Здравей Гост

Общи астрологични въпроси

• 508 Отговора
  • 167774 Прегледи
*

ini

• **
  • 597
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #100 -: Август 20, 2013, 12:22:29 pm »
Т.е. ако има само планети долу вляво какво излиза, че е интроверт ли?
Учили са ме, изобщо долна и горна полусфера. Долна - интроверт, горна -екстроверт. Отделно лява -дясна, отделно 4те полуквадранта.
Най-големият екстроверт, когото познавам, има само 2 планети горе вляво, всичко друго е долу вляво, а сега и по прогресии всичко е долу. За сметка на това познавам хора, които нямат планета долу, а са интроверти. Така че вероятно има някакво изключение от правилото.
Юнг има ли такова обяснение, че съм забравила?
Руската школа. При мен си важи, всички планети долу. Само Луна в горната част и по-скоро съм интроверт. Което не означава съвсем отделяне от света. Напротив, просто запазвам доста работи за себе си. Общувам, излизам нормално, даже повече общувам заради 3тия дом. Харесва ми да съм навън, но и често имам нужда от усамотение.
« Последна редакция: Август 20, 2013, 12:31:51 pm от ini »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #101 -: Септември 11, 2013, 06:42:11 pm »
При мъж, съвпад на плутон,уран и марс дали дава желание за насилие? В знака дева.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #102 -: Септември 11, 2013, 08:48:07 pm »
Милки,видях го тоя страстен обект на желанието ти в синастрии,ама ми изкочи работа и затрих писането.Имам горчив опит с мъж с напрегнати аспекти м/у тримата,е не в дева,по-млад,но пък със стелиум в дева.Изключително агресивен.Но пък най-добрият и ненаситен любовник.Там сексуалната енергия е в излишък,ти нали няма да се омъжваш :PВидях,че венерата ти ще му се наслади :blink:Аз видях тъмната страна,защото бях дълго с моя пример :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #103 -: Септември 11, 2013, 08:56:06 pm »
Аха,мерси.
Ами не знам дали ще има реализация,но като видях този съвпад на тези планети се стреснах ;D
 :blink:

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #104 -: Септември 11, 2013, 09:00:40 pm »
Ако е само флирт и секс-ок.,но при тази сбирщина в дева,не му засягай материалния интерес..Енергията му в печелене на пари ли е впрегната

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #105 -: Септември 11, 2013, 09:02:33 pm »
Нека да видим как ще се развият събитията.Да,материален е,но още ми е рано за оценки..

*

Нова

• 3491
« Отговор #106 -: Септември 13, 2013, 10:41:44 am »
Милки, насинастряй го, кефи се, да не ти пука. Каквото такова, толкова сексуална енергия, както коментирате, не е за изпускане. Веднъж се живее.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #107 -: Септември 13, 2013, 10:46:09 am »
Аха,мерси.
Ами не знам дали ще има реализация,но като видях този съвпад на тези планети се стреснах ;D
 :blink:

Как пречи астрологията на реализацията понякога  ;D с едно наум ходим.
Виж кои домове управляват, може да е отмъстителен и като го шитнеш, да ти светИ спокойствието вкъщи  :angry:
« Последна редакция: Септември 13, 2013, 10:52:29 am от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Нова

• 3491
« Отговор #108 -: Септември 13, 2013, 10:48:13 am »
най-добрият и ненаситен любовник.Там сексуалната енергия е в излишък,ти нали няма да се омъжваш :PВидях,че венерата ти ще му се наслади :blink:

Като прочетох това, вече и аз съм му навита  ;D ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #109 -: Септември 13, 2013, 11:24:02 am »
Имам важен въпрос:
Какво е триплицитет?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #110 -: Септември 13, 2013, 11:53:59 am »
Хайде де, никой ли не знае? Потърсих дали го няма обяснено някъде, но не открих нищо конкретно. Да не би така да обозначават знаците от една и съща стихия?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #111 -: Септември 13, 2013, 01:08:03 pm »
Мисля че успях да намеря нещо по въпроса все пак, макар и на руски http://www.walkinspace.ru/index/0-483

*

Veselin

• 2737
« Отговор #112 -: Септември 13, 2013, 01:10:50 pm »
И един може би малко груб превод от моя страна (все пак не знам добре руски), но май успях да схвана идеята:

Зодиакалните знаци се делят на четири групи по три във всяка (и от там идва думата триплицитет) според различните видове стихии: огън, земя, въздух и вода. Всеки елемент си има свой управител.
За определяне на управителите е важно да погледнем дали картата е дневна или нощна. Ако Слънцето се намира над линията асцендент - десцендент, т.е. над хоризонт, от 7 до 12 дом, то картата е дневна. Ако Слънцето се намира под хоризонт, т.е. от 1 до 6 дом, то картата е нощна.
Огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) имат за дневен управител Слънцето, а за нощен управител - Юпитер.
Земните знаци (Телец, Дева, Козирог) имат за дневен управител Венера, а за нощен управител - Луната.
Въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей) имат за дневен управител Сатурн, а за нощен управител - Меркурий.
Водните знаци (Рак, Скорпион, Риби) имат и за дневен, и за нощен управител, Марс.
Но какво общо има Марс с водата? Нали е огнена планета? Работата е там, че водата във водните знаци не е прясна вода, а солена океанска вода: буйна и неукротима. Тази вода се свързва с природата на нашите желания, чиито управител е Марс.
Една планета намираща се в свой собствен триплицитет (например Слънцето в огнените знаци в дневна карта или Луната в земните знаци в нощна карта) се чувства комфортно там, все едно се намира в своята собствена стихия. Би могла да бъде разположена и по-добре, но и в това си разположение е умерено силна и е в приятелска среда.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #113 -: Септември 13, 2013, 01:59:37 pm »
Имам и още един въпрос и ще се радвам да споделите вашия опит и знания.
Когато разглеждаме солар и на куспида на дом имаме знаците Скорпион, Водолей, Риби, кой от двата управителя следва да разглеждаме като основен и по-важен: класическия ли (от Септенера) или т.нар. модерен управител?

Примерно, в солар на К6 имаме знак Водолей. Сатурн в солара се намира в 1 соларен дом в квадрат с У6 натален, а Уран в 5 соларен, но без аспект към У6 натален. Кой от двата в случая би бил индикатор за възможно здравословни проблеми през соларната година?

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #114 -: Септември 13, 2013, 10:42:56 pm »
Веско,аз гледам съвременните у-ли и мисля,че те са по-показателни.Материялите,които съм чела се позовават също на тях.За Сатурн в 1ви соларен каре 6ти или у6,пишат по-неприятни тълкования,но 6 дом не е само здраве.Пък и карето е активност,може да се стимулира енергия в работен проект,переспектива.Мен обикновено 6ти ми се отразява на работната  обстановка.Дано да се включи някой разбирач с опит.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #115 -: Септември 14, 2013, 06:41:28 am »
Благодаря, remedeos!
Нарочно дадох този пример от минал мой солар, понеже тогава имах много големи и вече станали хронични проблеми със ставите и Сатурн беше по-показателен от  Уран. И тогава се замислих дали не е по-добре да се гледат най-добре класическите управители и след това модерните.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #116 -: Септември 16, 2013, 12:12:04 am »
Имам важен въпрос:

За кого е важен? ;D Ами ти си си отговорил всъщност, а и толкова пъти е писано тук.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #117 -: Септември 16, 2013, 04:24:07 am »
Благодаря, akruks, sunrain!
За мен беше важен въпроса да разбера по-ясно какво е триплицитет.  ;D Бях търсил, но  явно не толкова добре и затова пуснах въпроса  в тази тема.

« Отговор #118 -: Септември 25, 2013, 11:17:03 am »
Как се отнасяте към аспекти, където елементите се разминават, например тригон между 29° :ar: и 1° :vi:? Традиционната астрология въобще не би отчела такъв аспект, но по-новите школи може би предлагат някакво обяснение?

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #119 -: Септември 25, 2013, 01:28:23 pm »
Как се отнасяте към аспекти, където елементите се разминават, например тригон между 29° :ar: и 1° :vi:? Традиционната астрология въобще не би отчела такъв аспект, но по-новите школи може би предлагат някакво обяснение?
Отчита се аспектът,дори ъгловите отстояния-градусовите аспекти са по-важни от планета в знак например. В твоя пример градусита са 121-тригон.В руската школа има тълкувания на такъв род тригони и квадрати, потърси из сайтовете.
Иначе ,казват-на небето няма граници, ние сме ги поставили за наше удобство.