Здравей Гост

България ще пламне .С нея и Евросъюза.

• 125 Отговора
  • 16684 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Не разбирам...Мило му е за народа..,много е широкоскроен..,много обича родината...защо обаче зад всички действия съзирам фитила и пламъка на ГРАЖДАНСКА ВОЙНА?
Ако много му пукаше ...щеше ли да подклажда огъня вместо да го потушава? ::)
Едва ли?...Да разчиташ на София...и да си мислиш...,че е пламнала България е шизоидно съждение.... ::) ???..,характерно е със желанието за власт на всяка цена..Нали е лоша властта? ::) ???
нЕАм думи...
ЖАЛКО ЗА НАРОДА...У-МИ ДАМИ И ГОСПОДА..,ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ.... :'(...
жалко за дребните Ви душици...и интереси...

http://vbox7.com/play:997cbd7d

Ебати простия народ!!!!! :o

като астролог...утре....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Re: България ще пламне .С нея и Евросъюза.
« Отговор #1 -: Юли 23, 2013, 10:48:15 pm »
Според мен има много селяни в София, и от там до простащини се стига. Във Варна протестите минаха без насилие, от там и почна всичко, като тук се надявахме да не се разрасне в масова простотия, ама уви...
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Veselin

• 2737
« Отговор #2 -: Юли 23, 2013, 10:51:39 pm »
Според мен Тиквата и Костов подклаждат още повече протестите.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Юли 23, 2013, 10:56:07 pm »
Според мен има много селяни в София, и от там до простащини се стига. Във Варна протестите минаха без насилие, от там и почна всичко, като тук се надявахме да не се разрасне в масова простотия, ама уви...

Абсолютно вярно..Продадоха ДРАКИТЕ..Купиха жилища..,не работят - мастурбират из нета...въртят миНЕТА..и моабета...и...чакат 10 кинта от организаторите/така е по време на криза/...Никой не работи..,всеки ле/Ъ/жи...и дупето на политиците ближи... :blink:
Неам думи....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #4 -: Юли 24, 2013, 12:44:01 am »
Като цяло е по-скоро прост народ, но не съвсем де...  ;D  Има и доста по-прости народи. Но ако беше умен, тая партия отдавна трябваше да я изпратил на бунището на историята...    ;D 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Юли 24, 2013, 06:57:15 am »
Да, интересното е, че сега активните протести са в София и не спират, в останалите градове не се случва нищо.

Ако беше народно недоволство, щеше да се вдигне цяла България. А това някак ми прилича на режисирана история, в столицата.  :-\

И да се смени правителството, срещу следващото пак ще протестират и пак ще искат да го сменят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #6 -: Юли 24, 2013, 07:12:50 am »
Като се премести парламентът във варна, ще трябва вие да отсрамите народа и да ги сваляте
Толкова нагли хора не съм виждала, сега очаквам да си направят истински бункер в сградата, и денонощно да живеят там, само и само да не дадат властта
Горките-умряло от глад куче, докопало кокал, и заеми като вземат...добре ще им дойде на гушката

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Юли 24, 2013, 07:35:12 am »
Няма да коментирам сегашните и бивши управляващи.
Но гражданска война няма, има протести... в София.

В останалите градове животът си тече, хората си бачкат...

Освен това има разлика между гражданска война и гражданско неподчинение.

Може би наистина имат право да протестират - както и друг път съм казвала, не харесвам нито предишните, нито сегашните управляващи. И мога да си позволя да не съм пристрастна.  :blink:

« Последна редакция: Юли 24, 2013, 07:42:07 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #8 -: Юли 24, 2013, 07:55:08 am »
Ами ако трябва и гражданска война ще има
Не се вързвайте на тези глупости, че безработни тъпаци висят там
Всичките ми приятели ходят, след работа, преди работа-когато могат
Със сигурност има и смешници, но масата не са такива
Довечера и аз отивам, много са нахални, не се траят вече-простотия след простотия

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Юли 24, 2013, 08:04:50 am »
Не следя политическия живот, не съм наясно какво става в момента в София...

Но да не стане като през онази зима (1997?), когато след подобни протести свалиха правителството?

И тогава до гражданска война не се стигна, само ожесточени протести в столицата. За България това си е направо мини революция.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #10 -: Юли 24, 2013, 08:16:13 am »
Ами ако трябва и гражданска война ще има
Не се вързвайте на тези глупости, че безработни тъпаци висят там
Всичките ми приятели ходят, след работа, преди работа-когато могат

Със сигурност има и смешници, но масата не са такива
Довечера и аз отивам, много са нахални, не се траят вече-простотия след простотия

Да, точно така е, абсолютно съм съгласна с Папи. Там са и моите приятели. Там са хората, които най на края са решили да защитават и отстояват гражданските си и чисто човешки права. И това са по-голямата част от протестиращите.

Но естествено, че всеки ще представя ситуацията според интересите си.

Да, има и много продажници, които са там с нечисти мотиви.
На скоро стана така, че чух как се предлагат пари на хора, за да протестират. Факт е, че и това го има, само че не е от едностранно. Всички се опитват да си купят кокала. Във въпросният случай парите идваха от тези, които в момента са захапали кокала. За съжаление не знаех какво да направя и не направих нищо. Дори и да бях подала сигнал за нарушение, без доказателства нищо не можех да докажа, а дори и да имах доказателства пак нищо нямаше да се промени.

*

Papy

• 4343
« Отговор #11 -: Юли 24, 2013, 08:28:11 am »
То е ясно, сатен, че има и платени, винаги е имало
Но мнозинството не са-и това е важното
Кой е толкова богат, че повече от 40 дена да плаща на толкова народ
Пък и няма нужда-не е необходимо да си високо интелигентен, за да виждаш как се опитват да ограбят и манипулират народа
Наистина супер нагли

*

satin_

« Отговор #12 -: Юли 24, 2013, 08:43:12 am »
Това и аз се опитвам да кажа, че хора се купуват от всички страни, кой колкото може си позволи. Но масата от протестиращи са там заради себе си, заради децата си, с надежда, че нещо ще се промени и бъдещето ще бъде малко по-добро, а не защото някой е купил присъствието им.

На хората най на края им омръзна да вървят с наведени глави и да се примиряват с потъпканите си права. А тези от горе не са свикнали българският народ да си отстоява правата.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #13 -: Юли 24, 2013, 09:05:31 am »
Не знам само, като паднат тези от власт, кой ще дойде? И има ли кой? Всички са се изредили вече. Не искам пак ББ и ЦЦ.

« Отговор #14 -: Юли 24, 2013, 09:12:13 am »
В някой "селски" форум това може и да мине, ама тук - съмнявам се! Доста много интелигентни хора има.
ЕС щял да пламне! - Марая, измисли нещо по-хитро! Все едно досега нямаше протести в Гърция, Испания и Португалия!? И продължават...
При това са по-големи и по-сериозни от нашите протестчета в София. Кой къде пламна? То София не може да "запали" Добрич или Елин Пелин,.... ти за ЕС говориш!?
Провинцията спи, докато твоите другари олигарски и серГЕЙ правят глупости.
Последната дивотия - актуализация на бюджета и нов заем от 1 милиард.
НИКОЙ НЕ МОЖА ДА ОБЯСНИ СМИСЛЕНО ЗА КАКВО ЩЕ ИЗПОЛЗВА 1 милиард!!!!
То не бе надуване на ДДС, то не бяха буфери, фискален резерв, социални плащания и прочие лъжи... и пак не можаха да дадат смислен отговор за цялата сума.
Всички икономисти разобличиха тази мъгла, ама те - НЕ... ще вземаме заем и това си е!
Голяма кражба се готви пак! ... Виждат, че няма да изкарат дълго на власт и гледат още първата година да си напълнят джобовете, докато не са паднали.
ТАКА ЧЕ ОСТАВКА и толкова. Протести, докато не падне правителството, защото е антинародно.
Само изкуфелите червени пенсионери не го разбират това... и малка група партийни функционери като ... (да не посочвам имена, че пак ще се връщам на работа в БАН!  ;D)

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=5948911
http://www.faktor.bg/novini/balgariya/11076-prof-chavdar-nikolov-oresharski-iska-vanshen-zaem-a-ne-oblaga-s-dds-hazarta-na-cherepa.html
« Последна редакция: Юли 24, 2013, 09:36:37 am от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Papy

• 4343
« Отговор #15 -: Юли 24, 2013, 09:27:52 am »
Не знам дали провинцията чак толкова спи
Сутринта един автобус от хасково пристигна, колкото по-сериозно става, толкова повече хора идват
Тия си мислят, че щом веднъж са се докопали до властта-край, но няма да стане тяхната, нали нашите деца ще го плащат тоя заем

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #16 -: Юли 24, 2013, 09:32:22 am »
Аз не виждам столичани защо протестират, виж във Варна имаше 70 000 души с основание, защото тук наистина е мизерия от всякъде.... Но в София, ако искаш имаш шанс да успееш, имаш шанс да постигнеш нещо и да се реализираш, по скоро в София протестират всички, които идват от по-малки градове и знаят как седят нещата там. Че там хляб няма, работа няма, училищата затварят, обезлюдяват се градовете, никой не иска и не може да си позволи да роди или отгледа дете в един Мелник да кажем... Аз съм съгласна, че протести трябват, но не за да се избере пак същата помия след няма и половин година. Трябва да има протест, който да ги вкара всичките в затвора и да дойдат млади и образовани хора, или просто да поискаме от ЕС да ни пратят един парламент, пък да видим дали няма да се оправят нещата.

« Отговор #17 -: Юли 24, 2013, 10:09:51 am »
Много Deep Purple! Така е! Когато хората протестират за свои собствени интереси - това е професионална стачка - на учители, лекари, миньори и т.н.
Когато това се прави за всички и е в интерес на всички - това е политически протест! Сега става дума за държавата, а не за София, Варна или Каспичан! Защото правителството закопава всички ни заедно. Вярно, дава по 20 лева на пенсионерите и по 70 лева на майките, но това се близалки-залагалки - замазване на очите, за да може да се закрепи на власт и да краде стотици милиони чрез далавери. Затова трябва да се заеме твърда позиция срещу БСП, БСП, Атака, ГЕРБ и останалите. Народът трябва да покаже, че няма да търпи повече такова отношение към себе си от никого! Ако не искат с добро - ще трябва революция. Историята това показва: който не се учи, случка ще му се случи. Обикновено случката е с една глава по-ниско! Справка 14 юли 1789 г. Така че да си опичат акъла, да не им сменим чипа в главите заедно с хардуера!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #18 -: Юли 24, 2013, 10:21:39 am »
Аз не виждам столичани защо протестират, виж във Варна имаше 70 000 души с основание, защото тук наистина е мизерия от всякъде.... Но в София, ако искаш имаш шанс да успееш, имаш шанс да постигнеш нещо и да се реализираш, по скоро в София протестират всички, които идват от по-малки градове и знаят как седят нещата там. Че там хляб няма, работа няма, училищата затварят, обезлюдяват се градовете, никой не иска и не може да си позволи да роди или отгледа дете в един Мелник да кажем...
Чакай малко - защо реши, че софиянци протестират заради себе си, а не заради каузата, което не е софийска, а българска. И съм съгласна с Papy и satin. Имам колеги, които всеки ден са на протестите - млади хора, които осъзнават, че са бъдещето на държавата и не могат да си затварят очите. Колкото до това, че няма кой да дойде на власт ако се свали правителството - така е, но това не е причина да не се протестира. Защото протестът вече е по-скоро символ на осъзнаването на българина, че не може вечно да бъде мачкан. Другият вариант е да остане това правителство, което си е чисто безумие предвид наглите решения, които се взимат ежедневно. Проблемът на българите е, че не можем да бъдем единни в нищо. За мен лично тази държава оправия няма и не се и надявам - смятам, че животът е твърде кратък, за да се опитвам да храня една нефункционираща система. Но това е моята лична гледната точка и не я натрапвам никому.

Идеята беше, че успелите индивиди в София не излизат на протести, а хората които са мачкани в момента. Може да има и такива, които го правят. Не смятам, че трябва да има насиелие обаче, това е селско и грозно. Полицията е част от обществото, а това да се създава такова напрежение и размирици, боища и т.н си е замислено, и точно ние позволяваме нещата да се случат така. В интерес на истината, не ходя на протести, точно заради насилието и злобата, не че не искам баба ми да взема нормална пенсия, или майка ми да си намери по-хубава работа и т.н, просто не смятам че злобата и насилието са начина, това е чист порив на селения.

Виж, има и по цивилизовани начини да се свали правителството. Нормално ли е да се избием един друг, а ония вътре да си клатят левият крак и да ни се смеят.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #19 -: Юли 24, 2013, 10:28:04 am »
Всичките не стават, без изключения.

Затвор и следващият смирен протест, или по скоро организирано да отидем до Брюксел и да се ПОМОЛИМ на ЕС да ни назначи един парламент, ако може без Българи в парламента. Тази раса не я бива в управлението.