Моя приятел е с Нептун в 11-ти дом и е в подобно на твоето положение. Самият У11 му е в 8-ми дом,заобиколен от злосторници. Някои от приятелите му са взимали заеми от него,които в последствие не връщат,но мисля че вече се е отучил от глупавия си навик да им дава!
И при мен Нептун е в 11-ти дом. Подобна ситуация - приятели използвачи. У11 е Юпитер в 9-ти в широка квадратура с Меркурий на АС. Нептун няма напрегнати аспекти.
Imagination, имаш точна опозиция между Меркурий и Нептун (затова никът ти много ти подхожда). На пръв поглед това няма нищо общо с приятелствата, защото Меркурий и Нептун не управляват 11-тия дом, нито се намират в него. Обаче си мисля, че този аспект те прави голям идеалист в начина ти на мислене. Управителят на 11-тия дом, Луната, участва в напрегнати конфигурации - съвпад със Сатурн и квадрат с Плутон. По тези аспекти по-скоро щях да предположа, че не поддържаш изобилие от приятелства. Но Луната ти е водолейска, Уран е в съвпад с Нептун (У7). Хм, трудно ми е да преценя. Възможно ли е да изглеждаш по детски наивен в очите на хората? Хирон е в 11-тия дом. Според някои астролози позицията на Хирон по дом в картата показва сферата, от която изпитваме болка в живота. Малко е клиширано...
Лили ме подсети. Тази година и в началото на следващата транзитен Сатурн ще квадратира наталния ти У11. Може и при теб да е започнала чистката.