Здравей Гост

Общи астрологични въпроси

• 508 Отговора
  • 167855 Прегледи
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #260 -: Декември 22, 2013, 09:08:48 pm »
Погледнах малко по-надолу:

The kinetic return, formerly known as the lunar kinetic, has been renamed the solunar kinetic to show that it is based on the progressed moon of the solar return.

Не знам за вас, но аз изведнъж изпитах силно главоболие и желание да се прекръстя.  ;D ;D ;D

« Отговор #261 -: Декември 27, 2013, 03:55:50 am »
Здравейте в питанки съм  :(  .... когато се изчислява Дневни и нощни планетни часове включвате ли и Уран, Нептун и Плутон :thinking:  -повечето не го правят , но дъновистите го включват :thinking:
 http://www.beinsadouno.com/old/astro/astro_planets.php
и другият ми въпрос е - срещали ли сте някъде има ли минути в които енергиите на двете планети са смесени :thinking:  - пример :
07:54 - 08:40 Меркурий
08:40 - 09:25 Луна
така интерисува ме от 08.35 до 08.45 възможно ли е енергиите на двете планети да са смесени -тоест имаме Луна и Меркурий :thinking:  Благодаря  :88:

« Отговор #262 -: Декември 27, 2013, 03:13:32 pm »
Как така и двете планети ще имат влияние в този 10-минутен промеждутък? Нали в и 40 свършва влиянието на едната планета и започва на другата? Сечението на времевите интервали на планетарно влияние трябва да бъде празното множество. В и 40 ако свършва Меркурий, влиянието на Луната трябва да започна от и 41.

А на въпроса за интегрирането на модерните управители в древната схема нямам отговор. Вариантът, който предлагат в някои страници

http://hafapea.com/magickpages/astrological7.html#hours

и

http://www.estelledaniels.com/articles/PlanetaryHours.html,

е Уран, Нептун и Плутон да се "прикачат" към по-ниските си октави, съответно Меркурий, Венера и Марс.

Страничка за пресмятане на планетарните часове за тези, които не разполагат с програма - http://www.astrology.com.tr/planetary-hours.asp.
« Последна редакция: Декември 27, 2013, 03:35:30 pm от Mirabella »

« Отговор #263 -: Декември 27, 2013, 05:27:18 pm »
Мирабелла благодаря  :wub:
попитах защото съм начинаеща с астологията и поглеждам от позицията на Фън Шуй а там няма рязка смяна на енергията - например официално Китайската нова година започва на 04.02.2014 -неофициално вече е започнала от 8 декември -тоест постепено се отслабва старата енергия и идва новата , но енергиите са смесени .
Още веднъж благодаря

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #264 -: Януари 02, 2014, 08:55:53 pm »
Сервитьорите,в кой дом да ги търсим?
На мен ми идва наум шести дом...така ли е?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #265 -: Януари 02, 2014, 08:59:12 pm »
Луната се свързва с храната и кухнята, а по 6 дом е обслужващият персонал.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #266 -: Януари 02, 2014, 09:02:38 pm »
Луната се свързва с храната и кухнята, а по 6 дом е обслужващият персонал.
Хаха мерси.

Аз се чудя моля ти се,въз основа на какво харесах един сервитьор тези дни по новолуние ;D
А то новолунието ми бе в 6ти дом тригон венера ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #267 -: Януари 03, 2014, 06:26:24 pm »
Мисля, че ретро Венера не е особено подходяща, но зависи и от наталната карта, какви указания има там.

Освен ако не става върос за финансиране, което вече многократно е било обсъждано и се е отлагало поради някакви причини във времето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #268 -: Януари 03, 2014, 06:26:52 pm »
здравейте много моля кажете ми как да разбера колко ретроградни планети имам в наталната карта. Търсих в нета но не намерих информация за 1974 година

*

Lillie

• 30532
« Отговор #269 -: Януари 03, 2014, 06:38:57 pm »
Мисля, че ретро Венера не е особено подходяща, но зависи и от наталната карта, какви указания има там.

Освен ако не става върос за финансиране, което вече многократно е било обсъждано и се е отлагало поради някакви причини във времето.

става въпрос за финансиране на филм, не се е обсъждало преди това. А ретроградния марс през март проблем ли ще е?

Според мен ретрградният Марс може отчасти да се игнорира, все пак той не е сигнификатор на изкуството, докато Венера има отношение към въпроса.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #270 -: Януари 07, 2014, 05:54:55 pm »
Знае ли някой - какво трябва да се гледа за аборти в картата?

« Отговор #271 -: Януари 08, 2014, 07:16:45 am »
До сега в две карти съм наблюдава У8 в 5дом за аборти.Важи ли това и за загуба на дете,но на вече порастнало дете?Или са други показателите?

« Отговор #272 -: Януари 08, 2014, 08:37:41 am »
Благодаря за отговора.Касае се за неродени деца преди мен/за картата на майка ми/,но аз не и знам часа на раждане -та питах за аспекти вероятни,които да указват за това...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #273 -: Януари 08, 2014, 09:49:14 am »
До сега в две карти съм наблюдава У8 в 5дом за аборти.Важи ли това и за загуба на дете,но на вече порастнало дете?Или са други показателите?

При мен У8 е в 5ти, не съм имала аборти, нито спонтанни, нито по желание. Не, че се знае занапред, де.

« Отговор #274 -: Януари 08, 2014, 09:52:07 am »

При мен У8 е в 5ти, не съм имала аборти, нито спонтанни, нито по желание. Не, че се знае занапред, де.

Имала ли си "критична ситуация" за детето ти?Или да се е налагала оперативна намеса?Иначе по книгите за това разположение на У5 съм чела,че се свързва с наследство в полза на дете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #275 -: Януари 08, 2014, 10:00:29 am »
Бременността ми беше безпроблемна. А какво разбираш под критична ситуация? Засега - не.

У5 или У8 имаш предвид за наследството?

« Отговор #276 -: Януари 08, 2014, 10:01:40 am »
У5 или У8 имаш предвид за наследството?

Да. :blink:

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #277 -: Януари 08, 2014, 10:31:32 am »

И аз така. Но си мисля, че по-голямо значение има тр. У8 през 5 дом, както и негативни аспекти на У8 към У5.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #278 -: Януари 08, 2014, 10:36:51 am »
Знае ли някой - какво трябва да се гледа за аборти в картата?

в натлна карта напрегнат аспект на луната и марс , луната и плутон
тежък аспект между У5 и У8

и вече по транзит , прогресия , солар да е указано, че има вероятност да се случи през годината .. например тежък аспект между марс и уран .. марс и луна .. 8ми дом да е замесен ..

и лунацията попадаща по оста 8-2 или 12-6 би могла да го активира ..
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #279 -: Януари 08, 2014, 02:05:53 pm »
Благодаря момичета.А аспекта полу-секстил /30гр./ хубав аспект ли е ?Чела съм ,че е "скрит" аспект,който тайничко действа и помага...