Виждала съм няколко човека, които хем почти всяка планета в картата им е на трон или екзалтация, добре аспектирани и пак нищо не са направили в живота си, не мисля, че това е някаква гаранция. Детронирана планета има по-различна динамика и наблюденята ми показват, че често такива планети имат различна нужда от общоприетата за дадения архетип. Например архетипът на Венера - изразява един аспект от женското. Каква е приета да бъде една жена? Мила, нежна, крехка, пърхаща с мигли. Цялото общество ще ви промие мозъка с това как трябва да сте такива - от най-ранното детство до момента, в който ви интересува все още какво казват те. Ами така, де, не е прието една жена да отиде на фитнеса и да хване два 10-килограмови дъмбела или пък да понабие мъжа си като се прибере от работа. Не е прието експресията й навън да е грубовата - да ходи бързо и енергично, без да се съобразява с грацията си, да излезе без грим. Тогава какво да прави една Венера в Овен, например? Има два варианта какво ще се случи - човек ще има достъчната сила да се приеме такъв, какъвто е и тогава ще му потръгне в това, което наистина иска, или ще се лъже цял живот кой е, какъв е, ще възприеме колективно приетото и за негова нужда и ще преследва неща, които реално не отговарят на нуждите му и не го правят щастлив.
Същото е и с детронираните Луни - хората трябвало да бъдат загрижени един за друг - с лек финес - тип "Ако паднеш от дървото, аз ще те хвана". Не е нито прието становището на Луна в Скорпион - която ще се качи на дървото и ако ще пада, ще падне заедно с другия човек, който обича, не е възприето и Козирожкото "Като си толкова тъп и имаш време за пилеене за катерене по дърветата, пилей си го и си понеси последствията, аз отивам да свърша някоя важна работа". И съм чувала хора да се оплакват "твърде лесно се привързвам", "твърде много чувствам" или обратното "чувствам се като емоционален инвалид", "твърде съм безчувствен". Как така? Спрямо кого? Спрямо какво?
Детронираната планета спира да работи правилно, когато й упражните психически натиск да бъде нещо, което не е. Да се накараме да бъдем по-малко емоционални или повече? Що за глупост е това? Да се накараме насила да харесваме пъстри дрехи на цветенца, след като не ни харесват, но са ни казали, че на нас стоят много добре и непременно трябва да носим. Как ли пък не!
Ето, аз съм с Луна в падение! На всичкото отгоре е докосната и от Плутон, което я прави още по-интензивна от просто Луна в Скорпион. Защо ми е да искам да я заменям с Луна в Рак или в Телец? Луна в Скорпион е една перспектива на поглед на света, която някой с различен лунен знак не може да има.
Енергиите са неутрални - начина по който гледаме на тях, ги прави "добри" или "лоши".