Здравей Гост

Общи астрологични въпроси

• 508 Отговора
  • 167755 Прегледи
*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #320 -: Януари 14, 2014, 09:57:43 pm »
Благодаря! Ясно-старият спор-школи,секти, концепции. Ъгловото отстояние на планетите-аспектът с орбиса до 01 гр при положение ,че пожелателно му дават 06 гр., си е по-силен от стихията -тригон с 10 гр орбиса.
Куца ни астрономията-факт. двуизмерното чертане на хороскопа и реалното 3Д нещо на небето са различни бири.
Ще чета Фроули, благодаря.

Затова всеки си е правел собствена система за домовете май :) Ф. е в "Полезни връзки".
Не го намирам, не връзки, друго ще да е, смислово е такова ,но не е  ;D :P :'( :'(то...

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #322 -: Януари 14, 2014, 10:04:36 pm »
БлагодарА ! ;D
 Абе, как всеки-системи-това е било през Ренесанса, нали търсим универсалното. Е, вярно, на някого хорарите му работят по Ригомонтанус и май е прав. Ама, нали търсим общото, верно истински научно-универсалното. Само си споделям, не питам. :P

« Отговор #323 -: Януари 14, 2014, 10:12:05 pm »
БлагодарА ! ;D
 Абе, как всеки-системи-това е било през Ренесанса, нали търсим универсалното. Е, вярно, на някого хорарите му работят по Ригомонтанус и май е прав. Ама, нали търсим общото, верно истински научно-универсалното. Само си споделям, не питам. :P

Е да, на Плацидус не му излизали хорарите по неговата система и затова заклеймил целия хорарен клон като глупост и измишльотина :) Бонати виж докъде стигнал, работейки само с Алкабиси, Лили с Региомонтанус… най-разнообразна колекция чукове за удряне на палци ;D

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #324 -: Януари 14, 2014, 10:18:50 pm »
БлагодарА ! ;D

Е да, на Плацидус не му излизали хорарите по неговата система и затова заклеймил целия хорарен клон като глупост и измишльотина :) Бонати виж докъде стигнал, работейки само с Алкабиси, Лили с Региомонтанус… най-разнообразна колекция чукове за удряне на палци ;D
Да, ама Лилли пък е мнооо напред. Моринус и той-нищо ,че утвърждава като казва кой не е прав...утвърждава и го цитират и Вронский и други. Работа си требе и статистика. Евала на древните, твърденията са им под тежестта на гилотината. Оспамих темата. ;D ;D
Работата по намиране на бисера е самостоятелна и изпотяваща, факт. :P

« Отговор #325 -: Януари 16, 2014, 03:24:25 pm »
Някои от вас вероятно са посещавали курс по Антична Астрология...Може ли да СПОДЕЛИТЕ - работят ли принципите й,във вашите карти,или на ваши близки?Много ми е интересно да разбера! :-[отзиви.
И още нещо-споделете,ако имате впечатления за Румен Колев...,има доста издадени книги-заслужават ли си вниманието/доколкото знам са преводи от латински и старогръцки...'Ма той много талантлив тоз човек бе...колко езика знае... ;D
« Последна редакция: Януари 16, 2014, 10:37:24 pm от venera1978 »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #326 -: Януари 16, 2014, 03:30:40 pm »
Принципите си работят, стига да ги използваш по предназначение и да разглеждаш картата по "античния" начин.

Оставам с впечатление (и което е доста специфично), че античните астролози не са обръщали  толкова голямо внимание на управителите на домовете – у5 в 12ти, у8 в 5ти... Приоритет се дава на други неща – съвпади с неподвижни звезди, ъглови планети, дорифории, алмутени и т.н.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #327 -: Януари 16, 2014, 03:38:48 pm »
мдаааааааа...А и отсъствието на Новите планети при тълкуването ми се струва,че доста осакатява интерпретацията.Техните тълкувания са доста "черногледи".
« Последна редакция: Януари 16, 2014, 05:01:17 pm от venera1978 »

« Отговор #328 -: Януари 16, 2014, 03:49:55 pm »
мдаааааааа...А и отсъствието на Новите планети при тълкуването ми се стрва,че доста осакатява интерпретацията.Техните тълкувания са доста "черногледи".

По-практически са — ще си счупиш крак на шест, ще си намериш богата, но грозна жена, децата ти ще бъдат умни, с братята си трудно ще се погаждаш… няма много приказки за душевния свят, кармата и т.н.

« Отговор #329 -: Януари 16, 2014, 10:38:07 pm »

И още нещо-споделете,ако имате впечатления за Румен Колев...,има доста издадени книги-заслужават ли си вниманието/доколкото знам са преводи от латински и старогръцки...

« Отговор #330 -: Януари 17, 2014, 06:23:53 pm »
Някой използва ли Сaбианските символи, за да обясни повече за тях, ако има желание?
« Последна редакция: Януари 17, 2014, 07:05:44 pm от romantica »

« Отговор #331 -: Януари 17, 2014, 06:57:23 pm »
Сабианските символи и на мен са ми интересни, но намирам само описанието им в интернет. Полезни ми се струват, но ако имаше и образна част, като Таро, щеше да е прекрасно. Сабианската астрология е доста интересна, но никъде не съм виждал книгите на Марк Едмънд Джоунс. Ето как интерпретира хороскопа на Теодор Рузвелт, много ми допада като стил. Пак той развива повечето модели в наталните карти.
« Последна редакция: Януари 17, 2014, 09:48:26 pm от Sonic_Pro »

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #332 -: Януари 18, 2014, 07:04:49 pm »
Имам въпрос
Какво описва бащата според вас
Слънце, десети дом планети в него управител, съответно четвърти ... въобще лични впечатления

Въпросът ми е подбуден от личните ми взаимоотношения с лишения ми от емоции баща и макар да знам че ми трябеа и неговата карта все пак ми се иска да определя кое в моя чарт говори за тази част от живота ми ... той все има оправдание, причина, приоритет, не се интересува от нищо съществено, не казва браво
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #333 -: Януари 18, 2014, 11:16:25 pm »
Имаш ли аспект Сатурн/Слънце? От този аспект може да идва проблема.

Личните ми впечатления са, че не можеш да бъдеш категоричен 4-ти - майката, 10-ти - бащата и обратното. Индивидуално е, поне за мен.

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #334 -: Януари 19, 2014, 07:36:06 am »
Зара мерси  :blink:
понеже и аз не виждам при всички 4 и 10 да са майка или баща - баща или майка за това се чудя :)

При мен сатурн е само с тригони към слънце венера и марс, два полуквадрата с луна и плутон и квадрат и половина с юпитер - хич не го свързвам с баща ми ...

при мен светилата като сигнификатори имат повече думата (може би щото съм секцио  ;D)
Плутон натрон в първи в квадрат с водолейска Луна в 3ти описва добре отношенията с майката - растях като нейна сестра а не като дъщеря ... и до ден днешен е така ... с плюсовете и минусите на тази реализация ...
Но с бащата е по-сложно имам квадрат на Плутон със Слънцето но то е в 10ти в лъв - мислех си че това би дало някакви напрегнати но креативни отношения, някаква кристализация и полза добита с труд от моя страна ... но то нищо ... кучето си лае а кервана си върви ... "авторитет" само за пред хората - хич не ми е пример

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #335 -: Януари 19, 2014, 09:32:25 am »
Според мен е от тригона между Слънце и Сатурн. И аз имам такъв аспект и отношенията с баща ми са подобни. В последно време започнахме да се разбираме повече и да ме подкрепя и хвали повече. Преди една добра дума не бях чула от него. Все беше: ти няма да успееш, ти ще се провалиш. Добре, че ми е овенската Луна, иначе кой знае какъв смотльо и комплексар щях да стана :)

« Отговор #336 -: Януари 19, 2014, 10:27:07 am »
Да подкрепя и аз заформящата се теза - знаков тригон Слънце-Сатурн, а астроком го дава квадрат (Сатурн в Стрелец - 3 гр и слънце в Лъв - 23, Слънце в Сатурнов дом) - е, как веднъж не чух браво от този човек, завърших с пълен отличен елитна гимназия, бях приета на 1 класиране, 1 желание, на 1 място и на двата ВУЗ-а, където кандидатствах, завърших, поканиха ме за асистент, работя и на още едно място (мениджърска позиция в голям хотел) освен в университета, защото часовото разпределение позволява, но не, нито веднъж не каза, че се гордее с мен, дори напротив, все нещо не е наред, все е недоволен, последно каза, че е време да се омъжа, странно, ако и това стане, какво ново ще измисли...
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #337 -: Януари 19, 2014, 11:03:21 am »
сериозно се замислям ... защото пък и венера ми е в съвпад със слънцето а той е теле с асц в теле ... но продължавам да роптая срещу това че слънцето ми е троново в десети дом ... предвещава (или ми се иска) добър баща - поне авторитетен и с влияние върху родения ... а не пасивен ... макар че неговото слънце венера и мерк са в 1дом - т.е. 10 мой което го описва като егоцентризъм  :unsure: но за тригона със сатурн ... явно си е белег ... макар на пръв поглед да нямат общо освен тригона ...

макар сатурн като архетипност показва външната строгост и "възпитание" на бащата ...

вашите бащи защитаваха ли ви като по-малки

« Отговор #338 -: Януари 19, 2014, 11:12:55 am »
И моето Слънце е в 10 дом, ib, баща ми е везна, 10 дом го описва много добре, много работи, изкарва сравнително високи доходи, уважаван професионалист е (където е започнал работа преди 30 години, там е и в момента, повишаван е няколко пъти), типично по сатурниански има добра финансова култура, не харчи пари за излишни неща.
Моят баща не ме е защитавал, не се е налагало просто, а и да беше, не мисля, че щеше да го направи, той е на принципа, че аз сама трябва да се справям с всичко, защото ако се намеси и помага, хвали, ще ме разлигави.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #339 -: Януари 19, 2014, 12:14:51 pm »
Иб Исидора като чета, вие за някакви неандерталци говорите. В никакъв случай не разбирайте, че искам да обидя родителите ви, ама все едно ми говорите за някакви хора които възпитава бъдещи войници, а не момичета. Да не би да си въобразявате или по скоро, да приемате нещата с повече от необходимата емоция?
Питам, защото ми е странно, а от много хора съм слушал, как се оплакват от родителите си.
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.