Здравей Гост

Натален квадрат Марс-Слънце при жените

• 26 Отговора
  • 5505 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Видна представителка на този аспект е Деми Мур, ще потърся и други.

Като цяло жените, имащи този аспект в натала си си падат по силни мъже, мъже с власт, самите представителки на аспекта са със силен характер. Има много драми в личния живот...търсят може би някой антипод на бащата?
Имат нужда да бъдат предизвиквани.
Попадат често на неподходящи мъже.

Имате ли наблюдения върху този аспект при жените и как се отразява той на личният им живот?

Всъщност този квадрат засягащ мъжките образи в женския живот и съзнание може да се сравни с натален квадрат луна - венера при мъжете.

(Извинявам се за това ако темата се повтаря- търсих с търсачката, не открих такава- ако ми пуснете линк и има информация по случая- трия тази тема :blink:)
« Последна редакция: Април 19, 2013, 11:57:37 am от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

Re: Натален квадрат Марс-Слънце при жените
« Отговор #1 -: Април 19, 2013, 11:14:41 am »
Хм, аз го имам този аспект в картата си, орб 5 градуса.
Не знам, какво точно се дължи конкретно на този аспект и какво на други фактори, но да, определено си падам по умни и силни мъже. Не е задължително да са успели, но има такива които притежават някакъв хъс за успех, някакъв особен енергиен заряд, който се усеща отдалеч и си казваш „уау“.   ;)
Имам познати жени, които казват „и какво като е глупав, красив е“. Как така какво?! Не може!
На същата група жени не мога да обясня, че външния вид на мъжа няма значение, казвам им, те се споглеждат и определено дават да се разбере, че явно претендирам да се правя на нещо, а не казвам какво мисля. А аз правя точно това, само че хората съдят по себе си за другите и върви, че доказвай, че мислиш и, по-важно, усещаш различно.
Драми в личния живот нямам или поне не особено много, но каква драми от човек със Слънце в Дева и Луна във Водолей. :blink: На определен етап успявам да погледна на отношенията си с околните отгоре, дистанцирано и установявам, че се вкарвам в разни филми. Е, не веднага, всеки се филмира за малко, то иначе не е интересно, но за разлика от мои познати, които са в състояние да се гърчат и мъчат в посредствени връзки, аз си ги прекратявам от раз и като приключи нещо, за мен е приключило и точка по въпроса.
Дали попадам на неподходящи мъже – ами да, вероятно. След като е приключила една връзка, вероятно това е защото е била с неподходящ (за мен) партньор. Въпреки, че не мога да кажа, че съм съжалявала някога, за грешен избор или нещо подобно. От всяка връзка имам усещането, че излизам някак по-зряла и мъдра(ха-ха, смешно ми стана като го написах, но е така)
И не че прескачам от връзка във връзка и че съм ги имала много (все пак Дева), то подбор и чудо, и не съм от хората, които ще се метнат на врата на кой да е само за да не са сами, аз се чувствам много добре сама и ако се появи някой интересен – появи, ако не – и така ми е добре :blink:. Май дори сама се чувствам по-добре (но това не от аспекта Слънце - Марс, а от Девата).
Антипод на бащата определено не търся. Имам много добър баща, с усет за хората, много толерантен към човешките недостатъци. Никога не е поставял някакви изисквания към децата си, давал е да се разбере, че в каквото и да сгрешим, може да намерим подкрепа и да споделим с него. Смята, че всеки си има свой Път, по който да върви и нека си греши и да расте. Това предполагам, че се дължи на съвпада на Слънцето с Бяла Луна (тази която е в опозиция с Лилит).
И определено нямам нужда от одобрението на мъжете. Това, че винаги усещам, че съм харесвана от тях, според мен е различно от това да имаш нужда от одобрението на някого за своите действия. Е, аз определено нямам нужда от такова.
Дали съм със силен характер – е, всеки понякога се съмнява малко или много в себе си, но пък да, по-скоро бих се определила като силна и смела(понякога дори крайно, направо неразумно)
Да уточня – Слънцето ми е У10, в 10-ти дом, има само един мажорен аспект (въпросната квадратура с Марс) и съвпад с Бяла Луна. Марс – У1(Скорпион) и У6(овен) – освен квардратурата със Слънцето – тригон с Меркурий и Луна, секстил с Юпитер; Марс е в осми дом, на К8.
Това доста изчерпателно, но пък както казах, не всичко се дължи на влиянието на квадратурата в хороскопа.

« Отговор #2 -: Април 19, 2013, 11:15:30 am »
А ти, zikovu? Предполагам, че и ти имаш този аспект в натала. Моля сподели и ти с нас как го усещаш.
Е, да де – то не може да се разграничи влиянието на едно от друго, но все пак..

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3 -: Април 19, 2013, 11:51:39 am »
имам го,разбира се ;D

Благодаря иначе- много изчерпателно! Но и тя тази Луна във водолей е..голяма работа- не обича да се натоварва- всичко е 6 като цяло:)

Аз съм козирожка луна- и драми, драми, дай ;D  И като се събере това нещо с квадрата ми Марс- Слънце  (Скорпион- Водолей)...а и при мен е трудна квадратура..  на теб в кой знак ти се пада марса? Стрелец?

При мен квадрата е по карето 8/12. Харесвам не красиви мъже, а такива, които излъчват власт- определено е въпрос на характер, не на визия.  (Деми Мур- Брус Уилис) Най- противното ми нещо е неамбициозен и безволев мъж.
Аз мога да кажа, че търся антипод на бащата- моя е много кротък и мил човек, а аз харесвам повече..тип хищници- и визия, и нрав. (но аз имам и плутон в 8ми в скорпион и е на трон всякак- може да е от там)
Но определено колкото и да харесвам силни личности, не мога да се подчинявам и когато съм влюбена- то е една постоянна битка за това да доказвам слабото си слънце във водолей- че имам чувстовотто, че съвсем ще го изгубя.
Неподходящи мъже- бол. Но и аз така си го правя- взимам такива, на които да се доказвам ли, такива, които да ме провокират изнервят
Определено го усещам този квадрат марс- слънце и в комбина с луната в козирог (аз наричам луната в козирог- АНГЛИЧАНКА ала "Гордост и предразсъдъци") ми е нароил много драми и определено не-гладък личен живот.
Квадрата марс слъце за жените е като квадрата луна венера за мъжете- вечно нямаш идея постигнал ли си абсолютното щастие.
Разликата е, че ние имаме луна, която влияе допълнително и може да отслаби или засили проблемацииите.
 :lol:

« Отговор #4 -: Април 19, 2013, 12:25:22 pm »
При мен квадрата е по карето 8/12. Харесвам не красиви мъже, а такива, които излъчват власт- определено е въпрос на характер, не на визия.  (Деми Мур- Брус Уилис) Най- противното ми нещо е неамбициозен и безволев мъж.
Ааахаха, да това е така и при мен. :blink:
И естествено, и аз не обичам да се подчинявам. При последната ми връзка човека се опитваше много да се наложи, но според мен това беше някакъв негов комплекс, който така и не разбрах. По някакви странни причини имам високо самочувствие и мога да си позволя да толерирам такова поведение.
Искам да кажа, ако се опита да се  наложи за нещо конкретно, мога да отстъпя (особено ако за мен не е от особено значение :blink:), самочувствието ми не страда от това. Но след време някак се изморявам, и така ... край :blink:.
А за абсолютното щастие - то постижимо ли е?  :blink: Но това е друга тема.
Хм, радвам се че отвори тази тема и сподели и ти, интересно е

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #5 -: Април 19, 2013, 12:33:24 pm »
Аз имам квадрат Слънце - Марс, знаците са Везни - Рак - идилия!
Дали си падам по силни мъже? По-скоро да, дори донякъде съм привърженик на балансираната идея за патриархата (мъжът трябва да стълб на едно семейство, но не и деспот). Доколко успявам самата аз да позволя на мъжа във връзката да е силен е друг въпрос. Самата аз трудно се подчинявам и колкото и да се опитвам не мога да  бъда кротка и хрисима.

OOO това е точно от квадрата искам да ти кажа- това ни е проблема- хем харесваме силни мъже, хем не ги оставяме да бъдат себе си! :lol: Ние сме като дивите коне, които не дават да им сложат седлото, но пък са любопитни..и като цяло не им е зле с хората ;)

Искам да кажа, ако се опита да се  наложи за нещо конкретно, мога да отстъпя (особено ако за мен не е от особено значение :blink:), самочувствието ми не страда от това. Но след време някак се изморявам, и така ... край :blink:.

да, това също е от квадрата- доказване, борба срещу мъжеството- да не вземе да ти затисне слънцето случайно (ЛИЧНОСТТА ТИ, ТВОЯТ АЗ, ТЕБ и т.н)

« Отговор #6 -: Април 19, 2013, 12:37:28 pm »
Отново забравих да кажа – Марс ми е в Близнаци!
противно на везнишкото си слънце, се чувствам добре самичка - научих се да ценя себе си и собствената си компания. Винаги ме е било страх от самотата, но сега осъзнавам, че сам и самотен са две различни неща. Имам нужда от пространство понякога(а не съм си давала сметка досега) - просто никой да не ме закача и говори с мен. Особняк съм, но се гордея с това  ;D
Точно така и е при мен, всъщност мисля, че човек има нужда да остава със себе си за да не изгуби себе си.
В общуването с хора се активират синастриите, нали така? :blink: Ние реагираме на това което правят и казват хората, при това, някак по различен начин...
Гъвкавия и толерантен човек се и нагажда в някаква степен, няма как!
И затова всеки има нужда да е сам, със себе си, да усети и разбере себе си. Това малко трудно можем да направим сред хората.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7 -: Април 19, 2013, 12:39:52 pm »
противно на везнишкото си слънце, се чувствам добре самичка - научих се да ценя себе си и собствената си компания. Винаги ме е било страх от самотата, но сега осъзнавам, че сам и самотен са две различни неща. Имам нужда от пространство понякога(а не съм си давала сметка досега) - просто никой да не ме закача и говори с мен. Особняк съм, но се гордея с това  ;D
Точно така и е при мен, всъщност мисля, че човек има нужда да остава със себе си за да не изгуби себе си. В общуването с хора се активират синастриите, нали така? :blink: Ние реагираме на това което правят и казват хората, при това, някак по различен начин...
И затова всеки има нужда да е сам, със себе си, да усети и разбере себе си. Това малко трудно можем да направим сред хората.

И при мен е така

« Отговор #8 -: Април 19, 2013, 12:40:11 pm »

да, това също е от квадрата- доказване, борба срещу мъжеството- да не вземе да ти затисне слънцето случайно (ЛИЧНОСТТА ТИ, ТВОЯТ АЗ, ТЕБ и т.н)
[/quote]
Еее, може и така да е. Аз пък се имам за много толерантна :P. Понякога ;)

« Отговор #9 -: Април 19, 2013, 12:46:10 pm »
Точно така и е при мен, всъщност мисля, че човек има нужда да остава със себе си за да не изгуби себе си. В общуването с хора се активират синастриите, нали така? :blink: Ние реагираме на това което правят и казват хората, при това, някак по различен начин...

И при мен е така
Виж ти, при това водолейско Слънце, че и едно във Везни включихме във статистическата извадка  :blink:. Да си ризная не съм предполагала, че един аспект може да е токова значение. Но пък ние сме толкова различни Слънца... и все пак страхът от самотата ни е чужд

« Отговор #10 -: Април 19, 2013, 12:50:25 pm »
Ами като цяло мисля, че връзките не са, за да се надпреварваме кой кого, а да се подкрепяме. Аз съм склонна да дам лично пространство на човека, който обичам (въпреки скорпионската си венера) и очаквам същото в замяна. Ревността не води до никъде - човекът отсреща не ти принадлежи, защото  е личност, отделна от теб, но и също така ако го обичаш той е твой - той е в сърцето ти и като такъв е част от теб и то най-съкровенната. Мисля, че стигнах до това осъзнаване в момент, в който ако не бях приела нещата по този начин, щях да полудея. Живяла съм с идеята, че съм адски ревнива, но наблюдавайки жените около мен, осъзнах, че въобще не е така  ;D ;D
И аз не съм ревнива, само че не знам на какво се дължи, познанията ми по астрология не са много на ниво :blink:. Някак странно ми е все пак липсата на ревност да се приписва на квдратура Слънце-Марс

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #11 -: Април 19, 2013, 12:51:34 pm »
Аспект на действието....

Всеки квадрат към Слънцето според мен е за почитане. Слънцето се свързва със съзнаваното...с творчеството..с изявата.
Марс е действието...
Мисля, че и двете планети се свързват с мъжете...и са активни планети....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Април 19, 2013, 12:54:26 pm »

Като цяло жените, имащи този аспект в натала си си падат по силни мъже, мъже с власт, самите представителки на аспекта са със силен характер. Има много драми в личния живот...търсят може би някой антипод на бащата?

Имате ли наблюдения върху този аспект при жените и как се отразява той на личният им живот?

Всъщност този квадрат засягащ мъжките образи в женския живот и съзнание може да се сравни с натален квадрат луна - венера при мъжете.

(Извинявам се за това ако темата се повтаря- търсих с търсачката, не открих такава- ако ми пуснете линк и има информация по случая- трия тази тема :blink:)

семейни скандали
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #13 -: Април 19, 2013, 01:02:22 pm »
Аспект на действието....

Всеки квадрат към Слънцето според мен е за почитане. Слънцето се свързва със съзнаваното...с творчеството..с изявата.
Марс е действието...
Мисля, че и двете планети се свързват с мъжете...и са активни планети....

Съгласна. И искам само да отбележа, че аз винаги в известен смисъл съм имала проблеми с мъжете. И никога не съм разбирала от къде идва..е..сега транзитен сатурн ми е отгоре на марса, квадратира ми слънцето- та се сетих..
Всъщност, често се състезавам с мъжете, провокирам ги и очаквам същото и когато се изправя срещу някой, който не иска да ми танцува по балалйката, се чудя защо оставам с пръст в уста.
Често прирам и напрягам отношенията си с мъжете, а никой не иска да живее в стрес и често не иска жена, която държи да му доказва- виж ме- и без теб мога- или- "по-добра съм в толкова много неща от теб"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #14 -: Април 19, 2013, 01:08:07 pm »

семейни скандали

Да, благодаря- и именно това е резултата може би от горния ми коментар.

« Отговор #15 -: Април 19, 2013, 02:03:39 pm »
Освен това мисля, че щастието е просто начин на приемане на реалността - така или иначе човек има два избора - да се опитва да намира щастието във всичко или обратното - да търси недостатъците във всяка житейска ситуация. Аз бях много черноглед и депресивен човек, но с тази си склонност вредях само на себе си. Щастието е в нас, не извън нас.
Съгласна :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #16 -: Април 19, 2013, 09:57:01 pm »
Този квадрат и аз го имам - Слънце- водолей, Марс- скорпион.
Бях доста рязка. Това се промени- просто се уморих. Е, от време на време си отработвам квадратурата подобаващо.Винаги съм харесвала умни, властни, креативни, активни, успешни мъже. Айнщайн с вид на рок звезда ако може. ;D

« Отговор #17 -: Април 20, 2013, 12:16:52 am »
Добър вечер ДАМИ!  :P

Мисля, че този аспект възпрепятства до известна степен близостта с бащата. Така ли е при вас? Аз винаги съм го усещала, въпреки голямата ми обич към него.

На неподходящи мъже не съм попадала досега, всеки ми е дал по нещо..научила съм нещо от връзката, не съжалявам за нищо .. хм сетих се за Едит Пиаф  :blink: Слънце Близнаци, Марс Дева. И характерната проява винаги съм харесвала властни мъже, интелектуалци, знаещи, можещи и успели с надеждата най-сетне да се почувствам и аз жена, но не се получава.  :blink: Както вече ни е известно..

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #18 -: Април 20, 2013, 09:11:12 am »
да, това за бащата и при мен е така. Обичам го, но не сме близки...далечен ми е като мислене, философия за живота представи- всичко. Чак да не повярваш - аз съм Водолей- той Стрелец, той има луна във водолей..
нямаме нищо общо...

« Последна редакция: Април 20, 2013, 09:22:14 am от zikovu »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #19 -: Април 20, 2013, 09:15:17 am »
странно- мъжете, които имат натален квадрат луна венера, често са мноого привързани към майката и търсят подобен образ на съпруга- светая светих, с пръст да не я барнеш.

А при жените се изразява аспекта марс слънце като дистанция...хм :-\