Хм, аз го имам този аспект в картата си, орб 5 градуса.
Не знам, какво точно се дължи конкретно на този аспект и какво на други фактори, но да, определено си падам по умни и силни мъже. Не е задължително да са успели, но има такива които притежават някакъв хъс за успех, някакъв особен енергиен заряд, който се усеща отдалеч и си казваш „уау“.

Имам познати жени, които казват „и какво като е глупав, красив е“. Как така какво?! Не може!
На същата група жени не мога да обясня, че външния вид на мъжа няма значение, казвам им, те се споглеждат и определено дават да се разбере, че явно претендирам да се правя на нещо, а не казвам какво мисля. А аз правя точно това, само че хората съдят по себе си за другите и върви, че доказвай, че мислиш и, по-важно, усещаш различно.
Драми в личния живот нямам или поне не особено много, но каква драми от човек със Слънце в Дева и Луна във Водолей. :blink: На определен етап успявам да погледна на отношенията си с околните отгоре, дистанцирано и установявам, че се вкарвам в разни филми. Е, не веднага, всеки се филмира за малко, то иначе не е интересно, но за разлика от мои познати, които са в състояние да се гърчат и мъчат в посредствени връзки, аз си ги прекратявам от раз и като приключи нещо, за мен е приключило и точка по въпроса.
Дали попадам на неподходящи мъже – ами да, вероятно. След като е приключила една връзка, вероятно това е защото е била с неподходящ (за мен) партньор. Въпреки, че не мога да кажа, че съм съжалявала някога, за грешен избор или нещо подобно. От всяка връзка имам усещането, че излизам някак по-зряла и мъдра(ха-ха, смешно ми стана като го написах, но е така)
И не че прескачам от връзка във връзка и че съм ги имала много (все пак Дева), то подбор и чудо, и не съм от хората, които ще се метнат на врата на кой да е само за да не са сами, аз се чувствам много добре сама и ако се появи някой интересен – появи, ако не – и така ми е добре :blink:. Май дори сама се чувствам по-добре (но това не от аспекта Слънце - Марс, а от Девата).
Антипод на бащата определено не търся. Имам много добър баща, с усет за хората, много толерантен към човешките недостатъци. Никога не е поставял някакви изисквания към децата си, давал е да се разбере, че в каквото и да сгрешим, може да намерим подкрепа и да споделим с него. Смята, че всеки си има свой Път, по който да върви и нека си греши и да расте. Това предполагам, че се дължи на съвпада на Слънцето с Бяла Луна (тази която е в опозиция с Лилит).
И определено нямам нужда от одобрението на мъжете. Това, че винаги усещам, че съм харесвана от тях, според мен е различно от това да имаш нужда от одобрението на някого за своите действия. Е, аз определено нямам нужда от такова.
Дали съм със силен характер – е, всеки понякога се съмнява малко или много в себе си, но пък да, по-скоро бих се определила като силна и смела(понякога дори крайно, направо неразумно)
Да уточня – Слънцето ми е У10, в 10-ти дом, има само един мажорен аспект (въпросната квадратура с Марс) и съвпад с Бяла Луна. Марс – У1(Скорпион) и У6(овен) – освен квардратурата със Слънцето – тригон с Меркурий и Луна, секстил с Юпитер; Марс е в осми дом, на К8.
Това доста изчерпателно, но пък както казах, не всичко се дължи на влиянието на квадратурата в хороскопа.