Нямам много знания за луните в телец, познавам отблизо само една, но тази в която съм влюбена и затова ще следя много отблизо темата. Ще се опитам да опиша нея от едногодишния си опит.
Въпреки всичко изписано за тези луни, че обичат да притежават и ревността, с която се отнасят към притежанията си, аз не съм усещала никога това в някаква пресилена или маниакална форма, според мен всичко си и е наред в тази сфера. Прави ми обаче силно впечатление друго, че подхождайки към партньора (в която и да е сфера) изхожда изцяло от това, което знае за неговите нужди, сякаш изцяло слага кръстче на своите нужди когато сме заедно. Когато не сме е точно обратното – много добре си живурка и угажда на себе си. Не знам, но на мен това ми е странно и дори ме кара да се чувствам длъжна понякога. Когато аз взаимодействам с партньор изхождам от моите си нужди като правя баланс с нуждите на другия и тогава действам. И изобщо смятам, че така трябва да е – човек трябва да уважава своите нужди толкова, колкото и нуждите на партньора и ако се получава, получава, ако не....
Тези неща сякаш си личат и в картите ни, и в синастрията. Неговата луна стои някакси изоставена в картата му, почти невързана с другите планети, доколкото е - с големи орбиси. В 5-ти дом е, съвпад със СЛВ (орбис 5*), опозиция с Меркурий в 11-ти (орбис 6*) и квадтратура с Юпитер в 8-ми (орбис 7*). Докато моята луна е тронна, с точни аспекти към доста планети и някакси разликата силно се усеща. В синастрията ни неговата луна прави само един аспект (и там стои като изоставена) – опозиция с моето слънце.
За него нещо специфично, предполагам, че е важно тук – загубил е майка си на 14 (починала е в ръцете му) и много трудно говори за миналото изобщо.