Здравей Гост

Общи астрологични въпроси

• 508 Отговора
  • 167849 Прегледи
*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #160 -: Ноември 14, 2013, 07:56:39 am »
Благодаря ти, Веско! Точно от теб очаквах включване :)

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #161 -: Ноември 16, 2013, 01:29:15 pm »
Как се отнасяте към аспекти, където елементите се разминават, например тригон между 29° :ar: и 1° :vi:? Традиционната астрология въобще не би отчела такъв аспект, но по-новите школи може би предлагат някакво обяснение?
Ти намери ли нещо, ще споделиш ли?
Не съм дала линк, още не мога да си спомня, Глоба някъде казваше да такива квадрати, или тригони. Ако не е той, Подводни ще да е бил. Имам книги, ще проверя, че ме човърка, знаех нещо и не излезе дори на ретрото.

« Отговор #162 -: Ноември 16, 2013, 04:38:47 pm »
Как се отнасяте към аспекти, където елементите се разминават, например тригон между 29° :ar: и 1° :vi:? Традиционната астрология въобще не би отчела такъв аспект, но по-новите школи може би предлагат някакво обяснение?
Ти намери ли нещо, ще споделиш ли?
Не съм дала линк, още не мога да си спомня, Глоба някъде казваше да такива квадрати, или тригони. Ако не е той, Подводни ще да е бил. Имам книги, ще проверя, че ме човърка, знаех нещо и не излезе дори на ретрото.

Намерих пост по този повод в някакъв англоезичен форум, в който се споменаваше Джон Фроули и "The Horary Textbook". Сега я търся из нета. Когато/ако я намеря, ще се обадя.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #163 -: Ноември 16, 2013, 04:44:01 pm »
Благодаря!

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #164 -: Ноември 16, 2013, 06:49:45 pm »
Интересувам се от такова тълкуване /в по-горните два поста/, защото имам в натала подобен "нетипичен" квадрат между Марс и Уран / Марс е в 29` на Рак, а Уран в 4` на СКорпион/. На практика има квадрат между планетите, но са в еднакъв елемент - вода. Мисля, че проявлението на такива аспекти е по-особено, защото го няма "конфликтът" на различието в елементите.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #165 -: Ноември 17, 2013, 03:24:08 pm »
Намери се, 180+ MB сканиран PDF  ;D На английски е, казвайте в коя тема да метна връзка.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #166 -: Ноември 17, 2013, 03:38:13 pm »
Интересувам се от такова тълкуване /в по-горните два поста/, защото имам в натала подобен "нетипичен" квадрат между Марс и Уран / Марс е в 29` на Рак, а Уран в 4` на СКорпион/. На практика има квадрат между планетите, но са в еднакъв елемент - вода. Мисля, че проявлението на такива аспекти е по-особено, защото го няма "конфликтът" на различието в елементите.
Добре, а ти усещаш ли една такава избухливост, особено ако някой ти казва кое как да правиш? Нищо ,че са в една стихия...
Някой от руснаците им викаше "вписани", но не по аналогията на интерсептацията, или закрити...та според мен при теб това дали не се потиска, има ли го изобщо?
И доколкото марс в твоя хороскоп завежда отношенията с мъжете, усещаш ли като че ли потискат твоята инициатива?

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #167 -: Ноември 17, 2013, 03:39:01 pm »
Намери се, 180+ MB сканиран PDF  ;D На английски е, казвайте в коя тема да метна връзка.
Тук не е ли добре, ако говориш за това което питах

« Отговор #168 -: Ноември 17, 2013, 03:59:38 pm »
Тук не е ли добре, ако говориш за това което питах

Имам спомен, че мярнах някъде тема специално за книжки… ето:
http://www.filefactory.com/file/5u93v4o6g913/The_Horary_Textbook_(J._Frawley).pdf

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #169 -: Ноември 17, 2013, 06:08:00 pm »
Добре, а ти усещаш ли една такава избухливост, особено ако някой ти казва кое как да правиш? Нищо ,че са в една стихия...
Някой от руснаците им викаше "вписани", но не по аналогията на интерсептацията, или закрити...та според мен при теб това дали не се потиска, има ли го изобщо?
И доколкото марс в твоя хороскоп завежда отношенията с мъжете, усещаш ли като че ли потискат твоята инициатива?

Избухливост - не толкова, аз все пак съм неподвижен човек Слънце Телец и Асцендент Скорпион; същият този Марс освен квадрата с Уран е в много точен съвпад със Сатурн. Той му озаптява поривите.
Марс сключва и хубави секстили със Слънцето и Меркурий, които са му отдушника според мен..

За мъжете ...мъжете в картата на жена се определят и от положението на Слънцето; моето е в стелиум с Венера и Юпитер в натала и си го харесвам  :blink:

Ако се върнем на темата за специфичния квадрат на планети в еднакъв елемент - наистина мисля, че сблъсъкът между символизираното от планетите си го има и е доста предизвикателен; положителната добавка в случая някак само омекотява донякъде това проявление... ако въобще тези двамата Марс и Уран подлежат на възпитание  ;D

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #170 -: Ноември 17, 2013, 09:48:10 pm »

Избухливост - не толкова, аз все пак съм неподвижен човек Слънце Телец и Асцендент Скорпион; същият този Марс освен квадрата с Уран е в много точен съвпад със Сатурн. Той му озаптява поривите.
Марс сключва и хубави секстили със Слънцето и Меркурий, които са му отдушника според мен..

За мъжете ...мъжете в картата на жена се определят и от положението на Слънцето; моето е в стелиум с Венера и Юпитер в натала и си го харесвам  :blink:

Ако се върнем на темата за специфичния квадрат на планети в еднакъв елемент - наистина мисля, че сблъсъкът между символизираното от планетите си го има и е доста предизвикателен; положителната добавка в случая някак само омекотява донякъде това проявление... ако въобще тези двамата Марс и Уран подлежат на възпитание  ;D

Не съм съвсем убедена, фиксажът малко заблуждава, имам и аз много фикс, ама при това качество
 ако марс не се изразява, веднъж годишно  влизаш с вратата, слон в стъкларски магазин, казват.
Ако минеш урановата опозиция и си все така, значи си права, ако тогава се посдърпаш с мъжете около теб за твоята воля, право на глас, други...значи, квадратът си е квадрат. Конструктивен аспект е, но акомулира напрежение.

« Отговор #171 -: Ноември 20, 2013, 03:43:28 pm »
Ако Луна е в Близнаци, а Мерк е в Рак - планетите са в Рецепция.. какво трябва да е усещането? Някой може ли да го обясни :)?

Планетите правият съвпад в 4ти градуса

Рецжепция- чувстваме се уютно в другия дом...все едно си на гости и ти е гот.
Марая,а разглеждаш ли рецепции по домове?  :rolleyes:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #172 -: Ноември 20, 2013, 03:49:03 pm »
Day Night
Number  Ruler Duration Number Ruler Duration
1 Mercury 4:37am - 6:04am  1 Sun 10:01pm - 10:34pm 
2 Moon 6:04am - 7:31am  2 Venus 10:34pm - 11:07pm 
3 Saturn 7:31am - 8:58am  3 Mercury 11:07pm - 11:40pm 
4 Jupiter 8:58am - 10:25am  4 Moon 11:40pm - 12:13am 
5 Mars 10:25am - 11:52am  5 Saturn 12:13am - 12:46am 
6 Sun 11:52am - 1:19pm  6 Jupiter 12:46am - 1:19am 
7 Venus 1:19pm - 2:46pm  7 Mars 1:19am - 1:52am 
8 Mercury 2:46pm - 4:13pm  8 Sun 1:52am - 2:25am
9 Moon 4:13pm - 5:40pm  9 Venus 2:25am - 2:58am 
10 Saturn 5:40pm - 7:07pm  10 Mercury 2:58am - 3:31am 
11 Jupiter 7:07pm - 8:34pm  11 Moon 3:31am - 4:04am 
12 Mars 8:34pm - 10:01pm  12 Saturn 4:04am - 4:37am 
 А тази таблица за управител на планетарния час дали е актуална и за нашите географски ширини?  :rolleyes:

« Отговор #173 -: Ноември 21, 2013, 12:31:12 pm »
Марая?  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #174 -: Ноември 21, 2013, 12:43:02 pm »
Ако Луна е в Близнаци, а Мерк е в Рак - планетите са в Рецепция.. какво трябва да е усещането? Някой може ли да го обясни :)?

Да. Колкото повече се вглеждаме в детайлите,толкова по-малки грешки допускаме.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #175 -: Ноември 21, 2013, 12:54:20 pm »

Кажи това на АЦ-то ми в Дева  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #176 -: Ноември 21, 2013, 12:55:42 pm »

Кажи това на АЦ-то ми в Дева  ;D

Имам наблюдения ..,а и имам МЦ в дева...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #177 -: Ноември 21, 2013, 09:06:38 pm »
Когато се прави соларен хороскоп как се разбира в кой месец какво ще ти се случи-по това 12-те дома описват 12 месеца ли!Например Меркурйй се намира в 4-ти дом и прави секстил с Марс а Марс в 9 ти дом-значи през 4 месец от рождения ден на дадена личност или в 9 тия ще се случи еди си какво събитие!Надявам се въпроса ми да сте ми го разбрали!

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #178 -: Ноември 21, 2013, 09:15:53 pm »
Не,съвсем не.Де да беше толкова просто-на рожд. си ден се сдобиваме с план график и караме по ред.. ;D

« Отговор #179 -: Ноември 21, 2013, 09:39:44 pm »
Не,съвсем не.Де да беше толкова просто-на рожд. си ден се сдобиваме с план график и караме по ред.. ;D
Ами искам да си направя хороскоп за работа търся си работа Господарият ми на 10-ти дом е Меркурий но в рожденната ми карта в 10-ти дом ми са Меркурй и Сатурн, а в солара Сатурн ми е в Съвпад с Меркурий струпване на мъчни и неприятни задачи за разрешаване!Владетел на хороскопа ми е Юпитер -Юпитер ми е Господар на 1-ви дом Юпитер Секстил/Тригон Асцедент-Важно запознанство с влиятелни хора, които ще ви помогнат в бъдеще нови идеи и възможности за тяхното осъществяване-най-вече със странична помощ!Аз съм родена в гр Варна 27.10.1981 9:03ч сега съм във Варна!Кажете ми правилно си разтълкувам хороскопа!В друга статия чета че Слънцето от 28 до 40г влие ло на тази възраст вярно ли е? Слънцето ми прави Секстил с Нептун-успех при заемане на нова работа но Луната прави Квадратура и с Луната-нразположение в здравето одумки в службата!Благодаря за отговора!