Здравей Гост

България ще пламне .С нея и Евросъюза.

• 125 Отговора
  • 16737 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: България ще пламне .С нея и Евросъюза.
« Отговор #100 -: Юли 25, 2013, 09:10:33 pm »
В Русия са една шепа петролни олигарси, а останалите не живеят много по-добре от нас тук, при това животът в големите им градове е доста по-напрегнат и стресиращ. Всъщност тези, които се изнасят към България и ги мислим за богати, са по-скоро от средната им класа, която търси начин да избяга на по-добро място.

А в Украйна е същият батак като тук, там нефт и газ няма, има селско стопанство. В Беларус - изкуствен комунизъм, но и на тях им се развали рахатлъка, след като скочи курсът на долара и рублата се срина.
« Последна редакция: Юли 25, 2013, 09:14:40 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #101 -: Юли 25, 2013, 09:13:01 pm »
Точно, в Русия дори е по-зле за обикновения човек. А си гъкнал, а Путин те е хванал на тясно. Едва в последните 1-2 години изглежда, че народният глас започна да се надига. Но предполагам, че е само нагласена показност за пред света, за да не изглежда Путин като старовремски диктатор от времето на СССР.

*

Uran

• 6041
« Отговор #102 -: Юли 25, 2013, 09:21:17 pm »
В Русия липсват две основни култури. Тази- на собствеността и тази- на свободата.

« Отговор #103 -: Юли 25, 2013, 09:22:11 pm »
В Русия са една шепа петролни олигарси, а останалите не живеят много по-добре от нас тук, при това животът в големите им градове е доста по-напрегнат и стресиращ. Всъщност тези, които се изнасят към България и ги мислим за богати, са по-скоро от средната им класа, която търси начин да избяга на по-добро място.

Русия разполага с 50 трилиона куб. метра газ, което е 35 % от световните запаси, с 12 % от запасите на нефт и с 16 % от запасите на въглища. Износът на суров петрол и газ дават около 45 % от валутните приходи в бюджета на страната.   - И това с десетилетия така.... , как няма да са богати, те по принцип трябва да са много-много по богати, но там се краде, краде, краде и пак остава и за народа... 

източник:
http://export.government.bg/ianmsp/chujdi-pazari-spisak/Rusia

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Юли 25, 2013, 09:23:35 pm »
Засега не виждам достатъчно основателни причини да пламне гражданска война в България.
Тук сме все в "политическа криза", в продължение на повече от 20 години преход.

И все сме в преход - неслучайно казват, че най-лесно се лови риба в мътна вода.

Като няма пари и газ в България, какво крадат - домати и краставици? :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #105 -: Юли 25, 2013, 09:32:15 pm »
Сега се решава съдбата на държавата - пред кой да надупи.  :-X
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Uran

• 6041
« Отговор #106 -: Юли 25, 2013, 09:38:51 pm »
Засега не виждам достатъчно основателни причини да пламне гражданска война в България.

Твоите хора в парламента са прогласували задължителната подмяна на водомерите на всеки 5 години. Ти си в бизнеса с водомерите. ;D
Можеш да го съотнесеш към документи за самоличност (правят се от частна фирма), касови апарати, регистрационни табели и т.н. и т.н

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #107 -: Юли 25, 2013, 09:39:50 pm »

А зао никой не се замисля за народопсихологията? На мен ми се струва , че всичките беди тръгват от културата на бита ... :blink:
Много вожд-малко индианец...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #108 -: Юли 25, 2013, 09:40:37 pm »
Твоите хора в парламента са прогласували задължителната подмяна на водомерите на всеки 5 години. Ти си в бизнеса с водомерите. ;D

Кой, Болният?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #109 -: Юли 25, 2013, 09:50:53 pm »
Гражданска война не мисля. Но те комунистите тръгнаха да плячкостват страната и с бързи стъпки натам тръгнаха, но леко се поусетиха, и че мощно ще гризнат дървото и сега са по-предпазливи. Но понеже са нагли и страхливи, ще си подадат оставката ако видят, че натам се засилват нещата. А сега просто лазят по нервите на народа, но внимават.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Юли 25, 2013, 09:59:23 pm »
А в момента какво източват?

Предишните не крадяха ли? А тези преди тях и още по-преди?

Всички се облагодетелстват като дойдат на власт. Затова борбата за кокала е толкова жестока.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #111 -: Юли 26, 2013, 08:46:15 am »
Всички крадат (както и всички лъжат) и ще продължават да крадат. Като няма морал, няма спирачки. Затова няма нужда от нови избори, защото няма алтернатива за избиране. Стари, нови, по-стари - всички са един дол дренки.

*

Нова

• 3491
« Отговор #112 -: Юли 26, 2013, 08:53:13 am »
Всички крадат (както и всички лъжат) и ще продължават да крадат. Като няма морал, няма спирачки. Затова няма нужда от нови избори, защото няма алтернатива за избиране. Стари, нови, по-стари - всички са един дол дренки.

+1. Дори този път изобщо няма да отида до урните. През май гласувах наказателно за партия, която знаех, че няма шанс, но поне да демонстрирам пред себе си, че не съм за нито един от тези сега. После като видях, че се дават луууди субсидии и "моята" партия се облажи и то за 4 години напред, много се подразних. Затова никакво гласуване повече и никакво даване на 12 от моите левчета. Нали е на гласоподавател...

« Отговор #113 -: Юли 26, 2013, 09:44:53 am »
Цитат на: Lillie
А в момента какво източват?

Предишните не крадяха ли? А тези преди тях и още по-преди?

Всички се облагодетелстват като дойдат на власт. Затова борбата за кокала е толкова жестока.

;D ;D ;D ;D ;D
Лили, много въпроси!!!  ;D Обаче някак естествено темата се измести към краставиците...  ;D ;D ;D а въпроса с пълна сила се отнася и за сливите. Не ги пропускате умишленно нали?    ;D ;D    ;D

« Отговор #114 -: Юли 26, 2013, 10:09:31 am »

+1. Дори този път изобщо няма да отида до урните....
Това малко кат протест срещу контра-протеста на протеста на протестиращите да не е нещо?  ;D
Според мен по-ще ги стресираш, ако явиш пред урните и дадеш личната си карта, но след това си я вземеш обратно и им кажеш(на комисията), че си дошла само да провериш дали те има в списъците, а иначе няма да гласуваш, не и този този път, защото .... например се пада четен и няма да ти върви ако го направиш;D ;D ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #115 -: Юли 26, 2013, 10:20:59 am »
Не съм съгласна Сульо и Пульо да решават вместо мен и да подменят вота ми на жълтите павета. Избори имаше преди два месеца. София не е България! Когато трябваше се вдигна цялата страна- 60 000 само във Варна, а сега и за милионна София са малко! Тези платени диарии там не могат да ни представляват!

*

Нова

• 3491
« Отговор #116 -: Юли 26, 2013, 10:21:35 am »

+1. Дори този път изобщо няма да отида до урните....
Това малко кат протест срещу контра-протеста на протеста на протестиращите да не е нещо?  ;D
Според мен по-ще ги стресираш, ако явиш пред урните и дадеш личната си карта, но след това си я вземеш обратно и им кажеш(на комисията), че си дошла само да провериш дали те има в списъците, а иначе няма да гласуваш, не и този този път, защото .... например се пада четен и няма да ти върви ако го направиш;D ;D ;D

Добра идея ))) Плюс това аз съм от малък град и секцията ми е в махалата, от където са всички партийни членове, потомци на Партията. Много ясно, че ме познават и знаят на кого съм дете и много обързо се ориентират. Последният път се прибирам специално да гласувам и гледам пред една такава къща линейка, старата партийна секретарка получила криза, а навън се суетят такива като нея комшии, намазани по партийна линия от едно време. Минава аз, те ме поздравяват, питат "Ооо, "Нова", върна ли се", пък аз: " Кво стана? Да не скондапсахте от изборните резултати? Властта ли губим?" и отминавам. Отивам в секцията, а то сина й, на припадналата, се явява там секционен председател, изправен, еректирал, пухти и се поти и удря печати, моя някакси така на калъч го удари, да е ясно после как съм гласувала. Мисля си един цитат от Чудомир: "Майка му нека бере душа, пък той мята перчема...".
Сем. ми е най-бедно и недоимъчно от всички там, но аз отивам като фантазия, връткам се, тракам и демонстрирам върховенство ))). Прибирам се и с майка ми се кикотим и подвикваме на една друга такава съседка: "Другарко Лев...ва, честита Ви победа!" - този лаф идва от началото на демокрацията, от Петър-Младеновото време, когато уж промяна, ама си честитяха така, все едно пак са на пленум.

« Отговор #117 -: Юли 26, 2013, 03:51:10 pm »
Цитат на: Нова

Добра идея ))) Плюс това аз съм от малък град и секцията ми е в махалата, от където са всички партийни членове, потомци на Партията. Много ясно, че ме познават и знаят на кого съм дете и много обързо се ориентират. Последният път се прибирам специално да гласувам и гледам пред една такава къща линейка, старата партийна секретарка получила криза, а навън се суетят такива като нея комшии, намазани по партийна линия от едно време. Минава аз, те ме поздравяват, питат "Ооо, "Нова", върна ли се", пък аз: " Кво стана? Да не скондапсахте от изборните резултати? Властта ли губим?" и отминавам. Отивам в секцията, а то сина й, на припадналата, се явява там секционен председател, изправен, еректирал, пухти и се поти и удря печати, моя някакси така на калъч го удари, да е ясно после как съм гласувала. Мисля си един цитат от Чудомир: "Майка му нека бере душа, пък той мята перчема...".
Сем. ми е най-бедно и недоимъчно от всички там, но аз отивам като фантазия, връткам се, тракам и демонстрирам върховенство ))). Прибирам се и с майка ми се кикотим и подвикваме на една друга такава съседка: "Другарко Лев...ва, честита Ви победа!" - този лаф идва от началото на демокрацията, от Петър-Младеновото време, когато уж промяна, ама си честитяха така, все едно пак са на пленум. 

Интересна е народопсихологията и как доста си проличава в малките населени места. Там първо, че живота тече по-бавно, а и всички се познават, и си знаят всичко... И ако някой е по любопитен или иска да се отличи от останалите става забавно...  ;D

Няма да забравя, като ученик отивам на село при баба и дядо, но няколко месеца преди това бяха телефонизирали селото...  ;D Във всяка къща по телефон, а някъде и по повече. Чудех се не е ли по-добре и на двора да изкарат един, че то лятото никой не стои вътре.
Та на другия ден съм сам и телефона взе да звъни. То ми беше ясно, че не търсят мен, но знам ли кой може да е и вдигам, и се заформя следния разговор:
Аз: Ало
Отсреща: - Кой се обажда?
Аз: А вие кой търсите?
Отсреща: - Ама ти кой си?
Аз: А на вас кой ви трябва?
Отсреща: - Кой е?
Аз: Кой търсите?
Отсреща: - Кой е?
Аз: Кой търсите?
Отсреща: - Кой този телефон?
Аз: А вие кой телефон сте набрали?
Отсреща: Ивайло ти ли си?   
Аз: Да, как познахте?
Отсреща: Няма кой другда е.
Аз: Ами тогава защо питате кой е? Вие звъните и трябва да знаете кой търсите.
Отсреща: Аз съм, леля ти Мария, баба ти ми трябва, явно я нямя....
......
 ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Юли 26, 2013, 03:57:07 pm »
Иво, като ти чета разказа за телефонизацията по селата, се сещам как навремето, когато още нямаше мобилни телефони, в нас все звъняха нагли и тъпи жени, явно сбъркали номера. И с цялата си наглост, представете си, тя ми ръмжи отсреща "Кой е на телефона?!". И аз, като теб, любезно отговарям "А Вие кого търсите?" - "Кой е, бе?". И при това с толкова началнически и категоричен тон, сякаш в тоя момент държи господ за онази работа. Оттам нататък разговорът става безсмислен, затварям брутално.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #119 -: Юли 26, 2013, 04:36:53 pm »
Комшиите ми непрекъснато си викат помежду си "Ауе, ти кой си уе". ;D