Здравей Гост

Тайни и явни врагове-домове?!

• 55 Отговора
  • 6544 Прегледи
Re: Тайни и явни врагове-домове?!
« Отговор #20 -: Май 07, 2013, 11:24:42 am »
 :blink:Papy - малко извън темата...това за възлите ,за което Мирабелла ти е дала инфо-къде мога да го прочета???

*

Papy

• 4343
« Отговор #21 -: Май 07, 2013, 12:52:40 pm »
Тя е дала на всички ни, не само на мен
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,6541.msg313259.html#msg313259

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Май 07, 2013, 01:12:17 pm »
Книгата за възлите е много интересна, набързо я прегледах - описанията са много задълбочени, съвпадат и с моите наблюдения на практика.

Имаше едно описание на Кету, посмях се доста (но е истина) - свързват го с параноя, мания за преследване. Познавам такива случаи, влиянието е двупосочно - или се чувства преследван, или самият той обича да следи, т.е. начин да се упражнява контрол, макар и индиректно.

Понякога Раху и Кету имат и такова влияние - човек да съзира навсякъде врагове, зложелатели, да подхожда с повишено внимание, съмнение, но може и да привлича враждебност.

« Последна редакция: Май 07, 2013, 01:18:23 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Май 07, 2013, 01:46:06 pm »
 :blink:Благодаря.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Май 07, 2013, 01:50:53 pm »
Човек може и да няма реални врагове и зложелатели, но често си създаваме въображаеми врагове - нещо, срещу което се изправяме, негодуваме, категорично отхвърляме, не одобряваме, заклеймяваме...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #25 -: Май 07, 2013, 02:48:09 pm »
Не мисля, че е естествена човешка склонност, да си създава въображяеми врагове

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Май 07, 2013, 03:01:42 pm »
Тогава неестествена. :))

Някои хора могат и да нямат истински врагове, но да си мислят, че някой иска да им навреди, че им мисли злото.

Изявени врагове и зложелатели не бих казала, че съм имала някога, затова се затруднявам да отсъдя моите по кой дом са - 6ти, 7ми или 12ти. Имала съм недоброжелатели в службата, но кой ли няма?

Иначе в сидералната карта имам акцентиран 6 дом и Кету в 7 дом, при това в марсов знак - би трябвало да привличам много зложелатели. Но както казах, врагове не си създавам, в моя случай влиянието е в друга посока - хората често ми вредят без да го осъзнават, т.е. налага се често да сърбам чужди попари. За целенасочени вреди не се сещам, освен глупави дребни интрижки, които често се наблюдават тук в женски групи и колективи.

Та, в тоя ред на мисли, трябва да имам голямо ЧСЗ (чувство за собствена значимост), че да тръгна да бия тъпан колко много врагове имам аз, горката. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Май 07, 2013, 03:21:58 pm »
Сега се замислих - възможно ли е да има тенденция човек да привлича повече врагове/недоброжелатели, ако повечето планети "злосторници" са разположени в домовете на въздушния тригон - 3ти, 7ми и 11-ти, които се свързват със социалното ни общуване, взаимодействие с близки, партньори и групи от хора?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #28 -: Май 07, 2013, 05:07:54 pm »
Аз имам на върха на 6ти дом козирог.А вътре е ретрограден юпитер.
Много съм отговорна към ежедневни дела и бит.Дисциплинирана съм,точна.Както във взаимоотношенията си,така и в поетите ангажименти.Никога не сам била не спазваща уговорката.
Особено щом става въпрос за семейство,бит,дом,и всичките дела свързани с него.
Аз имам врагове....по наследство.Тъй като съм родена в семейство на известни хора,тези които са ги обичали-обичат и мен,а тези които са ги мразили мразят мен.
В работата,гледам да се събирам с хора със сходни енергии на моите.Най-вече с по-възрастни от мен.Те са полезни хора,мъдри.Аз много ценя хората с опит зад гърба си,но и тези които са добронамерени към мен.
До Скоро бях подложила на съмнение, чувството си на интуиция,но напоследък,се оказва че то ми помага в усещането си за хората.
Управител на 6ти дом ми е сатурн,намира се в 11 дом.Затова ме привличат възрастните хора.
Управителя на 12ти дом ми е луна,тя пък се намира в 10ти дом.в съвпад с марс управител на 10ти дом.Дали пък тайните врагове не са ми в работа-кариера??

Много жени усещам като такива,които не ме харесват.Неприкрито показват своята неприязън.
Колко се радвам,че не приличам на тях.Защото лошото ги изяжда отвътре.
Но явно в мен има нещо от овена,в комбинация с АС лъв.Защото не мога да понеса,някой да ме командва явно и безкопромисно.Напротив,ако бъде фино,мога и да се подам.
Но когато усетя агресия и желание да ме командват,се заинатявам и не отстъпвам.По-скоро се боря за своята цялост и позиция,защото няма кой да ме защити,ако не го направя самата аз.
А как се боря? Попитайте марса ми в телец....той не е от най-борбените :blink:Но е стабилен.
Никога не мога да вдигна скандал,да се скарам,да повиша тон на работното място.Трябва жестоко да са ме разярили,за да го направя само и само да се защитя.
Има много скандалджии там обаче.Когато усетя,че някой иска да ми изпие енергията чрез скандал,просто си тръгвам и го оставям да се замоизяжда ,че няма донор :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Май 07, 2013, 07:23:57 pm »
Защото не мога да понеса,някой да ме командва явно и безкопромисно.Напротив,ако бъде фино,мога и да се подам.
Но когато усетя агресия и желание да ме командват,се заинатявам и не отстъпвам.По-скоро се боря за своята цялост и позиция,защото няма кой да ме защити,ако не го направя самата аз.

Тук си казва думата и опозицията на Слънцето с Плутон.

Не понасям някой да ми се налага, особено жена. Първо смазвам с думи, после подминавам с ледено безразличие.

Принципно съм толерантен човек и никога не се стремя да командоря, да се налагам. Но очаквам същата толерантност и отсреща, не понасям властови игрички - предизвикват твърд и рязък отпор. Забавлявам се да наблюдавам хора, които си въобразяват, че въртят цялата Вселена на малкия си пръст - разиграват театър, манипулират, контролират... и си вярват, че успяват. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #30 -: Май 07, 2013, 07:32:55 pm »
Аз пък съм забелязала, че хора, пред които твърдия натиск не минава, са доста потдатливи на ласкателства и подлизурни игрички

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Май 07, 2013, 07:34:56 pm »
Жалко, не умея да се мазня. А ако можех, с омайната си реч щях да отворя доста врати, вместо да вървя по тръни. ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #32 -: Май 07, 2013, 07:35:49 pm »
Жалко, не умея да се мазня. А ако можех, с омайната си реч щях да отворя доста врати, вместо да вървя по тръни. ;D

Не ти да се мазниш, а на теб дали се мазнят

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #33 -: Май 07, 2013, 07:37:26 pm »
6-ти дом е 12-ти дом от 7-ми.
В/у това замисляли ли сте се? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Май 07, 2013, 07:39:16 pm »

Не ти да се мазниш, а на теб дали се мазнят

Не съм толкова важна и значима, за да ми се мазни някой.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #35 -: Май 07, 2013, 07:41:33 pm »
На к6 имам риби-грубият натиск не ме притеснява, мазници, обаче, не понасям

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Май 07, 2013, 08:02:34 pm »
6-ти дом е 12-ти дом от 7-ми.
В/у това замисляли ли сте се? :rolleyes:

Днес тъкмо си мислех за това в офиса - индийците много използват производни домове, а по-горе се спомена и за 12ти, че е 6ти от 7ми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Май 07, 2013, 08:05:18 pm »
На к6 имам риби-грубият натиск не ме притеснява, мазници, обаче, не понасям

С Телец на К6 не понасям невъзмутимо нагли и безочливи хора. От ония - някой да му се изплюе в лицето, той да каже, че дъжд вали.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #38 -: Юли 13, 2013, 09:43:02 am »
Скъпи приятели! Преди дни се чудех защо мразя в червата си някои Риби и защо ги чувствам като врагове и стигнах до извода,че е така понеже Слънцата им атакуват 6-тия ми дом-дома на явните врагове! Тази теория "работи" и при още 2-ма човека,които познавам. За други не съм проверявала. Ще ми бъде интересно и вие да споделите дали тази теория "работи" и при вас!
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Uran

• 6041
« Отговор #39 -: Юли 13, 2013, 10:40:06 am »
Имам проблем с раци и някои други слънца. Раците ми атакуват  6 дом- 12-ти е изцяло зает от рак.