Здравей Гост

Южен възел в съвпад с планета в наталната карта

• 69 Отговора
  • 11330 Прегледи
Казват че съвпада на южния възел с дадена планета в наталната карта дава на тази планета карма...Имам съвпад на Плутон с ЮЛВ в Скорпион в 3-ти дом. Това оказа влияние върху средата,в която съм отраснала в контакт с хора от подземния свят. За мен не са непривични ситуации,в които да изгубя всичко. За минути се е преобръщал живота ми-изгубих дом,семейство,пари,приятел и сигурност. Нямах работа,нямах нищо...Това ме направи много силен човек! Щастлива съм,че преминах през ада! Това ме промени завинаги! А сега споделете вие...Какво ви носи съвпада на планета с ЮЛВ?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Южен възел в съвпад с планета в наталната карта
« Отговор #1 -: Април 27, 2013, 12:49:09 pm »
такива  теми има няколко изфорума....
Потърси ги....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Април 27, 2013, 01:14:52 pm »
Търсех,но не видях...Ако някой админ желае може да изтрие темата и премести мнението ми в някоя подобна тема...

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Април 27, 2013, 01:22:55 pm »
Търсех,но не видях...Ако някой админ желае може да изтрие темата и премести мнението ми в някоя подобна тема...

Няма да я затрия..,но нямам и време да търся... :blink:
Лично аз съм пускала много такива теми....
Потърси..,не само като заглавия..,а и като публикации..., за да намериш инфото, което те интересува.
Не мога да отговарям на всеки въпрос...имам и много други неща за вършене... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Април 27, 2013, 01:47:01 pm »
Казват че съвпада на южния възел с дадена планета в наталната карта дава на тази планета карма...Имам съвпад на Плутон с ЮЛВ в Скорпион в 3-ти дом. Това оказа влияние върху средата,в която съм отраснала в контакт с хора от подземния свят. За мен не са непривични ситуации,в които да изгубя всичко. За минути се е преобръщал живота ми-изгубих дом,семейство,пари,приятел и сигурност. Нямах работа,нямах нищо...Това ме направи много силен човек! Щастлива съм,че преминах през ада! Това ме промени завинаги! А сега споделете вие...Какво ви носи съвпада на планета с ЮЛВ?

Най-добре би било..,да прикачиш картата си , за по-нагледно.
Аз мисля , че съвпада на ЮЛВ с Плутон не е виновен за всичките загуби, които си претърпяла.
Плутон носи инфо за преобразуване...,в дома на образованието...,на братята и сестрите  , на близките контакти и средата ..
възела дава инфо..,че това ти е познато и ти винаги се връщаш към него, в моменти на слабост и страх/Плутон/...
Това предполага катастрофи не само в буквалния смисъл, а и в преносен.

« Отговор #5 -: Април 27, 2013, 03:11:57 pm »
29-ти май 2005 година...Картата ми е качена в темата "Индикации за хирургическа намеса..."

« Отговор #6 -: Април 27, 2013, 03:23:03 pm »
ЮЛВ е във втори дом...Сатурн образува сентагон с Плутон,смазал е Луната и предстои опозиция със стелиума в 5-ти дом,Плутон е в съвпад с Уран в 4-ти дом и е в полунонагон със Слънцето
« Последна редакция: Април 27, 2013, 03:43:30 pm от Just_a_Dream »

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #7 -: Април 27, 2013, 05:44:24 pm »
.Какво ви носи съвпада на планета с ЮЛВ?

В наталната карта имам съвпад на Кету с Юпитер/Венера - в 7-ми дом и знак Телец.

Проявление - в определени житейски ситуации съм имала подкрепа, колкото и минимална да е била /интересното е, че е било от жени... вероятно, заради Венера.../

Може да се каже, че имам доза късмет.

Смятам, че партньорството е много важно! ~ търся го активно, въпреки свободолюбието си, заради Уран на АСцендента ми.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Април 27, 2013, 06:38:33 pm »
Aз имам съвпад на ЮЛВ с Уран натално. Проявление- внезапен развой на нещата и за добро, и за лошо. Съвпадът е в 3 дом.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #9 -: Април 28, 2013, 01:41:50 pm »
Имам съвпад на ЮЛВ с Меркурий в 5ти. Не съм особен фен на комуникациите, не виждам нищо кармично в това. Меркурий ми управлява 9 и 11.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Veselin

• 2737
« Отговор #10 -: Април 28, 2013, 05:44:51 pm »
Аз имам Юпитер, Меркурий и Уран в съвпад с ЮЛВ в 10 дом. Не ме влече кариерата и не се стремя към нея, а може и наистина в повечето предишни животи да съм се стремял към това и да съм заемал високи постове и затова вече да ми е безразлично.

« Отговор #11 -: Април 28, 2013, 07:44:06 pm »
Южния възел показва това от което ще трябва да се освободиш. При мен желанието да притежавам е толкова силно изразено,че повече от това няма накъде. Плутон в съвпад с ЮЛВ във втори дом в Скорпион и Лилит в Телец. Някой път съм се замисляла,че в случай на бедствие дори няма да мисля за живота си,а ще гледам да спася вещите си. Постоянно купувам...

*

Veselin

• 2737
« Отговор #12 -: Април 28, 2013, 07:47:55 pm »
Да не стане като чичо Скрудж. В една серия го питат "Кое е по-важно - парите или живота?", и той крещи "Парите миии".  ;D

« Отговор #13 -: Октомври 07, 2013, 10:10:52 pm »
Не вярвам в карма,прераждане и др.подобни НЕДОКАЗУЕМИ неща...но ми е интересно ...Според запознати Южния възел в съвпад с планета...имал връзка с миналото/минал живот/...Аз,като имам Слънце в съвпад с Южен възел в 7 дом/това не по Плацидус,а по равнодомната го гледам/...означава ли,че ще срещам хора от "миналия си живот",като-партньори/бизнес,интимни,като врагове/,а вероятно и СЪПРУГ -понеже Слънцето нали показва съпруга...Чудно ми е най-вече това за съпруга...понеже аз имам един развод,но бившия НЕ съм го чувствала "близък",за да ми е кармичен партньор...Та това Слънце в Овен/в 7 дом -в съвпад с Южен възел -какво може да означава???

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #14 -: Октомври 08, 2013, 08:05:39 am »
Аз също не вярвам в тези работи за преражданията и кармата, най-малко нищо полезно не виждам от такива тълкувания.

Във ведическата астрология доколкото ми е известно планета в съвпад с възела е затъмнена планета т.е. възлите отнемат от силата на планетите. При мен венера е в точен съвпад с ЮЛВ като е управител на СЛВ, освен това е и в падение. Аз самата не я чувствам слаба, напротив, но от друга страна проявата й в живота ми действително не е типичната за венера, но нямам как да съм сигурна дали е от съвпада с възела или от самия знак, който я отслабва.

От друга страна планета в съвпад с възела е планета, която е била в точката на пресичане на еклиптиката - там където пътя на слънцето се пресича с пътя на луната, т.е. качествата на тази планета са дълбоко вплетени в съзнанието (слънцето) и несъзнаваното (луната) на човека. Поне аз така си го тълкувам :-[

Относно срещата с човек от минал живот - аз срещнах мъж, когато прогресивното слънце направи съвпад със съвпада венера юлв. Дали е от минал живот не знам, но може би това което преживях покрай него доведе до по-дълбоко вглеждане и сблъсък със самата мен.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #15 -: Октомври 08, 2013, 09:06:58 am »
Южнията възел има характера на Сатурн, а Северния мисля на Венера ако не ме лъже паметта....моя ЮЛВ е в съвпад със Сатурн, Сатурн ми У1 и е на МЦ така, че ми е малко трудно да преценя за ролята на съвпада, защото този Сатурн ми е вграден и мисля някак съм му свикнала.....

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #16 -: Октомври 08, 2013, 09:23:32 am »
При мен ЮЛВ е в съвпад с три планети, ретроградни, а те квадратират слънцето, управител на асцендента. Наистина е вярно, че докато не си "изплатих", научих, изтърпях, поправих, разбрах ...нещата, в смисъла на домовете, чиито упрвители са тези три планетки, нещата не помръдваха години. Едната управлява 7 дом-партньорствата, другата-4 дом-родителите, третата-5 дом-деца, любов, творчество. Слънцето ,казват, е програмата в живота, духа, осъзнаването. Чувствам, че има нещо отпреди, вече е пито-платено в голяма степен и условията в живота ми се промениха значително.
И понеже планетите са ситуирани във втори дом, а аз го свързвам и с ценностната система,морал, възгледи за живота, през годините се променяше и това...Толкова високи критерий-морални имах, че накрая и аз не можех вцялост да живея по тях. Случките и ситуациите с хората ми нагласиха философията. Защото теорията е едно, а събитията в живота-друго нещо.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #17 -: Октомври 08, 2013, 10:13:05 am »
след поста на enigma ми светна  :blink:
не съм си довършила старата програма и явно трябва още доста да поработя по нея с У на АСц в съвпад с ЮЛВ, пък и действам ли според Сатурн през целия си живот до сега проблеми нямам, че и награди получавам ама кривна ли всичко ми се обръща на 180 градуса.....дедо ти голяма работа

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #18 -: Октомври 08, 2013, 10:24:41 am »
И на мен много ми хареса поста на Енигма и ми беше много полезен. Хубава история, Енигма, аз понякога съм си мислела, че няма как да отработим нещата в картите, а ето ти пишеш, че си успяла.

При мен венера е у3 и У10 и виждам, че нито съм развила отношения с близки роднини и съседи, нито по МЦ-то си съм постигнала това, което съм си представяла. Същевременно ми е много трудно, защото венера е женска планета и в женска карта е много силна, освен това е аспектирана само с тригони и секстили. При теб квадратурите може би са дали осмислянето и действието.

« Отговор #19 -: Октомври 08, 2013, 10:44:12 am »
При мен са Слънце, Плутон и ЮЛВ в съвпад в Скорпион… понякога невероятно се усеща, въпреки че се опитвам да бъда по-ларж, да не се връзвам за глупости… За капак Юпитер прави квадрат с възлите (и двете планети), което май значи, че трябва да избера накъде да тръгна — към познатото и удобното, но пренаситено с емоции, или към спокойствието на телешкия СЛВ. А нодалната ос ми е точно в Д1-Д7, ЮЛВ-поведението на практика ми е в ДНК-то.