Здравей Гост

Ако можехте ВИЕ да си създадете натала, как би изглеждал той?

• 73 Отговора
  • 8718 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Аналогичен случай е една моя роднина - АС Стрелец, Луна във Везни, Венера и Юпитер в Риби.
От семейство на самотна разведена майка, бедност и немотия, от мизерно общежитие в покрайнините на града се озовава след успешно сключен брак в центъра на двумилионен град и в добро, интелигентно семейство. Не бих казала, че има престижна работа, работи като обикновена медицинска сестра, но не се прегърбва от работа, за да оцелява. Има добър и грижовен съпруг, всяко лято ходят на почивки, през уикендите ходи на вилата да си гледа цветята. Зле ли е? Съпругът й е по-интелигентен и образован от нея и семейтвото му е доста по-интелигентно от средата, в която е расла. Тя си остана със средноспециално образование, но нея така я устройва.

Докато аз може да съм постигнала много повече неща - по-добро образование, по-добра работа и професионална реализация, но всяка стотинка ми излиза през носа, нямам нейното спокойствие и нейното качество на живот. И също като нея съм расла в лишения, така че не може да се каже, че нейното е някакъв вид "награда" за тежко детство. Къде е моята награда?

Основната разлика е в това, че едната постига успех след щастливо стечение на обстоятелствата в нейна полза, а другата го постига след много борба и упорит труд.

Цитат
И си гледам моята венера в падение с всичките й хубави аспекти, какъв зор съм учила и с колко труд съм постигнала някаква позиция, как се сдухвам от бачкане, а за брака - въобще не съм просперирала благодарение на него. Та така.

Същият случай съм с моята заточена Венера, У7 и У11 - нито успешен брак/подкрепящ партньор, нито полезни връзки в обществото. Осем години съм учила, две висши образования, две специалности, скъсвала съм се от работа и за какво? През целия си живот само веднъж съм излизала в отпуска и през отпуската пак работех, на почивка не съм ходила никога и никъде.

« Последна редакция: Юли 07, 2013, 12:12:58 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар

Основната разлика е в това, че едната постига успех след щастливо стечение на обстоятелствата в нейна полза, а другата го постига след много борба и упорит труд.

да де - стечението на обстоятелствата е при тези с троновите и екзалтираните планети. Ние дето бъхтаме сме с падналите и перегрините.

Виждала съм няколко човека, които хем почти всяка планета в картата им е на трон или екзалтация, добре аспектирани и пак нищо не са направили в живота си, не мисля, че това е някаква гаранция. Детронирана планета има по-различна динамика и наблюденята ми показват, че често такива планети имат различна нужда от общоприетата за дадения архетип. Например архетипът на Венера - изразява един аспект от женското. Каква е приета да бъде една жена? Мила, нежна, крехка, пърхаща с мигли. Цялото общество ще ви промие мозъка с това как трябва да сте такива - от най-ранното детство до момента, в който ви интересува все още какво казват те. Ами така, де, не е прието една жена да отиде на фитнеса и да хване два 10-килограмови дъмбела или пък да понабие мъжа си като се прибере от работа. Не е прието експресията й навън да е грубовата - да ходи бързо и енергично, без да се съобразява с грацията си, да излезе без грим. Тогава какво да прави една Венера в Овен, например? Има два варианта какво ще се случи - човек ще има достъчната сила да се приеме такъв, какъвто е и тогава ще му потръгне в това, което наистина иска, или ще се лъже цял живот кой е, какъв е, ще възприеме колективно приетото и за негова нужда и ще преследва неща, които реално не отговарят на нуждите му и не го правят щастлив.
Същото е и с детронираните Луни - хората трябвало да бъдат загрижени един за друг - с лек финес - тип "Ако паднеш от дървото, аз ще те хвана". Не е нито прието становището на Луна в Скорпион - която ще се качи на дървото и ако ще пада, ще падне заедно с другия човек, който обича, не е възприето и Козирожкото "Като си толкова тъп и имаш време за пилеене за катерене по дърветата, пилей си го и си понеси последствията, аз отивам да свърша някоя важна работа". И съм чувала хора да се оплакват "твърде лесно се привързвам", "твърде много чувствам" или обратното "чувствам се като емоционален инвалид", "твърде съм безчувствен". Как така? Спрямо кого? Спрямо какво?
Детронираната планета спира да работи правилно, когато й упражните психически натиск да бъде нещо, което не е. Да се накараме да бъдем по-малко емоционални или повече? Що за глупост е това? Да се накараме насила да харесваме пъстри дрехи на цветенца, след като не ни харесват, но са ни казали, че на нас стоят много добре и непременно трябва да носим. Как ли пък не!

Ето, аз съм с Луна в падение! На всичкото отгоре е докосната и от Плутон, което я прави още по-интензивна от просто Луна в Скорпион. Защо ми е да искам да я заменям с Луна в Рак или в Телец? Луна в Скорпион е една перспектива на поглед на света, която някой с различен лунен знак не може да има.
Енергиите са неутрални - начина по който гледаме на тях, ги прави "добри" или "лоши".

*

Lillie

• 30532
Никога не съм имала проблем с външното изразяване на архетипа на Венера - външно тя изглежда досущ като Венера във Везни/Телец или в Риби. Дори често ме мислят за изгряващи Везни. Но има серизно разминаване между външен ефект и вътрешно съдържание, т.е. между "опаковката" и вътрешноприсъщите качества. Мога да изглеждам като Венера във Везни, но не ми идва отвътре да пърхам с мигли, да гледам глупаво и да използвам типично женски похвати, нито да флиртувам. Моят флирт е интелектуален, никога чрез маниерничене.

Майка ми също беше с Венера в Овен - без грим не излизаше дори до кварталния супермаркет или да хвърли боклука. Във ведическата карта обаче моята Венера минава в екзалтация, а нейната остава в Овен - и тук е основната разлика. Имаме изключително различен стил на обличане, нейният беше по-демонстративен, наконтен и ярък (Венера в квадрат с Уран), моят е по-семпъл и префинен (Венера в тригон с Нептун). В изразяването на чувствата също има огромна разлика - при нея имаше подчертана демонстративност (огнена Луна, ъглова), чувства бързо се зараждат и бързо отминават, ако няма постоянен екшън, затова в отношенията си постоянно създаваше напрежение, докато при мен чувствата са по-дълбоки, комплицирани, противоречиви, но прикрити, рядко има директен израз (водна Луна в 8 дом).

Моята роднина от горния пример - Венера в Риби/Луна във Везни - няма вкус за дрехи, аксесоари и грим, но за сметка на това има много добър усет за интериорен и екстрериорен дизайн - правя това заключене по градината, която е създала.

« Последна редакция: Юли 07, 2013, 12:59:40 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
Аз съм с тронова Венера в Телец и в 7-ми дом, в съвпад е и с Юпитер в Телец.

Външно проявление - грим ползвам рядко, стил на обличане - семпъл, ценя удобството, комфорта и качеството  :blink:

Въобще не бих казала, че тая Венера външно много се проявява, но ...мога да бъда мноого дипломатична, мога да внасям разбирателство в колектив, мога да насочвам фокуса на вниманието докато и както е нужно.

Може би пак стигаме до там, че картата се гледа в цялост и е някак компактна; няма как "да извадим" една планета/аспект/позиция ...цялата карта "вибрира" с определена честота и начин на проявление, което сме самите ние  :blink: /...защото напр. наред с тая тронова Венера имам и Уран в съвпад с Асцендента, пък на него му е любимо пространството, свободата, липсата на ограничения, възможността днес да си тук, а утре да си там..../

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

Гледам тук всички искат да имат я тронови, я екзалтирани планети.... ами имам ги и какво, да не мислите, че живоът ми е лек, не се оплаквам, на мен си ми харесва, но всичко постигнато е било с цената на много усилия и жетрви.
Имам Венера във Везни, която е у У на 1, не можеш да я сбъркаш, всичкитее и проявления си ги имам, и без грим и прическа не излизам, и обичам да се обличам елегантно и т.н., но... Марсът, който е в Козирог и е У7, я квадратира, което ми създава проблеми в отношенията с мъжете. Вижте от троновото Слънце не се оплаквам, не си го заменям за друго.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.

А за венерата си в риби, бих я заменила, защото ми е писнало да се мацотя с маски, кремове, лосиони, постоянно се къпя, реша, преобличам, а и мисля, че тази венера си е доста страхлива, докато една огнена венера би ми дала малко повече увереност, пробивност, нахалство дори, харесвам и венера в скорпион, абе най-добре всички планети да са ми в скорпион  ;D

имам плутон, слънце и венера в скорпион... добри са за околните, даже угодни. Но са си истинско саморазрушително бедствие  ;D Заменям си венерата в скорпион за твоята рибешка венерка  :P ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

xtz

• **
  • 633
имам плутон, слънце и венера в скорпион... добри са за околните, даже угодни. Но са си истинско саморазрушително бедствие  ;D Заменям си венерата в скорпион за твоята рибешка венерка  :P ;D
Добре, давай ми я ;D, аз си имам марс, сатурн и плутон в скорпион, както и управителя на асцендента в 8 дом, но не ми стига, искам още скорпиони ;D

има сделка  ;D интересно ми е как се проявяват марс и сатурн :)))
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

Ето, xtz ми извади думите от устата! Много скорпион си е саморазрушително бедствие наистина, но само ние си знаем до колко много и как се прежияват нещата. Определено нелеко разположение, но с многото отговорности идват и много привилегии или аз поне така вярвам.  ;)

*

xtz

• **
  • 633
Ето, xtz ми извади думите от устата! Много скорпион си е саморазрушително бедствие наистина, но само ние си знаем до колко много и как се прежияват нещата. Определено нелеко разположение, но с многото отговорности идват и много привилегии или аз поне така вярвам.  ;)

родени лидери:))) така е :))) и няма как да не разберем кое колко струва, защото всичко плащаме.. било то с пот, сълзи или пари:)) хора на крайностите, от там идват разрушенията и саморазрушенията.. най-добрите приятели или най-големите врагове - и двете се печелят трудно  ;D но няма как да различиш доброто, ако не си усетил лошото:)))

ще ми се да имах повече въздух в картата си:))

И аз нямам въздух и много ме е яд. Но иначе си предпочитам винаги театри и изложби пред мачове. Нямам нищо против спортовете обаче. Не мисля, че въздух в картата предопредеял генералните вкусове. Това ще от от светилата, асцендента и Венера.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Какво мислите за липсата на даден елемент в хороскопа?
Познавам много хора, които нямат земя и имат много пари, други, които нямат вода, но са чаровни и показват емоции, аз с липсата на въздух, не спирам да чета и уча, да се самоусъвършенствам, сетивата ми са страшно силно развити напук на всичко, което пише в дебелите книги, обичам всичко ново и различно, но имам проблем с хората - когато не харесам някого, отказвам да говоря, освен това понякога дишам трудно (но може да е от меркурий опозиция плутон).
Липсата на елемент в хороскопа, може да бъде компенсирана – лично аз компенсирам със силна венера и плутон в 7 дом липсата на въздух.

Както каза, може да бъде компенсирана. Понякога няма липса, а по скоро е по-слабо изразена. Например, приятелят ми няма вода в натала, наистина има липса на емоции при него, но не е 100% липса, по-скоро наистина много слабо изразена емоционалност.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

И на мен никак не ми се нравят водните мъже. Твърде лигави ми идват. А земните знаци, защото виждам, че коментирате Телец, изобщо не мога да ги отнеса към тези, за които емоциите са непривични. Земната стихия е много ЧУВСТВЕНА - е, не е същото като чувствителна, но има някаква връзка. Рядко може да се очаква от такива хора да изразяват чувствата си чрез думи, действията са по-честият вариант, но в някои моменти дори и това липсва и трябва да се чете между редовете, за да разбереш какво имат предвид и какво се таи в сърцето им. Лично аз намирам това за изключително очарователно. Лесно се отдалечавам от хора, когато ми поднесат всичко готово на тепсия - обяснения, някакви лигави романтични жестове, които повечео жени смятат за свърхважни, такива неща ме дистанцират емоционално. Затова съм голям почитател на земната стихия.
И аз съм с въздушен дефицит - имам един Юпитер в Близнаци ... освен ако не броим и СЛВ, но не мисля, че то има отношение към характера. Имам доста планети в 7 дом. На практика, считам себе си за достатъчно обективна и аналитична - все качества на въздуха, но хората често ми казват, че всъщност преценките ми са изключително емоционално обагрени. Не знам защо се получава такова разминаване в мненията.

Страхотна е картата по мое мнение, има много кураж и амбиция у това дете и се надявам наистина да се реализира добре. Считам, че ще може да овладее цялата динамика, която съвпровожда тези съвпади и този пълен Първи дом заради Сатурн, който доста диктува правилата - така поставен като синглетон, сам на хемисфера. Да се надяваме транзита на Плутон да мине безаварийно за психиката му, че това са доста натоварващи транзити и на такава малка възраст, дават силен отпечатък.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Сънили, а как се отразява липсата на въздух в общуването? Примерно ако имаш нещо неизяснено с някого, някакво недоразумение? Сядаш ли да го изясниш или действаш по скорпионския начин - с манипулации?

*

ini

• **
  • 597
Сънили, а как се отразява липсата на въздух в общуването? Примерно ако имаш нещо неизяснено с някого, някакво недоразумение? Сядаш ли да го изясниш или действаш по скорпионския начин - с манипулации?
Аз мога да ти кажа, като Слънчев Скорпион без въздух в натала, че нямам никакви проблеми в общуването, дори напротив. Предпочитам възникнали недоразумения да изяснявам на момента , дори се дразня като отсрещната страна не желая примерно. Търся диалог винаги и според мен само така се решават нещата, но като започнат да ми мълчат или да ми правят фасони и тогава обръщам гръб. Компенсацията при мен идва от 3тодомни Слънце, Сатурн и Плутон. Общувам с лекота, дори с непознати,  това не ми пречи.  :blink:

*

Нова

• 3491
, въздушните за мен са хора от друго измерение, ходят по театри, изложби, а аз си обичам мачовете и спорта като цяло ;D, а и начинът им на мислене е много различен от останалите, което не е лошо де, но понякога вреди.

;D хахах, ето моята интелектуална днес пак е на представление, при това с философска насоченост. Обичам тежки постановки, да ме карат да мисля след това за / върху тях.
Имам обаче предварително една вътрешна драма как нежния ми слух ще преживее твърде директото булевардно изказване на режисьора. Та може и да не ми хареса.
Затова преди това с приятелка ще ударим едни пилешки сърца с мастичка, за да може да преживеем екзистенциалната драма на повествованието.

*

Londa

• **
  • 561
Имам един познат в чиято карта лисва елемент земя, преобладава вода, огън и въздух.Ами все витае в облаците .....интереси, интереси, но нищо конкретно, мамин син, и все единак.Нито една жена не може да задържи. :-\

*

Нова

• 3491
Аз мога да ти кажа, като Слънчев Скорпион без въздух в натала, че нямам никакви проблеми в общуването, дори напротив. Предпочитам възникнали недоразумения да изяснявам на момента , дори се дразня като отсрещната страна не желая примерно. Търся диалог винаги и според мен само така се решават нещата, но като започнат да ми мълчат или да ми правят фасони и тогава обръщам гръб. Компенсацията при мен идва от 3тодомни Слънце, Сатурн и Плутон. Общувам с лекота, дори с непознати,  това не ми пречи.  :blink:

Нещо като не ми отърва не говоря, не коментирам, не го изяснявам, седя, дори не се цупя, но цялото ми същество излъчва недоволство, езика на тялото, израженията. Мълчание и само мълчание. Другите винаги разбират, че има драма, проблем, но не говоря, не коментирам, не изяснявам. Отказвам коментари и разговори, ако отсрещната страна иска такива, твърдя, че всичко е наред, а ми личи много, че не е. Другите се тормозят, кризата се задълбочава.
Така реагирам към всички, познати, екс приятели, мъже, жени, колеги, винаги и във всички ситуации, независимо на работа, в леглото, на "театър".
В резултат от задълбочаване на тази криза аз прекъсвам всякакви взаимоотношения с хората и за мен те спират да съществуват, нищо не искам да знам за тях, не искам да ги знам, че дишат. Зачеркнати са с най-дебелия червен хикс на света. Затова използвах по-нагоре екс-приятели, имам доста такива ))))

Ааа, не съм прочела още темата за луна-сатурн, щото този "уикенд" сте били особено активни, но отдавам по-горното именно на тази опозиция, пък била тя и на 9* разходяща.
« Последна редакция: Юли 08, 2013, 09:12:39 am от Нова »

*

ini

• **
  • 597

Нещо като не ми отърва не говоря, не коментирам, не го изяснявам, седя, дори не се цупя, но цялото ми същество излъчва недоволство, езика на тялото, израженията. Мълчани е исамо мълчание. Другите винаги разбират, че има драма, проблем, но не говоря, не коментирам, не изяснявам. Отказвам коментари и разговори, ако отсрещната страна иска такива, твърдя, че всичко е наред, а ми личи много, че не е. Другите се тормозят, кризата се задълбочава.
Така реагирам към всички, познати, екс приятели, мъже, жени, колеги, винаги и във всички ситуации, независимо на работа, в леглото, на "театър".
В резултат от задълбочаване на тази криза аз прекъсвам всякакви взаимоотношения с хората и за мен те спират да съществуват, нещо не искам да знам за тях, не искам да ги знам, че дишат. Зачеркнати са с най-дебелия червен хикс на света. Затова използвах по-нагоре екс-приятели, имам доста такива ))))
Имам много добра приятелка Новолунен Овен, същата е! :)))