Интересувам се от такова тълкуване /в по-горните два поста/, защото имам в натала подобен "нетипичен" квадрат между Марс и Уран / Марс е в 29` на Рак, а Уран в 4` на СКорпион/. На практика има квадрат между планетите, но са в еднакъв елемент - вода. Мисля, че проявлението на такива аспекти е по-особено, защото го няма "конфликтът" на различието в елементите.
Добре, а ти усещаш ли една такава избухливост, особено ако някой ти казва кое как да правиш? Нищо ,че са в една стихия...
Някой от руснаците им викаше "вписани", но не по аналогията на интерсептацията, или закрити...та според мен при теб това дали не се потиска, има ли го изобщо?
И доколкото марс в твоя хороскоп завежда отношенията с мъжете, усещаш ли като че ли потискат твоята инициатива?
Избухливост - не толкова, аз все пак съм неподвижен човек Слънце Телец и Асцендент Скорпион; същият този Марс освен квадрата с Уран е в много точен съвпад със Сатурн. Той му озаптява поривите.
Марс сключва и хубави секстили със Слънцето и Меркурий, които са му отдушника според мен..
За мъжете ...мъжете в картата на жена се определят и от положението на Слънцето; моето е в стелиум с Венера и Юпитер в натала и си го харесвам :blink:
Ако се върнем на темата за специфичния квадрат на планети в еднакъв елемент - наистина мисля, че сблъсъкът между символизираното от планетите си го има и е доста предизвикателен; положителната добавка в случая някак само омекотява донякъде това проявление... ако въобще тези двамата Марс и Уран подлежат на възпитание 
Не съм съвсем убедена, фиксажът малко заблуждава, имам и аз много фикс, ама при това качество
ако марс не се изразява, веднъж годишно влизаш с вратата, слон в стъкларски магазин, казват.
Ако минеш урановата опозиция и си все така, значи си права, ако тогава се посдърпаш с мъжете около теб за твоята воля, право на глас, други...значи, квадратът си е квадрат. Конструктивен аспект е, но акомулира напрежение.