Здравей Гост

Помогнете за детето ми

• 11 Отговора
  • 1957 Прегледи
Помогнете за детето ми
« -: Юни 18, 2013, 05:47:39 pm »
Вече е на 2,4 г и не говори нищо, не е много съсредоточен, хиперактивен е, не е като другите дечица на неговите години, които например в магазина могат да посочат какво искат или да се заиграе с др деца, а той просто бута всичко наред. Не мога да го взема и да му чета приказка просто не стои на едно място, радва се като вижда познати и стои мирен само по време на рекламите. Притеснявам се да не е глух или аутист или друго подобно заболяване. Докторката каза да изчакаме още 1-2 месеца понеже можело да израстне и всичко да е наред, за това ако може да погледнете карта или там каквото е и да видим дали има заложено нещо в хороскопа, не знам дали да вярвам на докторите. Благодаря ви предварително.
« Последна редакция: Юни 19, 2013, 01:50:31 pm от kukli4ka »

*

satin_

Re: Помогнете за детето ми
« Отговор #1 -: Юни 18, 2013, 05:58:05 pm »
Слагам картата на детенцето

*

satin_

« Отговор #2 -: Юни 18, 2013, 06:10:06 pm »
не знам дали да вярвам на докторите.

Вярвай на себе си и недей да мислиш най-лошото. Той все пак още е доста мъничък. Пожелавам ти да се окаже, че е съвсем здрав  :blink: Някой, ако иска да коментира картата, но не мисля, че това е начинът да откриеш отговор точно на този въпрос.

« Отговор #3 -: Юни 18, 2013, 06:57:22 pm »
Да мен не ме притеснява толкова, че не говори. Колкото, че нито рисува дори не може да посочи какво иска... Надявам се наистина хороскопа да е добър и да е просто временно забавяне. Все пак, ако може още някое мнение по въпроса :)

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #4 -: Юни 18, 2013, 07:42:49 pm »
Забелязала съм под влиянието на Нептун късно проговарят, но все пак аз бих се консултирала със специалист и бих чела информация за тези заболявания.

« Отговор #5 -: Юни 18, 2013, 11:18:42 pm »
Чела съм, а както казах лекарката каза да изчакам....

« Отговор #6 -: Юни 18, 2013, 11:50:36 pm »
Обикновено Меркурий в 12 дом дава късно проговаряне, но защо не и в 8 - в съвпад с Марс и Нептун (разконцентриране, замъгляване на енергията). Не е лека тази позиция. Вероятно детето ти изисква цялото ти внимание и ако само се плъзгаш по повърхността и смяташ, че ще мине както при другите деца, може и да не си на съвсем прав път. Той си има голяма дълбочина на психиката - по 8 дом и изисква адекватно поведение и контакт и с родителите си, което е трудна работа.
Между другото този съвпад на планети в 8-ми гледам, че не е аспектиран от никакви планети, което прави изолацията и мъглата там още по-голяма. Сега Сатурн ще ги "разбута" като направи квадрат с тях в следващите месеци - година, и макар и трудно, ще се постави начало на ново развитие.
Като му правиш предсказателен хороскоп, вглеждай се в транзитите към тези планети и към 3-ти дом.
Оглеждай се в слънчевата революция върху кой натален е трети соларен и какви планети има в него, гледай и господаря на 3-ти къде е, какво аспектира.

Прочети всичко за кристалните деца - той, мисля, има доста общо. Раждат се доста такива напоследък, по мои впечатления.

Трябва и да знаеш, че сред момчетата, за разлика от момичетата, има много по-често такива симптоми, като при твоя син.

В чисто практичен план те съветвам да идете на занимания с логопед (който работи и с моториката, а тя развие ли се, развива се и говор), може да посетите и психолог - да ви даде заключение и някакви насоки за поведение.

Между другото, писах ти на лични, защото имам наблюдения върху подобно дете (с времето се оказа, че нищо му няма, между другото).
« Последна редакция: Юни 19, 2013, 12:02:43 am от zvezda »

« Отговор #7 -: Юни 19, 2013, 01:51:26 am »
Да мен не ме притеснява толкова, че не говори. Колкото, че нито рисува дори не може да посочи какво иска... Надявам се наистина хороскопа да е добър и да е просто временно забавяне. Все пак, ако може още някое мнение по въпроса :)

Интровертно и много саможиво ти е детето според мен. Има си изграден негов свят и явно не отдава толкова много експресия на емоцията отвън. Възможно е да е заради силният осми дом.
Още с по-голяма сила тежи факторът, че доминиращи знаци тук са Риби и Водолей. Нито един от двата не е известен с решителността си.  :blink: Рибите живеят в изкуството и в своя собствен въображаем свят, Водолеите - далеч в бъдещето. Опитай се да си представиш нивото на концентрация на подобен човек, в който има силни и двете неща. Съвпадите с Нептун са със сравнително тесни орбиси, а Нептун управлява Риби, като дава два-три пъти по-голяма сила на тази, и без това, по мое мнение, безспорна по характера си комбинация. Детето ти лети с някоя летяща чиния в повечето време. В главата си.  :blink: Това е характерен белег за цял живот - ще дойде време, ще стане ученик - сигурно все ще си забравя нещо и няма да може да отговори на въпроса ти какво е ял на обяд, защото дори и да е ял, вече е забравил. Такива сиви, ежедневни неща изобщо няма да го вълнуват.
Не разбирам никак от деца и не знам до колко е възможно, но според мен ще проговори изведнъж, със сравнително много думи в речника си, защото моделът на повечето деца е да чуят нещо и веднага да опитат да имитират и да покажат какво са научили, колкото и да е малко. В тази карта сякаш тенденцията е да се трупат впечатления до един момент, в който всички те се освобождават едновременно. А думите и околната среда въздейства много силно емоционално на малките деца, защото това е един нов свят за тях, изпълнен с много чудеса.

« Отговор #8 -: Юни 19, 2013, 05:15:17 am »
Kukli4ka,като чета написаното от теб,все едно чета за синчето ми.Той ще навърши4години и чак  преди няколко месеца взе да се отпуска да говори с повече думи.Така че не се притеснявай,още повече щом сте посещавали доктора по този повод. :blink:

« Отговор #9 -: Юни 19, 2013, 08:41:10 am »
Кукличка, аз бих ти препоръчала да се вгледаш в себе си и да откриеш ти някакви нови пътеки към детенцето. Нов тип отношение, нов тип стимулация и преживявания. Дали чува вече отдавна трябва да си установила, най-малкото можеш да направиш тест с по-стряскащ и силен звук, не може да не знаеш дали не чува.

Аз като майка бих те посъветвала само да си отвориш сърцето за него, много внимание, много любов. В родителя е силата. Но не го сравнявай с други деца в никакъв случай, не е длъжно детето да рисува или да прави нещо по правилата.

Давай много любов и ласки, и всичко ще се нареди.

*

Нова

• 3491
« Отговор #10 -: Юни 19, 2013, 08:46:48 am »
Аз пак по моя си начин ще го карам на усещане. Много впечатляваща карта, харесва ми. Сигурно това е едно хубаво момченце, което ще стане много хубав мъж. И май много умен. И си мисля, че малко и рядко ще говори изобщо, но като каже нещо, ще е кратко и на място, като шамар, като с нож.

Много сила и кураж, кукличка.

« Отговор #11 -: Юни 19, 2013, 02:21:57 pm »
Лесно е да се окуражава отстрани,но само жената си знае какъв ад е за нея всичко това...Познавам жена с такова дете-3 годишно,хипер активно,винаги прави точно това,което не трябва сякаш нарочно. Жената е на ръба на нервна криза...Ангажирана е 24 часа с него,няма грам спокойствие,не може дори косата си да среше без да се тревожи дали сина и няма да извърши поредната беля! Според мен е някаква лека форма на аутизъм. Единствена светлина в тунела е че стават много умни,но докато порастнат...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд