Правилно ти го е казал. Астрологията ни помага, дава ни ключът към разбирането на себе си и другите, казва ни защо аз съм такъв, а онзи е различен от мен. А 5 дом не описва само децата, дори дава описанието на първото дете, според Ръшман. Може да имаш овенски тип дете, но как ще го възпиташ и дали ще бъдеш добра майка зависи от теб, не от аспектите в картата ти. Все пак трябва да се вземе предвид и картата на детето. Имам едно познато семейство. По-голямо дете е коренно различно от майка си и баща си, те изобщо не разбират огнената й природа и натовареният й осми дом. То някак си изглежда като да не е от това семейство и не се справят добре с възпитанието и не разбират как да се държат с нея. Другото дете е копие на майка си, много, много вода, съответно много разглезено и инфантилно, там пък прекаляват с обгрижването. Аз се опитах да обясня какъв е проблема, слава Богу, бащата поне малко вдява. Майката - хич.
Това, което всъщност се опитвам да кажа е да не използваш астрологията на първо място за предсказване! Опитай се да разбереш първо себе си, а след това и близките ти. Нека тя да ти помогне да станеш по-добър и по-толерантен човек. И аз започнах като теб: кога това, кога онова, хорари, работи, но благодарение на близки хора, занимаващи се с астрология, открих, че всъщност всяко нещо е в теб. Как ще приемеш предизвикателствата зависи само от теб, а не от аспектите.