В моя натал има Луна съвпад ЮЛВ в Овен, опозе Плутон съвпад СЛВ Везни по оста 6-ти/12-ти. Диспозиторите Марс и Венера са в точен секстил.
Нищо не чувствам, определям, усещам точно по възлите. Нямам наблюдения да рефлектират, афектират изява и проява на Луна или Плутон в натала. За мен тяхното значение винаги е било доста преувеличено.
Може и да бъркам,не съм астролог,но нали възлите показват посоката на развитие на душата.От къде идваме и в каква посока трябва да се движим.Чела съм ,че на човек му е по-лесно да се движи по посока на южния възел,защото там се чувства като на познато място,там му е комфортно .Би трябвало една планета в съвпад да подчертава това.Например когато се почувстваш емоционално застрашена или се включат лунните принципи,за теб ще бъде безпроблемно да минеш в нападение. Това ще се случва толкова естествено и първосигнално ,че в много случаи няма да осъзнаваш в първия момент ,че има и друг път.Според мен тогава Луната в Овен ще проявява по-неприятната страна на тази позиция(подчертана и от опозицията с Плутон),което може да предизвика конфликти например с колеги или други проблеми по оста 6/12-ти(вкл.болести на психосоматична основа).Баланс между възлите може да се намери посредством работа(психологическа,трансформация) чрез принципите на Венера(баланс,виждане на чуждата гледна точка,емпатия,състрадателност,партньорство).
Както казах може и да не съм права.Ще очаквам да споделиш.
Demmetra, благодаря за коментара!
Понякога, може би по-често отколкото трябва, съм доста конфликтна и много обичам словесни спорове. Но това е по-скоро от знака в който попада Луна, която също е и в съвпад с Меркурий (в Овен). Управителят им Марс е в Лъв, в съвпад с МЦ. Имам много много огън в картата си, затова и не смятам че точно ЮЛВ предразполага към конфликти и по-висока раздразнителност. Забелязала съм че изключително силно влияние върху общото ми поведение оказва средата в която се намирам, например: много рядко ми се случва да се ядосам, скарам с някого когато уча/работя в силно дисциплинирана държава със строг ред и правила. Напротив, когато например съм в средиземноморска такава, много ме дразнят неуредиците, бюрокрацията, некадърност, както и прекалено бавният и муден живот, съответно там темперамента ми е с по-огнени окраски!
По принцип проблеми/пререкания/спорове с колеги нямам, освен ако не ме накарат да работя в група, което винаги отказвам. Много силен индивидуалист съм, имам опозиция Уран-Слънце по оста 1-ви-7-ми дом, не виждам връзка с възлите отново.
Най-клишираното твърдение за Луна съвпад ЮЛВ е проблем в отношения с жени, особено с майката. Този аспект трябва да е подсилен и от опозето на Плутон към Луна, абсолютно неработещо твърдение при мен! Имам изключително силна позитивна и конструктивна връзка с майка ми, да не споменавам безусловната обич и подкрепа от нейна страна, на която е способна само една майка. Дотук, пак нищо по ЮЛВ.
Друго проявление на Луна съвпад ЮЛВ (това го прочетох в книгата на Селесте Тийл " Лунни Възли в Хороскопа"), било че такива хора трудно получават подкрепа/одобрение от обществото. Луната в моят радикс е управител на 9-ти дом, всички благи дела и помощ съм получила от чужденци/чужбина. И напротив, винаги съм се радвала на голяма популярност сред колеги/ състуденти/приятели/ дори и съседи в чужбина.
Последно, дискутираният съвпад давал по-кратък живот на натива, но това няма как да го проверя

От друга страна имам Венера в 8-ми дом, за която позиция се твърди точно обратното!
Като цяло Астрологията не ми е нито призвание, нито чак така интересна за да провокира по-задълбочено четене на литература, затова и вероятността за погрешно мнение е много голяма. Но конкретно и много субективно, за мен възлите нямат тази тежест която им се приписва. Да не споменавам за транзитите им, по които никога не съм отчела външна събитийност.