Здравей Гост

Ще ти говоря за любов

• 428 Отговора
  • 51081 Прегледи
*

satin_

Re: Ще ти говоря за любов
« Отговор #140 -: Май 15, 2013, 09:39:16 am »
Мерка му е скорпионски на Калоян  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #141 -: Май 15, 2013, 09:40:00 am »
А те сами по себе си демонстрират стремеж да наложи мнението си, да ни го набие в очите и да се опита да ни убеди в правотата си.

Много е характерно и за Стрелец или Меркурий/Юпитер.  :blink:

И се чудя дали е възможно да му е ретрограден?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #142 -: Май 15, 2013, 09:40:53 am »
Продължавам да натискам за подчертаната земя, има си вироглавост, даже май бях писала за девишки мерк, но е устат и като близнак. Паднала венера, няква четвъртодомна.

Ти може да си писала, ама не познаваш. Меркурият ми не е в дева. Нищо общо с близнаци...
Затова не си сред призьорите!
Що, да не е в овен... с тия удивителни? ;D

Доста ме подценяваш интелектуално с тези плитки въпроси-подпитвания! Няма да се подведа така лесно.
За удивителните вече обяснявах веднъж - граматически израз на ЕМОЦИЯ. Явно съм и емоционална натура!
Не само мозък, но и сърце! .... даже имам и бял дроб! ... ;D
Други "наивни питания" да имаш?
Не...давам ти лично аз поредна възможност да се надцениш...Не приемай лично ЛИЧНОТО мнение за теб ;D...Нека има лекота една...Жалко, че нямам повече време за по- подробно четкане... :blink:

*

Нова

• 3491
« Отговор #143 -: Май 15, 2013, 09:41:36 am »
Еееее, много изява за един скорпион.... Тоз ще е някакъв не от книжките.

Обаче днес изведнъж стигнахме до извода за огненото. Досега огънят липсваше в описанията.

И, не, не сме лъгани или използвани от мъжете или поне не много, резултатът е 50:50.

/Човека, не процента/ ))))))))))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #144 -: Май 15, 2013, 09:42:55 am »
Моите предположения в началото бяха за огнена Луна, евентуално в Лъв. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #145 -: Май 15, 2013, 09:42:58 am »
Жалко, че нямам повече време за по- подробно четкане... :blink:

Четкай си гаджето/съпруга... Не се занимавай с моята скромна анонимна особа.

И, не, не сме лъгани или използвани от мъжете или поне не много, резултатът е 50:50.

/Човека, не процента/ ))))))))))))

Проценти ползвам при количествени величини. Когато става дума за качество - там подходът ми е друг.
Не знам защо във вашите представи човек трябва да бъде само едноизмерен?! Това е много странно за мен.
Няма ли сложни неща в този свят!!!!?????????? ....И сложни подходи!?

Стига с това ИЛИ -ИЛИ... Аз предпочитам И-И ... всичко накуп. Многостранно развити личности ))))
« Последна редакция: Май 15, 2013, 09:49:26 am от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Нова

• 3491
« Отговор #146 -: Май 15, 2013, 09:46:00 am »
Ааааа, не съм ти ги чела, Лили, ама има проявления на мъжки лъв. Хич не са ми любими лъвовете, въпреки светилата ми.

*

Нова

• 3491
« Отговор #147 -: Май 15, 2013, 09:49:18 am »
Начетен човек като теб трябва да е наясно, че единствено количествените измерители са съвършени.

Качествените са алабаланици, субективни и многозначни.

Всеки един еталон, стандартен образец е количествено измерим, независимо какво сертифицира.

Ето например, за да съм обективна аз ти задавам конкретни количествени параметри, от 100 "мои" мъже, 50 са ме лъгали и използвали, другите 50 броя са били под ножа, колени и бесени.

« Отговор #148 -: Май 15, 2013, 09:53:50 am »
Начетен човек като теб трябва да е наясно, че единствено количествените измерители са съвършени.
Всеки един еталон, стандартен образец е количествено измерим, независимо какво сертифицира.

Караш ме да те опровергавам. Сякаш си нямам друга работа.
Ами сравни ми тогава количествено твоята любов към мъжа Х или любовта ти към детето ти.. когато имаш такова ... и вкуса на една ябълка или ягода. Можеш да ползваш какъвто искаш еталон!  Може да ползваш проценти, градуси или каквото решиш за удачно.

Щом съществуват субективни и многозначни неща в света, значи трябва да имаме и инструменти за тях. И затова има и съответните "качествени" категории с които боравим...
« Последна редакция: Май 15, 2013, 10:02:58 am от Калоян Иванов »

*

Нова

• 3491
« Отговор #149 -: Май 15, 2013, 10:02:46 am »

Караш ме да те опровергавам. Сякаш си нямам друга работа.
Ами сравни ми тогава количествено твоята любов към мъжа Х или любовта ти към детето ти.. когато имаш такова ... и вкуса на една ябълка или ягода. Можеш да ползваш какъвто искаш еталон!

Няма нещо, което да не може да бъде измерено количествено, налага се единствено да му се зададат параметри на базата на стандарти. Съществуват множество организации по света и у нас, които се занимават с това. Те са всепризнати и не подлежат на оспорване.
Например, за да измерим любовта, то трябва да зададем критерии за любов, на които тази любов да отговаря в точно определени граници с необходимото всепризнато допустимо ниво на неопределеност. Дори можем да създадем за това модели, нелинейни величини, чиста проба математика.
За вкуса е още по-просто. Дори можем да се допитаме до БСА, със сигурност ще ни дадат готови критерии, щото виж органолептичните свойства са някакси по-лесно "смилаеми" от любовта и затова човечеството повечко си е "поиграло" в тази област.

« Отговор #150 -: Май 15, 2013, 10:05:45 am »

Няма нещо, което да не може да бъде измерено количествено, налага се единствено да му ..........................

Току-що показа качеството "да не падаш по гръб". Готова си да говориш глупости, за да не "загубиш". Е, честито!
Жалко, че и аз нямам време да те рендосвам още! (терминът тук не е сексуален, а интелектуален. Ех, пак качествена характеристика!)

между другото, коя ти е любимата поза в секса?
« Последна редакция: Май 15, 2013, 10:13:38 am от Калоян Иванов »

*

satin_

« Отговор #151 -: Май 15, 2013, 10:07:41 am »

Няма нещо, което да не може да бъде измерено количествено, налага се единствено да му ..........................

Току-що показа качеството "да не падаш по гръб". Готова си да говориш глупости, за да не "загубиш". Е, честито!

Съгласна съм с Калоян.

И какви са според теб критериите за Любов? Какво е любов?

*

Константин

« Отговор #152 -: Май 15, 2013, 10:11:19 am »
Оставаше и да не си съгласна ;) Брой хормони и хромозоми, това че науката не може да стигне до нещо, не значи че не може да бъде стигнато. И преди е било невъзможно да се опише математически, колко вода изтласкват плавателните съдове, но после е можело. Затова не говорете след като фантазията и логиката ви е ограничена :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #153 -: Май 15, 2013, 10:14:45 am »
А вие, с преобладаващия въздушен елемент, що не оставите водните да говорят за любов?
Както е казано в клишето, но е истина " Любовта не се обяснява, тя се чувства"  :P

*

Нова

• 3491
« Отговор #154 -: Май 15, 2013, 10:15:20 am »
Достатъчно голям е броя на потребителите в сайта. Може да се направи специална тема в свободни дискусии, например "Какво е любов". След достатъчно продължително време на база получените резултати и с помощта на статични и динамични математически величини може да бъде изграден математически модел от нелинейни аргументи с помощта на динамичното пограмиране, който да описва размера на любовта. Това ще е един вид стандарт и еталон за измерване. Дори, ако ни стиска достатъчно и имаме нерви за това, можем да се акредитираме за него в официална организация и да започнем да издаваме обективни сертификати за любов.

*

Константин

« Отговор #155 -: Май 15, 2013, 10:18:06 am »
Достатъчно голям е броя на потребителите в сайта. Може да се направи специална тема в свободни дискусии, например "Какво е любов". След достатъчно продължително време на база получените резултати и с помощта на статични и динамични математически величини може да бъде изграден математически модел от нелинейни аргументи с помощта на динамичното пограмиране, който да описва размера на любовта. Това ще е един вид стандарт и еталон за измерване. Дори, ако ни стиска достатъчно и имаме нерви за това, можем да се акредитираме за него в официална организация и да започнем да издаваме обективни сертификати за любов.
Нова, издигаш ми се още в очите  :mellow: Не, че трябва да те вълнува това, но се радвам, когато има и хора с логика и математическо мислене в този сайт, а не само преследвачи на розови еднорози  :rolleyes: Satin_ успех с търсенето му в Калоландия  ;D

*

Нова

• 3491
« Отговор #156 -: Май 15, 2013, 10:23:53 am »
Недей така публично, Коце, че сега и Сатен ще те обвини в хормони хромозоми )))))

*

Константин

« Отговор #157 -: Май 15, 2013, 10:24:58 am »
Ааа няма, тя не вярва в съществуването им  :P

« Отговор #158 -: Май 15, 2013, 10:31:02 am »
Вероятно всичко може да бъде измерено, но това не значи, че може да се сравняваме различни по качество неща, само защото имат и количествени параметри. Явно не схванахте подтекста на задачата ми. Дори любовта към мъж и към дете са различни видове любов. (Елементарна истина от времето на Платон и Сократ). Различните величини са по различни скали и затова не ни вършат работа. Освен "елементарната" математика има и друга. В диалектиката количеството се превръща в качество. В тази сложна "математика" има прескачане, скокове. Едно нещо се трансформира в нещо друго. Както в астрологията. След съвпад нещата се променят, или в съседен знак планетата сменя качеството си, тригон и опозиция не се различават само като числа, но и като аспекти. Така че стига сте писали плоски позитивистични тези!

По темата.... любовта изведнъж преминава в омраза... ревността може да разруши доверие и любов... в един миг. Това са качествени преходи. Количествата важат (и могат да се измерят) в определени измерения, но света е многоизмерен! ...Ето, и Сатен много мъже тук я ревнуват от мен и стават ... войни! )))
« Последна редакция: Май 15, 2013, 10:35:08 am от Калоян Иванов »

*

Константин

« Отговор #159 -: Май 15, 2013, 10:34:04 am »
Ки, тия ги обяснявай на satin_, тя може и да те гледа умно и с неразбиране :) Ти не можеш да схванеш нашата гледна точка, не ние твоята. Пак ще се повторя, защото очевидно имаш проблеми с възприемането на нова информация. Това, че ти нямаш познанията за нещо, или хората преди теб, това не значи, че тези знания липсват във Вселената. Оке ?  :mellow: