за силна България, "Зелените", Народна партия "Свобода и достойнство" и ПП "Синьо единство" заявиха, че си поставят за цел "изграждане на модерна и справедлива обществена среда".
Според тях са:     нови изборни правила,    публичен контрол при финансирането на партиите,    премахване на партийни и роднински назначения в държавната администрация,    освобождаване на съда, прокуратурата и полицията от политически, мафиотски и олигархични зависимости,    безкомпромисно преследване и наказание на корумпираните и злоупотребилите с власт,    изваждане на регулаторните органи от зависимостите им от корпоративни и политически интереси,    прилагане на стриктни правила за защита на конкуренцията и интересите на потребителите,     ново законодателство в сферата на обществените поръчки, гарантиращо "изваждане на мафията от тях",    премахване на медийните монополи.

САМО ОБЩИ ФРАЗИ И КУХИ ЛОЗУНГИ! ...Кунева, ДСБ, Корман Исмаилов, зелените и разни други в общ блок! Лек абсурд!!!!

Калояне,специален поздрав за теб! (mooning)
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

от мен: #Ignore_Just_a_Dream

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Правете любов! Не се карайте  :'( :(
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

Правете любов! Не се карайте  :'( :(

кой се кара? Къде видя такива. За караница трябват двама! Както и за любов де!
Ако си съгласна да правим любов с теб - това вече е друго. Иначе няма двама!
Аз съм сам, а другото същество е игнорирано напълно.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Не, аз си имам вече един за любов  ;D

Просто много сте груби един към друг, а сме тук за да сме приятели и да си помагаме :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...