Пак ще кажа, без значение, че вероятно никой няма да чуе.
Когато изискваме от даден човек да бъде почтен, достоен, честен, отдаден, образован и т.н., следва и ние да притежаваме тези качества. Но в България тези хора са прекалено малко. В България хората са отчайващо продажни поради една или друга причина. Колко от нас ще поставят интересите на другите пред своите собствени. Чуждите проблеми не ни интересуват, че и защо, като си имаме свои. Медиите, училищата, родителите превръщат децата в дебилчета, които се интересуват единствено от задоволяването на някакви първични инстинкти (преди да ме оплюете, не визирам всички, винаги има изключения, но това е преобладаващата тенденция). Преди държавата да се промени, трябва да се променят хората съставящи тази държава.
"Великодушието се състои не в това ти да ми дадеш нещо такова, от което аз се нуждая повече от теб, а да ми дадеш онова, без което ти самият не можеш." Ние не умеем да дадем и онова, което ни е излишно, да не говорим за друго.
Вместо хората да са едно цяло, да се борим за просперитета на държавата, ние се изяждаме един друг. Всеки е сам за себе. Грозна, жалка и комична гледка сме. Имаме грешна и изкривена представа за себе си. Моралът и принципите са нещо съвсем забравено. Обществото ни се състои главно от лъжци, страхливци, продажници, банда лапачи и мошеници.
Отивам да приготвям вечеря... Вие ме оплюйте, а аз после ще си допиша мисълта