Здравей Гост

За кого бихте гласували към днешна дата

• 163 Отговора
  • 20641 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: За кого бихте гласували към днешна дата
« Отговор #20 -: Май 03, 2013, 04:41:31 pm »
Нали знаете, че съвсем други хора управляват света и че от гласуването няма кой знае какъв смисъл?  :blink: Когото и да изберем, сто на сто ще могат да го вербуват, то в политиката случайни лица не влизат (ако има такива, тях бързо ги махат). Не че не трябва да ходим пред урните, но да не си правим илюзии.

*

Papy

• 4343
« Отговор #21 -: Май 03, 2013, 05:04:01 pm »
Аа, изглежда ми важно тоя път да се гласува, моите проучвания показват 50/50 - бойко с/у червените :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Май 03, 2013, 05:20:27 pm »
Добре де, а ако не искаме нито Боко, нито червените, има ли смисъл да се ходи до урните?

Ако цялата работа е нагласена, пак ще спечели или едната, или другата от двете партии.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Май 03, 2013, 05:27:12 pm »
Добре де, а ако не искаме нито Боко, нито червените, има ли смисъл да се ходи до урните?

Ако цялата работа е нагласена, пак ще спечели или едната, или другата от двете партии.

Не е точно така...И още преди седмици казах, че резултатите на 2-те основни политически партии ще бъдат почти равни.
Това не значи , че няко ще е спечелил изборите. Но и пазаруването на депутати ще е по-трудно.Ролята на малките ще е решаваща в определени моменти.
А онези- голЕмите...,лесно и безпроблемно могат да се ориентират в ситуациите.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Май 03, 2013, 05:33:08 pm »
Доколкото разбирам, ако се гласува за някоя по-малка партия, евентуално може да се повлияе върху разпределянето на гласовете, така ли? А ако водещите партии не получат достатъчен брой гласове, няма да може да се сформира нов парламент? Предполагам, че големите, ако не спечелят от първия път, ще направят коалицийка с някои от по-малките партии, за да наберат повече гласове, ако има повторни избори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #25 -: Май 03, 2013, 05:53:55 pm »
Парламент се сформира винаги, без значение колко хора са гласували. Мисля, че ако гласуваш за партия, която не прескача 4 % бариера, гласът се разпределя към тези, които влизат в парламента. Т.е. трябва да се гласува за партия, която е почти сигурно че ще прескочи 4% бариера и ще влезе.
Проблемът е после със съставянето на кабинет, защото той трябва да бъде одобрен от повече от половината депутати, което ще е трудно ако големите партии имат под 120 бр.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #26 -: Май 03, 2013, 06:04:10 pm »
Трудно е обаче да се предвиди кои партии ще прехвърлят бариерата, като изключим 'основните играчи' . Въпреки това, ако гласувам ще го направя по съвест, без да се съобразявам от това дали въпросната партия ще успее да влезе в парламента. Не бих си позволил да подкрепя някой, който не се вписва в моята лична идеология и не отговаря до някаква степен на моята лична позиция.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #27 -: Май 03, 2013, 09:04:51 pm »
Не съм особено сигурна още и се колебая какво да направя. Едно е сигурно - ще отида да гласувам, защото не искам гласът ми да бъде преразпределен.  :blink: Към момента и аз се насочвам към Атака, защото не виждам по-добра алтернатива, ако трябва да се доверявам на Шестото си чувство. Гледам всички тези плакати и виждам хора наистина без души, сякаш гледам роботи. Във Волен има някакви остатъци от душа или нещо такова. Неоспорим факт е, че е луд и вероятно след мандата ще трябва да си го приберат в някое специализирано заведение. Факт е, че и мерките са му крайни - но в тази държава 1-2 крайни мандата няма да дойдат никак зле, защото прекаленият и внезапен толеранс, на който е изградена държавата ни след падането на социалистическият строй, е престъпен и той възпита не хора, които знаят цената на свободата си и я ценят, а размито, не особено информирано общество, членовете на които не виждат по-далеч и по-дългосрочно от собственият си нос, собствената си черга и превръщат свободата си в свободия. Крайно време е малко да се поприберат. И нямам предвид само малцинствените проблеми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Май 03, 2013, 09:29:59 pm »
Неоспорим факт е, че е луд и вероятно след мандата ще трябва да си го приберат в някое специализирано заведение.

:rolf: :rolf: :rolf:

Предпочитам луд да ни управлява, отколкото шепа мазни тарикати.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #29 -: Май 03, 2013, 09:37:46 pm »
И аз. Подкрепям напълно написаното от Ace_of_Pentacles. Крайно време е да се сложи ред в тая държава.  :angry:

*

Papy

• 4343
« Отговор #30 -: Май 03, 2013, 11:04:57 pm »
Ама те бойко и за това го мразят-не дава на никой друг да краде :)

« Отговор #31 -: Май 04, 2013, 07:18:49 am »
Не съм особено сигурна още и се колебая какво да направя. Едно е сигурно - ще отида да гласувам, защото не искам гласът ми да бъде преразпределен. 
И аз така. Досега винаги съм гласувал за сините /ДСБ/, но тъй като те нямат шанс да влезат в парламента ще гласувам наказателно - против ГЕРБ! И като слушам дебати и програми, единствената що-годе конструктивна опозиция е БСП, колкото и да не ми се иска да го призная. Относно Атака и Волен - неговите идеи ни тласкат към гръцки сценарий, което ще е още по-ужасно и от второ управление на ГЕРБ. Хубаво големи заплати и пенсии, но като няма работеща икономика, те могат да дойдат единствено от външни заеми.

*

Uran

• 6041
« Отговор #32 -: Май 04, 2013, 09:13:49 am »
 Щом ДСБ са твоите хора, гласуващ за тях, а не слушаш социолози.

« Отговор #33 -: Май 04, 2013, 10:11:48 am »
Не съм особено сигурна още и се колебая какво да направя. Едно е сигурно - ще отида да гласувам, защото не искам гласът ми да бъде преразпределен. 
И аз така. Досега винаги съм гласувал за сините /ДСБ/, но тъй като те нямат шанс да влезат в парламента ще гласувам наказателно - против ГЕРБ! И като слушам дебати и програми, единствената що-годе конструктивна опозиция е БСП, колкото и да не ми се иска да го призная. Относно Атака и Волен - неговите идеи ни тласкат към гръцки сценарий, което ще е още по-ужасно и от второ управление на ГЕРБ. Хубаво големи заплати и пенсии, но като няма работеща икономика, те могат да дойдат единствено от външни заеми.

Той вярва, че може да намери тези пари като прекрати концесиите и други договори с чужди юридически лица и компании. Именно поради факта колко е анти- спрямо всичко международно и какво си позволява да говори - както той, така и неговите депутати - в България и извън нея, далеч съм от извода, че дори и да поиска външен заем или някакъв вид международно сътрудничество, ще го получи. Но и не мисля, че ще го потърси. Опасява ме само фактът, че не вижда колко пагубно може да се отрази на икономиката повторната национализация на някои дружества, предвид това миналите правителства колко неизгодни договори са сключили, обезщетенията в такива случаи сигурно са космически. Но съм съгласна с него, че предприятия, които осигуряват нещата ни от първа нужда и нямат алтернативи - имам предвид ток, вода не могат и не трябва да бъдат частни. Не и когато не може да се осигури конкуренция, а към момента не можем. За националните богатства като златото и други пък съм категорична - те трябва да обслужват общественият интерес, а не нечии частен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Май 04, 2013, 10:20:12 am »
Относно идеите но Волен - някои от тях и на мен ми се струват налудничави, особено това за пенсиите и заплатите.

А защо според вас нямаме работеща икономика?

Ако говорим за производствената сфера и селското стопанство - да, там няма голям прираст.

Но мислите ли, че прозводителността на труда у нас е в пъти по-ниска и работим по-малко от европейците?
Много често се случва да работим също толкова и дори повече, а да получаваме в пъти по-ниско заплащане.
Това нормално ли е?

Но наистина ще бъде страшно, ако се увеличат драстично и социалните помощи. Ние сега изнемогваме - всеки един работещ издържа и влачи на гърба  по двама неработещи, а сега си представете, ако тук се отпускат европейски помощи. Да не почнат да прииждат роми и от съседните държави? Доколкото знам, вече има такъв вид туризъм. ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #35 -: Май 04, 2013, 03:07:08 pm »
Те ако го увеличат още малко ... вече наистина ще взема да отида в държава на работещите, а не да стоя при социално слабите.  :blink: Нещо съм сбъркала групата, ми се струва.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #36 -: Май 04, 2013, 04:02:38 pm »

А защо според вас нямаме работеща икономика?

Икономиката си работи, но много сериозно и системно я източват с разни крупни далавери от сорта на Беляне, Цанков камък, Дънди металс, приватизациите на Костов и така нататък. Голяма част от парите, които потъват чрез измами, не се връщат в кръговрата на българската икономика, и в резултат на това тя се свива и обикновените хора са прецакани. Това е според мен главната причина за сегашното ни състояние.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #37 -: Май 04, 2013, 06:34:25 pm »
В България отдавна няма икономика. И няма как да има..,първо заради външната политика , а после заради продажните политически интереси.
Някога, когато е съществувала плановата икономика е имало някаква икономика..,а сега никаква.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #38 -: Май 04, 2013, 06:40:57 pm »
Аха, за малко да си помисля, че това е червена пропаганда

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Май 05, 2013, 01:10:21 pm »
В България отдавна няма икономика. И няма как да има..,първо заради външната политика , а после заради продажните политически интереси.

Цитат

Броят на бедните в България се увеличава

"Доходите падат, а разходите за живот се увеличават. На състраданието на по-заможните българи трудно може да се разчита. Ние сме развили една примитивна форма на неолиберализъм, която дава право на оцеляване само на силните и според която бедните са виновни за положението си", коментира Александров, предаде Агенция "Фокус".

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5742831

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.