Здравейте уважаеми,
Как изобщо сте могли да допуснете, че няма да се върна? Та нали, докато аспектите са на моя страна, ще трябва да ме забавлявате, докато ми плащат да работя. И понеже имам да доказвам, че единственото удоволствие в живота ми не е само да се заяждам в ефир като недоклатена стара мома, то в извънработно време ме няма. Не се крия, Калояне, и ти си го знаеш.
Виждам, че Енигма се е запряла в безсмислени комуникации вместо мен, то ясно че смисъл няма, ама майтап да става. Калоян само повтаря едно и също и изброява по точки, сатурнов аспект ще да има тук. Сатурн каре меркурий )))))
По въпроса за това кой кого убива, то трябва да кажа, че много мислих и търсих, докато ме нямаше. Обаждах се на приятел, ползвах джокер, филолог, не получих еднозначен удовлетворяващ отговор. Звънях на предложените телефони на БАН от Калоян, без успех. Мобилният не го вдигат, стационарния е импулсен, по 96 стотинки с ДДС, но дори и него не го вдигат.
Търсих в речника с пароними - няма. Сайтове, без успех.
Открих това:
убивам - убиваш, несв. и убия, св. 1. Причинявам болка заради твърдост, теснота.
Обувките ме убиват. Твърдият под ме убива. 2. За градушка — очуквам, увреждам насаждения, плодове и др. // прил. убит, убита, убито, мн. убити.
Поне докато не проверя в новия тълковен речник или не получа друг резонен отговор, то следва, че на база горепосоченото желая да се извиня официално на всички съфорумисти заради допуснатата от мен граматическа грешка и убеждението си по тази тема. Единственото ми удовлетворение е, че поне при местоименията се справих по-добре от Кароян.

Днес какво ще дебатираме?