Здравей Гост

Омаята

• 104 Отговора
  • 15229 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Омаята
« -: Май 18, 2013, 08:28:38 pm »
Случвало ли Ви се е? Просто някой да Ви омае..,омотае.
Ей сега съвсем добронамерено един съфорумник ми написа в скайп:
"Марая, Марая...как искам аз да те омая..."
Това ме замисли...,всъщност при мен винаги са искали да ме омаят. Признавам..има такива ,които имат 100% успеваемост. ;D
Въпроса е , кои знаци и аспекти са податливи на подобна омая? :rolleyes:
И ..кои са онези омайници... :rolleyes:?
« Последна редакция: Май 18, 2013, 08:34:47 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
Re: Омаята
« Отговор #1 -: Май 18, 2013, 09:16:37 pm »
Да те омаят е равно на това да те манипулират.
Дали ще те манипулира чрез омайване,дали чрез други средства.......е все едно.Факт е,че го правят.
Някои манипулипрат,чрез това да се правят на жертви, други чрез желание за власт и обсебване.Зависи отсрещната страна дали може да го осъзнае.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #2 -: Май 18, 2013, 09:18:46 pm »
Омаята май е по Венера и Плутон. Венера - за да даде чар на човека, който омайва другите, а Плутон - склонността му да манипулира.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #3 -: Май 18, 2013, 09:37:45 pm »
Те моите Венера овен и Плутон скорпион са в опозиция, мен затова значи хич не ме бива да омайвам  ;D ;D и на мен като на Purple редовно ми казват, че съм гледала злокобно, а аз в такива моменти съм дори приветлива  :-\

*

Veselin

• 2737
« Отговор #4 -: Май 18, 2013, 09:40:46 pm »
По-скоро си мисля, че една Венера на асцендента придава чар, а Плутон ако е там или в хармоничен аспект с Венера - хипнотичното влияние над другите. Нямам конретни наблюдения, просто си разсъждавам.  :P

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #5 -: Май 19, 2013, 12:12:43 am »
По-скоро си мисля, че една Венера на асцендента придава чар, а Плутон ако е там или в хармоничен аспект с Венера - хипнотичното влияние над другите. Нямам конретни наблюдения, просто си разсъждавам.  :P

Точно такива омайници (абсолютни манипулатори) познавам отблизо 2 бр - везни на АС и Плутон в съвпад с АС и 2-та са Слънчеви скорпиони - мъж и жена. Има чар определено, но и Плутон много се усеща зад привидната благост на АС.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #6 -: Май 19, 2013, 03:12:42 am »
Омаята май е по Венера и Плутон. Венера - за да даде чар на човека, който омайва другите, а Плутон - склонността му да манипулира.
:o Сериозно ли? Аз имам съвпад на Венера с Плутон в Скорпион(в тригон с Марс) и съм всичко друго, но не и омайваща(или ако съм, омаяните много добре го прикриват). По-скоро плаша хората - струвам им се студена и дръпната. Казвали са ми, че и погледа ми понякога стряска. Е, той вече е доста плутонов  ;D Ами да взема да ги впрегна тия хубавци и да омайвам наред, а?  ;D ;D

Purple, ти 86 ли си? :) И аз имам същата конфигурация, съвпада в 10ти дом. Чувала съм че този съвпад (още повече в Скорпион пък) често се срещал в картите на компаньонки  ;D което се връзва с темата за омайване.

Когато нещо е от голяма важност за мен или имам нужда от значима информация, знам как да го постигна и мога да направя много добро впечатление. И донякъде има някаква сексуалност в това, като начин на изразяване/комуникация. Пускам въдички, но само загатвам. Манипулатор мога да бъда, но само ако чувствам, че е морално оправдано, тоест не вредя на някой.
И за по-дребни неща ми се е случвало май.. но винаги е свързано с нещо от което имам нужда и естествено само с противоположния пол. И 'омайването' е по-скоро като някаква игра, тоест е без покритие, само се пускат въдички докато се постигне целта... чиста проба манипулация си е. :)

Сега се сетих, че на два пъти мъже са ми казвали, че като им говоря, все едно им говоря за секс... а всъщност разговора е на съвсем обикновена тема. Предполагам, че е от начина на говорене, интонация, жестове, поглед и т.н.т...   Това и Джоуи от приятели го прави  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=gtohWPBwmGQ
« Последна редакция: Май 19, 2013, 03:34:12 am от Freya »

« Отговор #7 -: Май 19, 2013, 07:32:56 am »
Плутон вероятно е ЦАР във това...но може и Нептун да е замесен...нали е илюзия,мъгла,измамност,нищо не е такова ,каквото изглежда...ОМАЯ.
« Последна редакция: Май 19, 2013, 05:44:08 pm от venera1978 »

*

satin_

« Отговор #8 -: Май 19, 2013, 07:51:01 am »
Омайването според мен няма общо с Плутон. Това е игра на Венера и Нептун.  То е нежно, деликатно, прекрасно, вълшебно. Плутон може просто да се възползва от него за да манипулира. Омаен е човек, който пленява, очарова, а по какъв начин ще използва това е отделен въпрос.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #9 -: Май 19, 2013, 08:05:30 am »
Съгласна съм за Венера и Плутон, но според мен и Нептун определено има роля за омаята. Само че той действа по друг начин. Докато Плутон е по-агресивен според мен, Нептун те прелъстява без да  се усетиш. Внушава ти, действа подмолно. Определени транзити на Нептун ни правят по по-податливи на омая, на внушение. В този ред на мисли в  определен период от живота си всеки е податлив на омая, като може би преобладават тези с много вода в картата и малко земя. Земята очертава границите, докато водата поема емоциите и ги разтваря в себе си.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #10 -: Май 19, 2013, 11:32:02 am »
Не, 92 съм  :blink:
Съвпадът е в 6 дом. Аз пък не мога да флиртувам. Меркурий също е в скорпион и правя генералната грешка да си мисля, че "Право куме в очи" е най-добре. В смисъл, че ако има нещо да се казва(или показва) няма нужда от игрички и завоалирани простотии( и поради липсата на свестни мъже, които да не се стреснат от това ми поведение и да си бият шута, май ще си остана сама) Не мога да чета между редовете, когато става въпрос за флирт. Като дърво съм. Но иначе ако реша да манипулирам, за да постигна нещо или да накарам някой да мисли нещо - стой, та гледай. Мога много прецизно да си подбирам думите и много лесно да убеждавам, че съм еди-каква си(поради, което малко хора ме познават всъщност). Едно е сигурно - определено не излъчвам секс (въпреки, че управителя на асцендента Меркурий също е в съвпад с Плутон).

По принцип може да пробваш за разнообразие, по по-деликатен начин да си изразяваш емоциите/чувства, когато флиртуваш. По-интересно е за мъжете, когато жената не е директна, това е по-присъщо на тях. Всъщност то флирта е индиректна комуникация.
Замислих, се че и мен малко хора ме познават всъщност. Дори и малкото, които ме познават, не ме познават в дълбочина. Това не знам в какво се изразява астрологически.

А как би определила, че ти влияят конкретно тези аспекти. Плутон-Венера в тригон с Марс? Аз не съм наясно за тригона с Марс, но Венера :soe: Плутон, мисля че дава някакъв лек фатализъм в отношенията и връзките с противоположния пол. Дали за притежателя на аспекта повече... дълбоко се преживяват любовните трепети понякога и има някаква дълбочина, вътрешна драма, дори и болезненост във връзките понякога. Може да се каже и кармичност, но то всеки има кармични връзки. И в същото време чрез любовта и тези преживявания се променяме много. Мисля, че любовта е много важна за хората с такъв съвпад. Ти какво би казала за него?

Ох, нещо съм се объркала.. при мен не образуват тригон към марс. Всъщност секстил Нептун и тригон Юпитер(упр. на Асц)

*

Grace

• 2257
« Отговор #11 -: Май 19, 2013, 01:00:39 pm »
Аз по-големи омайници от Рибите не познавам. Не чаровници, като Везните например, а точно омайници. Не случайно легендите и приказките за омайване са за морските сирени. С други думи, Нептун !  :blink: Който е гледал Ледена
Епоха 4 ще се сети за сцената със сирените  :blink:

« Отговор #12 -: Май 19, 2013, 01:31:35 pm »
.. По-скоро плаша хората - струвам им се студена и дръпната. Казвали са ми, че и погледа ми понякога стряска.

... Аз като ви казвам, че сама ще си умра...

Виж си само ника - ПУРПУР е цветът на императорите и висшата власт - демек, не ме закачайте, аз съм недостъпна.
То подсъзнанието ти издава нагласите ти. Как очакваш мъжете да ти се натискат с флирт?!?
Е, погледът ти не съм го виждал, ама ако съответства на ника ти....работата е ясна!  (я ми прати една снимка да го видя!)

"Марая, Марая... де ще му излезе края...?" .....
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #13 -: Май 19, 2013, 01:56:51 pm »
Калоян Иванов, аз мисля че тя е наясно и се опитва да промени това в себе си, всеки си има слаби страни и ти си имаш.
Аз примерно не мога да разбера, ти или си ЖЕНА, или си наистина много особен и странен мъж. За съжаление, това което най-явно усещам от теб, като излъчване - е нагативно и е нещо което е присъщо по принцип на нас жените. При всички положения, има нещо скрито покрито при теб и участието ти в този форум...отношението ти издава страховете ти и комплекси за малоценност, и това е причината да си тук.
Някак си много силно се усеща това от теб, предполагам и другите го виждат.
Както казах всички си имаме слаби страни и аз не правя изключение, но помисли преди да осъждаш и определяш другите.  ;) Имам в предвид, смяташ че така добре определяш и си наясно с останалите, но не осъзнаваш ли, че и ние виждаме под твоята маска? :)
« Последна редакция: Май 19, 2013, 02:03:34 pm от Freya »

*

Veselin

• 2737
« Отговор #14 -: Май 19, 2013, 02:01:43 pm »
Ей сега ще направя хорар и ще разберем какъв е наш Калоянчо.  :blink:

*

satin_

« Отговор #15 -: Май 19, 2013, 02:03:28 pm »
Аз по-големи омайници от Рибите не познавам. Не чаровници, като Везните например, а точно омайници. Не случайно легендите и приказките за омайване са за морските сирени. С други думи, Нептун !  :blink: Който е гледал Ледена
Епоха 4 ще се сети за сцената със сирените  :blink:

Именно  :blink: Така те оплитат мигновено в мъглите си, че не разбираш какво е станало, а като разбереш вече е късно  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Май 19, 2013, 02:04:02 pm »
За Венера/Нептун съм напълно съгласна.

Венера/Плутон е друго - там има драма, страст, влиянието на такъв аспект не е чак толкова видимо, няма показност.
На по-високо ниво на съзнание човек може въобще да не използва силата на това влияние с манипулативни цели.

Манипулация с използване на вродения чар и въздействие съм виждала при жени с Венера във Везни в съвпад с Плутон. Там това се прави напълно осъзнато, с оглед да се извлече някаква облага, да се сдобие с изгодни позиции. При тригон между Венера и Плутон също съм забелязвала такива изяви, но в по-лека форма, не изглежда толкова натрапчиво.

Опозицията и квадратът между Венера и Плутон в радикса по мои наблюдения дават по-голяма ранимост и чувствителност към съответните теми. Такъв човек по-трудно би злоупотребил с плутоновата енергия, защото се чувства по-уязвим, по-несигурен. Разбира се, винаги могат да се намерят и изключения.

Като притежател на Нептун в първи дом в тригон със Слънцето, Меркурий и Венера в 5 дом мога да кажа, че с лекота умея да омайвам, но никога не го правя целенасочено, просто някак идва отвътре, получава се спонтанно, без усилия. Почти не умея да флиртувам, не мога да пърхам глупаво с мигли и да използвам лигави женски похвати. Имам съвпад Меркурий/Венера в тригон с Нептун и знакова опозиция с Плутон - въздействието се изразява вербално, чрез думи, по време на разговор. Много ми помага при работа с клиенти, изключително добре мога да предразполагам хората, стига да го искам и да не се държа резервирано и хладно.

Имам и друга способност, малко ми е неудобно да споделя, но ще кажа. Не знам дали се дължи на позицията на Нептун близо до куспидата на 2 дом и на това, че е ретрограден... Много често ми се случва да ме завличат с пари, но също така неколкократно ми се е случвало да вляза в някой магазин за дрехи или козметика, да се разприказвам с продавачката и по време на разплащане тя да се обърка сериозно с рестото, не става въпрос за 2-3 лв., а с една нула отзад. Направо изпадат в някакъв транс като тръгна да им говоря. Не ме бива много да смятам, но винаги успявам да констатирам грешката и ги предупреждавам, нямам навика да злоупотребявам с това, че отсрещният се е объркал без да иска.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #17 -: Май 19, 2013, 02:04:51 pm »
Калоян Иванов, аз мисля че тя е наясно и се опитва да промени това в себе си, всеки си има слаби страни и ти си имаш.
Аз примерно не мога да разбера, ти или си ЖЕНА , или си наистина много особен и странен мъж. За съжаление, това което най-явно усещам от теб, като излъчване - е нагативно и е нещо което е присъщо по принцип на нас жените. При всички положения, има нещо скрито покрито при теб и участието ти в този форум...отношението ти издава страховете ти и комплекси за малоценност, и това е причината да си тук.
Някак си много силно се усеща това от теб, предполагам и другите го виждат.
Както казах всички си имаме слаби страни и аз не правя изключение, но помисли преди да осъждаш и определяш другите.  ;)

"психоанализата" ти ще я прескоча!
къде видя осъждане??? просто изказах мнение ...

« Отговор #18 -: Май 19, 2013, 02:08:09 pm »
Цитат
Ей сега ще направя хорар и ще разберем какъв е наш Калоянчо.  :blink:

ще разберете, ама ...
Татко каза че ще ми купи колело, ......ама друг път!  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Май 19, 2013, 02:08:28 pm »
Аспекти, аспекти, но не всеки им реагира по един и същи начин. Самите ние даваме различни оценки на едно и също събитие- чиста проба субективизъм. Аз съм си релативист по убеждение и не приемам априори нещо за даденост. По тази причина, може и да настъпя и една и съща мотика. ;D
« Последна редакция: Май 19, 2013, 02:24:32 pm от Uran »