Дълго мислех преди да се включа... Първоначално може би щях да отговоря на база логика и щях да посоча планета,която е издигната и с най-много достойнства,но разбрах,че това не е целта на задачата. Марая провежда някакво нейно проучване и иска да кажем коя от планетите и усещаме най-силно,а не тази която е най-силна по принцип. Аз лично не "виждам" Асцендента и,нито Плутон...Но "виждам" Слънцето и Меркурия и и то много силно! Когато е тук сякаш цялото внимание е приковано в нея и не защото е админ! Аз лично въпреки че не знаех,че е админ първия месец когато влизах тук сякаш най-силно впечатление ми правеха нейните постове! Разбираеми,интересни и достъпни!

...с ДВЕ ДУМИ...Имаме Гокленови планети...,коя от планетите се усеща най-силно, коя е *зрялата* планета ,ето това ме провокира много сериозно...Как да използваме силата на планетата ,за да подсилим останалите? :rolleyes:
От тук последваха и въпросите свързани със синастрията...Колко от аспектите които създава МЦ са продуктивни..,динамични , какво влияние имат Гокленовите планети в синастрията?Те ли са *мотора* в синастрична връзка...,как да ги използваме и да работим по тях!?
Дали съм права..ще покаже времето.Всичко е въпрос на проучване..,но с годините ОСЪЗНАХ..,че в астрологията нищо не е наготово,че динамиката на картата е код ,който следва да бъде разгадан..,че Сатурн не е просто лошия и Юпитер не е само добрия...Във всяка карта те имат различна степен на проява, интеграция и реализация...и всичко зависи от СРЕДАТА и свободната воля на индивида...В пъти харесвам повече квадратурата от плавните аспекти...И традиционните астролози биха неглежирали мнението ми..,дори биха се изсмяли ..,но всяка карта има своя тон и звуци на които реагира и резонира...,впрочем и това е оновното,което движи света и хората...