Здравей Гост

Рекет - от уличен в политически.Протестирайте

• 85 Отговора
  • 12943 Прегледи
*

astro

• 475
Re: Рекет - от уличен в политически.Протестирайте
« Отговор #60 -: Юни 23, 2013, 09:44:47 pm »
Не знам от село ли сте, от град ли сте, но когато хора като Богомил Бонев днес публикуваха това, няма какво да се обясняваме излишно. Ако не знаете кой е и Богомил Бонев влезте в търсачката на гугъл и прочетете какъв е бил и с  какво се е занимавал. Никой в нищо не искаме да убеждаваме имате си глави на раменете да мислите.

Bogomil Bonev
Протестите искат оставка на това правителство веднага, без значение кой ще дойде на власт. Когато това е мисленето на привърженици на ГЕРБ нещата са ясни. Когато е искане на хора с десни убеждения, които нямат за цел връщането на герберите на власт, нещата опират до къса памет или тотално объркване на приоритетите. В много случаи протестиращи са хора, които са се родили, когато съучастници на Борисов са натрупвали първоначален капитал. Там липсват изобщо знания.
Защо е важно ГЕРБ никога повече да не се върне на власт.
Смятам ГЕРБ за партия на организираната престъпност. Много свестни хора вътре ще се обидят, но това не се отнася за тях. Борисов е един от рекетьорите на 90-те години, срещу които успяхме да отървем държавата през 1997 г. Той не е просто един от СИК, като този, който беше назначен наскоро за зам.министър. Борисов е от ръководството на СИК. Нека не се лъжем. Групировките на прехода назначиха в легалните си бизнеси много специалисти, които в по-голямата си част вършеха техническа работа, различаваща се от престъпната територия на парите. Тук говорим за тези с бухалките, които пребиваха хората по офиси и магазини и събираха рекета. Говорим за чисто криминални типове, а не за бели якички.
През 97-ма махнахме примката от врата на бизнеса. Изчезнаха лепенките за охрана и застраховане, които всъщност маркираха на кой си длъжен да плащаш 30% данък-мутри. Спряхме "бизнеса" на такива като Борисов в тази сфера. Останаха многото други престъпни бизнеси, но обществото беше отървано от метастазите на рекета. Ще кажат, добре, това е минало, няма честно спечелен първи милион, сега е друго време. Точно тук е грешката. Борисов начело на държавата не можа да измисли нищо по-добро от рекета. Всеки се издига до нивото си на компетентност. Той възроди рекета от 90-те, но вече като държавна политика. Рекетиран беше всеки бизнес, включително най-едрия, както и да е формиран. Борисов ги атакуваше със средствата на държавната принуда, не за да направи мафията бедна, каквато беше нашата стратегия срещу мафията, а за да им вземе бизнеса. И в много случаи това стана. Равносметката за малките и средните фирми е печална. Десетки хиляди фалирали. И те са сред протестиращите сега, но с много повече гняв бяха на протестите през февруари срещу Борисов.
Не одобрявам искането за незабавна оставка на протестите, защото това не би могло да е искане на друг, освен на герберите. Истинското дясно отсъства и протестиращите имат своето "ПРОТИВ", но нямат своето "ЗА". Много хора, търсещи своя представител в парламента, са на улицата. Но без формирана автентична силна десница (защото ГЕРБ не са такива) тези хора служат само за параван за да се върнат рекетьорите на власт. Много от десните са на улицата с убеждението, че само ГЕРБ може да маргинализира БСП и затова го подкрепят. Дълбока заблуда! Горките, забравиха, че ГЕРБ първо маргинализира десницата. Само БСП беше способна да отстрани Борисов от властта и да освободи място за автентичното дясно, което беше изместено от ГЕРБ и задушено от многобройните политически грешки на лидерите си. Необходимо е малко време, през което бизнесът да вземе глътка въздух от рекета. Кукловодите си дават сметка, че десницата се нуждае от време, за да се организира. И предизвикаха протестите. Абсурдните назначения на Доган са онзи ход на кукловодите, който трябва да разчетете. Ход, чрез който с помощта на протестиращата десница се отнема нейния шанс да се възроди. Отнема се шанса да се появи конкуренция на ГЕРБ. Това той го прави редовно в последните години на всички избори. Спомнете си репликата от с. Кочан, с която качи Борисов на власт. След това му предостави чрез Пеевски пълен медиен комфорт. Нали не сте забравили? Борисов и Доган са истинската задкулисна власт и работят заедно. Жалко, че доста хора се заблуждават и не виждат очевидното. Протестите са полезни, за да не си мисли никой повече, че ще управлява безконтролно. Но самите протести, излезли от контрол, водят до безизходица за десницата. Защото разделението вече не е между десни и леви, а между граждани и мафия.
И гербаджиите не са на страната на гражданите.

ТАКА..,ЗА ДА СЕ ВИЖДА!

Благо-даря !

« Отговор #61 -: Юни 23, 2013, 09:50:08 pm »

Точно така...отдавна го говоря , но никой не чува!
ГЕРБ=Генералско движение..
Истина е , че няма читави в структурите..нито в ГЕРБ..нито в БСП.
И нито Кадиев,нито Янаки Стоилов са сред тях.
Бизнеса на Жоро Кадиев се движи от Соня Кадиева ,която се занимава с енергетика...и продава ток на поразия. Жоро е умен..и е играч...,като зам.министър обаче беше добър. А от скоро се говори, че е направил бизнес в Ангола...в Булгаргеомин./едно от най-богатите външнотърговски дружества....
Читавите ги гонят навсякъде! Никой не търси можещи и знаещи в централите на партийните структури.Страха от знаещия е повсеместен.
Таня Дончева има доста остър и точен език..,но Балкана раждал хора, а полето-тикви.
И какво от това?!-Една птица пролет не прави!
За жалост различните течения в БСП съсипват не само имиджа на столетницата,а и бъдещето на народа..,за държава не говорим-нея отдавна я няма.

Този път сме на едно мнение явно. Разликата е, че ти защитаваш тази партия и нейното ръководство, а аз - НЕ.
И че ти си им пиар някъде в работно време, ...(и дори тук в извънработно!), а аз ги разобличавам.
Обаче не успя да кажеш нищо лошо за Янаки., нали!?  ;) ... щото няма какво!

На Мия21 да поясня: аз не говоря за онова момченце от СИК уволнен за два часа, а за Димитър Дъбов - от Политбюрото на БСП.
... Ха сега чукни в гугъла: дъбов, маджо, банка, сик ---- и после пак ела да говорим!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Mia21

• 2502
« Отговор #62 -: Юни 23, 2013, 10:15:32 pm »
;D Мия, кои сме ние и коя си ти, не знам  ;D Изобщо не ме интересува дали оправдавам твоите или нечии други очаквания. А това кой е изнервен си личи отдалеч, съжалявам за личните ти проблеми.

Мия и аз не го очаквах от Грейс, но явно живее в някое забутано село, където няма нито телевизор, нито вестници и е сляпа за истината. Нещата са доказани и документирани много отдавна и всеки, който ги оспорва меко казано става смешен или буди съмнения за проблемна психика.

Явно досега сте имали що-годе добро мнение за мен. Поласкана съм.  :blink: Но тук на село живота е труден и липсва информация, тъй че ще ви следя във форума, да ме просветлявате.

Изобщо не съм изнервена, Grace. Ако ме познаваше и си говорила с мен на живо щеше да ти е ясно. Явно не схващате и това, че когато комуникираме писмено не се усеща интонацията. Не ми се спори с вас, просто не сте ми достойни съперници на тази тема. Явно не четете, не сте информирани, а само джафкате.

« Отговор #63 -: Юни 23, 2013, 10:18:02 pm »

Изобщо не съм изнервена, Grace. Ако ме познаваше и си говорила с мен на живо щеше да ти е ясно. Явно не схващате и това, че когато комуникираме писмено не се усеща интонацията. Не ми се спори с вас, просто не сте ми достойни съперници на тази тема. Явно не четете, не сте информирани, а само джафкате.

http://www.blitz.bg/news/article/21147

*

Mia21

• 2502
« Отговор #64 -: Юни 23, 2013, 10:20:57 pm »
Първо тези, които ги размяташ като парцал не са в правителството. И като има първо да ти кажа и второ. Искаш поименно да изкараме всички мутри от страната на ББ ли? А той какъв е?! За справка чети Богомил Бонев!

« Отговор #65 -: Юни 23, 2013, 10:33:13 pm »
Първо тези, които ги размяташ като парцал не са в правителството. И като има първо да ти кажа и второ. Искаш поименно да изкараме всички мутри от страната на ББ ли? А той какъв е?! За справка чети Богомил Бонев!

Богомил го четох по обяд.. и даже го коментирах... другаде, разбира се, не тук. Щото и той малко "послъгва" в написаното!
За ББ и герб сме на едно мнение: мутро-милиционери и бивши комунисти.. от главата ... та чак до ... Плевен и Монтана!   ;D
но това не е оправдание за новата коалиция БСП-ДПС.
Вярно, Дъбов и Узунов не са правителството, но са в законодателната власт и в партията и контролират назначенията. Дъбов си предложи Иван Иванов (и двамата са от Шумен) и после даже го защити публично, че бил уволнен несправедливо... бил студент, ала-бала-...
Узунов е втория човек в Бюрото след серГЕЙ.... дет'съ'вика му е дясна ръка в партията... тоест в назначенията. Не подценявай апаратните игри и механизми...
Орешарски е просто наемник на тези двамата: серго и местан... и на тези зад/над тях!!!

*

astro

• 475
« Отговор #66 -: Юни 23, 2013, 10:49:26 pm »
Борисов е имал охранителна форма, запознат е с голяма част от подземния свят. Но, чак пък да го определите като част от структурите на СИК, хайде по-полека, моля.

:o
Е мнооого заблуда..мноого.... :o
Мутрата е съдружник на много други живи и мъртви мутри!

Нямам думи..,но поста ти ми показва колко е заблуден българския народ!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #67 -: Юни 23, 2013, 10:57:42 pm »
Калояне, Богомил послъгва, а ти знаеш повече от него и заради това казваш истината! Голям си майтапчия! :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #68 -: Юни 23, 2013, 11:16:51 pm »
Калоян не може да ти отговори, защото е блокиран ! - пиша по негово желание.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #69 -: Юни 24, 2013, 01:40:57 am »
Намерих статия от 95, за някаква годишнина на СИК, в която се цитират Маргина и Маджо, като ръководители на СИК
Борисов е на партито, като е поел охраната на събитието чрез фирмата си Ипон.
На събитието още са:
Соломон Паси, Петър Корумбашев, много банкери, споменава се за някакви министри също и така.

Това, че някой червенуша е казал, че Бойко е управлявал СИК, не значи, че е така. Че ги е познавал- и е имал бизнес отношения с тях- ясно е, човека си го е казал още от първия си ден в политиката.

Но колкото той е имал вземане- даване със СИК, 2 пъти повече вземане- даване със СИК са имали всички политици от тогавашната червена управа, за които обаче Бойко е свързан с бандите, той е бандита, те не са! Нищо, че ако се разровим в обществени поръчки от тогава 100% ще намерим бол народни пари изляни в джоба на СИК от тогавашната власт.
Бойко е бил на заплата при СИК, СИК е бил на хранилка при такива като другаря ДЪБОВ.

Присмял се хърбел на щърбел. Лицемерието червено край няма, аз ви казвам. :lol:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Mia21

• 2502
« Отговор #70 -: Юни 24, 2013, 02:16:46 am »
Заблуден народ, Боже! Заблуден и сляп! На за туй сме на тоя ред...Щото те му казват истината в очите да проумее и да прогледне, а те говорят за светли сини бъднини. Той е бил в РЪКОВОДСТВОТО на СИК, вие правите ли разлика изобщо?! Охраняваше Тоше, охраняваше Царя, после даже беше избран и като депутат от квотата на НДСВ, но не се закле като такъв и се отказа да взлиза в парламента! Колкото направи и магистрали повече от комунистите. Въшки!

Хайде, моля ви, пишете си тук глупости, без мен! Аз повече не участвам!
« Последна редакция: Юни 24, 2013, 02:20:56 am от Mia21 »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #71 -: Юни 24, 2013, 03:55:42 am »
Мия- кой го каза и доказа, че е бил в ръководството на СИК? :lol:

Богомил Бонев,Дъбов, Мая Манолова..Е, не можеш да ме убедиш просто щото си дала копи- пейст на едно интервю, на човек обвиняван за съмнителни връзки с гражданина Чорни.

При всичките ми уважения към всяко различно мнение- не може всяка подхвърлена клюка в пространството или повторена по 100 пъти лъжа да я правим истина.
Никога няма да кажа, че Борисов е чист като сълза. Мутрягите ги е познавал, за някои е работил- да (както всички политици на прехода!), но шеф на СИК не е бил. Доказателства няма- поне на Мая Манолова думите не ги считам за доказателство. Видя ли дати, регистрации, имена в документи- казвам- ок, Бил е!
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #72 -: Юни 24, 2013, 11:08:02 am »
Аз имам доста документи...Участието му е в над 120 фирми...
И Мия е права-един от ръководството на СИК.
Но..,в крайна сметка Луканов ги създаде....И това е факт!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Юни 24, 2013, 08:41:33 pm »
Цитат
Сред протестиращите има и представители на ЛГБТ движението, които носят постери с надписи „Оставка!", изписано с цветовете на дъгата.

И малцинствата са се организирали да протестират.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #74 -: Юни 24, 2013, 11:02:37 pm »
Нищо конструктивно отново - Боко това, Боко онова, цитират се хора, които са обвързани с мафията, която качи това правителство на власт.
Струва ми се че не се и прави разлика между непредубеден и заблуден, но разбираемо разни хора, разни идеали.
« Последна редакция: Юни 25, 2013, 01:16:54 am от г-н Santi »
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #75 -: Юни 24, 2013, 11:59:02 pm »
Тц, тц, тц, и цитирате не друг, ами Богомил Бонев като критерий за нещо... И обвинявате хората в липса на политическа култура... Колко тъжно...

А мутрите - и Марая е казала - са създадени точно от комунистите. Не разбирам защо плюете по мутрите, ако сте фенове на БСП. В края на краищата БСП не може да сътвори нищо лошо. Разбрахме го и от последната сбирка, на която ни лук яли, ни лук мирисали - няма оставки... Но какво да правиш - катарзиси... за сметка на цял един народ.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #76 -: Юни 25, 2013, 01:18:50 am »
Напротив, може - поредната национална катастрофа  ;) .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #77 -: Юни 26, 2013, 05:45:59 pm »
Ситуацията силно напомня, на пътнически самолет (Уран), обещаващ щедро лек и приятен полет от авиокомпанията (собственост на ТИМ например), с шеф на стюардите Мая Манолова и командир на полета Пламен Орешарски. Ние сме пасажерите. Поради неуредици на летището и забавяне от страна на лайн меинтенанса полета стартира с голямо забавяне от летище София. Докато се засилва по пистата, единият от двигателите му отказва (Бюджетите). Командира взима решение да продължи да се засилва (има Сатурн в Козирог). Не вярва в способностите на вторият си пилот, защото е сигурен че е парашутист (коал партньори от лявото). В салона започват бружения (т.нар. рекет) пасажерите са си платили за полета, но разбират че в цената му има сериозни пропуски по отношение на поддръжката и техническото състояние на агрегатите. По силните личности от тях, в тази кризисна ситуация, апелират да се напише ''харта'', та да остане следа и превенция от рецидив на тази случка. Командира докладва на Ръководител полети (ЕС) за бедствие на борда, веднага им се осигурява аварийно трасе и резервно летище до което ЕВЕНТУАЛНО, надявайки се да долетят. Вторият двигател (парламента) бидейки претоварен ('малцинство') показва ясни тенденции че започва да прегрява.
Борден инженер - "Властелина на кворума" - заобиколил е задължитлният предполетен авио лекарски преглед  ;). Шефа на летището - господин Плевнелиев - следи внимателно ситуацията.
Не след дълго основната хидравлична система (тя се дублира по принцип) също изключва (ДАНС), командира прави обръщение към пасажерите, че въпреки дискомфорта, които обективно чувстват, има шансове да се кацне аварийно (има опция и за доста твърдо съприкосновение). Собствениците (Плутон) и мениджърите на фирмата (държавата) правят спешно заседание.. Чуват се мнения да не се каца на аварийното летище (нови избори) и още че е недопустимо да се строши техниката (да пуснат кокала) - не ми е известно самолета руско или американско производство е. Консолидират се около тезата, че е време да се сменят шефовете на отделните звена (Костофци, Догановци и сие). Пожарникарите (ГЕРБ) на резервното летище са имали тежка нощ и махмурлук, нямат провизии и стачкуват ефективно. Линейките не са останали много, а и не са от най ефективните (бизнеса). Пламен разсъждава върху решението си дали не е сбъркал, че се захванал с тази периферна мутренска авиокомпания, за да трупа летателни часове, отколкото да се бе цанил за други престижни, дори и с по-скромно портфолио. Задължително ще трябва да изхвърли горивото от крилата (инфлацията), докато долита за кацането, защото иначе те не биха понесли тежестта от динамичното усилие при контакта със земята. В пътническия салон е все по-шумно, издигат се лозунги, Мая учтиво предлага освежителни напитки. Медиите свенливо и безпристрастно следят развръзката.
Мениджмънта трескаво доукомплектова документацията, а бордния състав и пасажерите са наясно, че няма връщане назад и че повече така не може.  :mellow:

« Последна редакция: Юни 29, 2013, 09:37:11 am от Борис Василев »

« Отговор #78 -: Юли 01, 2013, 07:48:22 pm »
Не знам на какво напомня положението, ама протестите си продължават... макар и с лека умора!
Отдавна е ясно, че БСП-ДСП няма да подадат оставка сами и доброволно! ...А недо-Волен се грижи за комфорта им!
Но пък Контрапротестът пред НДК събира всеки ден космическото число от....100 пенсионери! Чак ми е жал за тях!
И понеже имаше една тема със снимки/колажи, ама не я виждам, ето една снимка от площад "Нар.събрание".
За разлика от други - тази може да мине през цензурата - не е чак толкова вулгарна като онази с ББ, Яне и Симеонов...
(не че тук има цензура де!, ама...)  ;D)))))

П.П. Само да кажа на съ-форумците, че ме нямаше, щото получих БАН,...ако някой не е разбрал де!
И понеже темата се казва ПРОТЕСТИРАЙТЕ - да кажа още, че протестирам,... почти всеки ден!!!! Но няма да кажа на кой от двата протеста ходя

« Последна редакция: Юли 01, 2013, 07:54:38 pm от Калоян Иванов »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Юли 01, 2013, 07:55:09 pm »

И понеже темата се казва ПРОТЕСТИРАЙТЕ - да кажа още, че протестирам,... почти всеки ден!!!! Но няма да кажа на кой от двата протеста ходя

Честито отбанване. :))

Надявам се да не си със стоте пенсионера. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.