За Венера/Нептун съм напълно съгласна.
Венера/Плутон е друго - там има драма, страст, влиянието на такъв аспект не е чак толкова видимо, няма показност.
На по-високо ниво на съзнание човек може въобще да не използва силата на това влияние с манипулативни цели.
Манипулация с използване на вродения чар и въздействие съм виждала при жени с Венера във Везни в съвпад с Плутон. Там това се прави напълно осъзнато, с оглед да се извлече някаква облага, да се сдобие с изгодни позиции. При тригон между Венера и Плутон също съм забелязвала такива изяви, но в по-лека форма, не изглежда толкова натрапчиво.
Опозицията и квадратът между Венера и Плутон в радикса по мои наблюдения дават по-голяма ранимост и чувствителност към съответните теми. Такъв човек по-трудно би злоупотребил с плутоновата енергия, защото се чувства по-уязвим, по-несигурен. Разбира се, винаги могат да се намерят и изключения.
Като притежател на Нептун в първи дом в тригон със Слънцето, Меркурий и Венера в 5 дом мога да кажа, че с лекота умея да омайвам, но никога не го правя целенасочено, просто някак идва отвътре, получава се спонтанно, без усилия. Почти не умея да флиртувам, не мога да пърхам глупаво с мигли и да използвам лигави женски похвати. Имам съвпад Меркурий/Венера в тригон с Нептун и знакова опозиция с Плутон - въздействието се изразява вербално, чрез думи, по време на разговор. Много ми помага при работа с клиенти, изключително добре мога да предразполагам хората, стига да го искам и да не се държа резервирано и хладно.
Имам и друга способност, малко ми е неудобно да споделя, но ще кажа. Не знам дали се дължи на позицията на Нептун близо до куспидата на 2 дом и на това, че е ретрограден... Много често ми се случва да ме завличат с пари, но също така неколкократно ми се е случвало да вляза в някой магазин за дрехи или козметика, да се разприказвам с продавачката и по време на разплащане тя да се обърка сериозно с рестото, не става въпрос за 2-3 лв., а с една нула отзад. Направо изпадат в някакъв транс като тръгна да им говоря. Не ме бива много да смятам, но винаги успявам да констатирам грешката и ги предупреждавам, нямам навика да злоупотребявам с това, че отсрещният се е объркал без да иска.