Здравей Гост

Луна в телец

• 63 Отговора
  • 8451 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Луна в телец
« -: Юли 30, 2013, 12:35:24 am »
Сетих се за познат, който не ми се иска да познавам, с Нептун в 10д съвпад с МС- държи класацията все още за човека, който най-много ме е лъгал... мислех напреди, защото е близнаци  :blink:
Има АСЦ водолей и Уран в 8д- пуши по 2 кутии боро на ден, обича и чашката с алкохол, енергийни напитки пие и си угажда на телешката Луна с екстравагантни мезета и стил на живот

За Луната в телец да поговорим... ;D
Впечатления и наблюдения... ;D
Толкова ли е лоша....

Признавам..за угаждането и екстравагантните мезета...и питиета... ;D..,НО...има ли и други неща...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
Re: Луна в телец
« Отговор #1 -: Юли 30, 2013, 06:20:25 am »
Аз също съм с луна в телец.
Също пуша,пия от време на време,хапвам си добре от малка ;D
Обичам да сготвя нещо вкусно за хората ,които обичам.
Обичам да създам уют.
В любовта съм чувствена ;D Гальовна.
Миролюбива съм,не обичам скандалите и разправиите.

Но в комбинация с венера и марс в телец,на моменти трудно си задвижжвам енергията, за да свърша нещо.
Но задвижи ли се....глей кво става ;D

Ако марса ми беше друг,щеше да е по-различно,ама нейсе. :-[

« Отговор #2 -: Юли 30, 2013, 08:20:17 am »
Нямам много знания за луните в телец, познавам отблизо само една, но тази в която съм влюбена и затова ще следя много отблизо темата. Ще се опитам да опиша нея от едногодишния си опит.

Въпреки всичко изписано за тези луни, че обичат да притежават и ревността, с която се отнасят към притежанията си, аз не съм усещала никога това в някаква пресилена или маниакална форма, според мен всичко си и е наред в тази сфера. Прави ми обаче силно впечатление друго, че подхождайки към партньора (в която и да е сфера) изхожда изцяло от това, което знае за неговите нужди, сякаш изцяло слага кръстче на своите нужди когато сме заедно. Когато не сме е точно обратното – много добре си живурка и угажда на себе си. Не знам, но на мен това ми е странно и дори ме кара да се чувствам длъжна понякога. Когато аз взаимодействам с партньор изхождам от моите си нужди като правя баланс с нуждите на другия и тогава действам. И изобщо смятам, че така трябва да е – човек трябва да уважава своите нужди толкова, колкото и нуждите на партньора и ако се получава, получава, ако не....

Тези неща сякаш си личат и в картите ни, и в синастрията. Неговата луна стои някакси изоставена в картата му, почти невързана с другите планети, доколкото е - с големи орбиси. В 5-ти дом е, съвпад със СЛВ (орбис 5*), опозиция с Меркурий в 11-ти (орбис 6*) и квадтратура с Юпитер в 8-ми (орбис 7*). Докато моята луна е тронна, с точни аспекти към доста планети и някакси разликата силно се усеща. В синастрията ни неговата луна прави само един аспект (и там стои като изоставена) – опозиция с моето слънце.

За него нещо специфично, предполагам, че е важно тук – загубил е майка си на 14 (починала е в ръцете му) и много трудно говори за миналото изобщо.

« Отговор #3 -: Юли 30, 2013, 08:30:35 am »
Да споделя и аз... опита си с телешка Луна. То... :(, малко се реализира като Слънце в Телец, ама нейсе...
Обича да си угажда, но не пие, няма влечение към алкохола. Може да готви прекрасно, с голямо желание, но рядко... Обича комфорта и материалните удобства, и най-вече парите... :( /става въпрос за моята половинка/. По отношение на партньора, ВИНАГИ изхожда от собствените си нужди и потребности. Егоистична е тази Луница /не знам как я търпя даже с моята овенска/. Има грижовност, но тя е спорадична и не много дълготрайна. Доста ми е материалистична тази Луна.
Не знам, може в женската карта да се реализира по-различно /дажа съм сигурна, че е така/. То зависи и от проработката явно.

*

Нова

• 3491
« Отговор #4 -: Юли 30, 2013, 08:32:03 am »
На твоя човек, Джени, луната му хич не стои отделена и изоставена, ами много хубавичко затваря голям правоъгълник от секстил със сатурна - опозиция на девишките, опозе на нептун - кръст от опизиции по земно-водни секстилни знаци. По-скоро наистина в синастрията е недокосната, но и това не е съвсем така, защото твоите поколенчески аспекти донякъде повтарят наталните му.  :-[

« Отговор #5 -: Юли 30, 2013, 08:39:10 am »
Охх, явно ми е рано да схвана по-глобално нещата, Нова, а пък много ми се иска... много благодаря, че ми помагате :blink:.

« Отговор #6 -: Юли 30, 2013, 08:53:35 am »
За мен обаче когато толкова лична планета като луната прави само аспекти с широки орбиси ми е малко странна, не им вярвам много на тези аспекти (не че ги разбирам много добре аспектите още де :blink:)

« Отговор #7 -: Юли 30, 2013, 08:57:57 am »
Имам Луна в Телец ама много не отговаря на написаното ;D сигурно, защото е деветодомна. Получила е от влиянието на Стрелеца !

Мисля, че освен знака е важен домът и декадата в която се намира.

*

Нова

• 3491
« Отговор #8 -: Юли 30, 2013, 09:01:38 am »
Е, ми то ако на луната не туриш широки орбиси, на кое? На нептун няма как да стане, те са като ленивци, не помръдват. Тя толкова бързо се движи, че в следващия миг вече е някъде другаде.

« Отговор #9 -: Юли 30, 2013, 09:08:45 am »
Аааа, каква била работата, всъщност толкова е логично... цялата схема се променя така, схванах, благодаря ти Нова.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #10 -: Юли 30, 2013, 09:09:33 am »
2 приятелки имам с телешки Луни. Общото като проявление е материализмът и търпението към партньора, както и на моменти прекалено практичен подход, без грам романтика (за мен де), много материални тия Луни, много нагорно ми идва това, не ги разбирам въпреки телешкото ми Слънце. И тук им свършва приликата. При едната няма вода в картата, много въздух и огън и малко земя - близнаци с ас везни, телешката Луна е в 8 и е у10 и е и срамежлива, обича секса, при повод може да е параноично  ревнива, но това според мен идва не само от Луната, колкото от у1 Венера в лъв в 11 в квадрат с Плутон. Не обича да готви и е много претнциозна към храната, не яде много неща. Не примира и за деца. Със сина си се отнася по телешки с невероятно спокойствие и търпение, оставя го да проявява самостоятелност и да се учи и сам на някои неща, не е лигла. С майка си се разбира добре.
Другата с телешка Луна е много по-различна, има голям земен тригон, включващ и нея, слънчева дева с ас скорпион, материализмът тук си го има отявлен, прекалена практичност също. Луната е в 6 и рак е интерсептиран в 8. Луната в 6 прави и опозиции с Плутон в 11 и Сатурн в 12. Тя обожава да готви, умира за деца, мисля, че много силно и се проявява в тоя 6 дом, постоянно обгрижва всички около нея, както и дудне и дава напътствия кое било най-добре. Всичко яде и по много :). Майка и е по опозициите с Плутон и Сатурн буквално.

*

Нова

• 3491
« Отговор #11 -: Юли 30, 2013, 09:11:57 am »
Имам си началник козирог с луна в телец и много силен овнешки марс. Добре, че е марсът.

Стиснатост, скръндзване и цепене на стотинката на две повече от това трудно може да си представи човек. Дори, когато черпи с бонбони осчетоводява фактурата. Той сам по себе си е на изпълнителска функция и реално не разходва свои пари и пак за нищо не се отпуска. Имам леки подозрения, че обича по телешки хапка и пивка, но от скръндзане се ограничава или само за дома си се раздава. Любовта към притежаването е мека казано изразена. Добре, че и за това харчи служебни пари, та всичко му идва чиста пара дюшеш )))))
Не мога да не отбележа положителните страни на управлението му по смисъла на тъпо и упорито дълбаене и натискане, налагане по някои теми, но като цяло го определям по-скоро като слаб ръководител. Идеален функционер и изпълнител, но категорично въпреки марса липсва замах, широта, идея, действие, пробивност, новаторство. Много добре се справя, когато други над него му заложат цели, ще обърне света, става дори свиреп, но таргета ще бъде преизпълнен тройно. Когато става въпрос той да е предводителя, лидера, бормашината, просто не става.
Земя и пак земя.

*

Нова

• 3491
« Отговор #12 -: Юли 30, 2013, 09:13:02 am »
Аааа, каква била работата, всъщност толкова е логично... цялата схема се променя така, схванах, благодаря ти Нова.

:kissd:

« Отговор #13 -: Юли 30, 2013, 09:27:12 am »
Нещо постоянно ми идва да ти благодаря. Усети ме ти къде се дъня и успяваш да ме вкарваш в правия път.

Това с панделката съм аз :blink:.

*

Нова

• 3491
« Отговор #14 -: Юли 30, 2013, 09:32:31 am »
Хехе, хее, ми то отдавна е съмнително, че аз съм мъж. Така че напълно ми отива така представената визия.

И не искам да те вкарвам в никакъв път, а това, че съм запомнила картата Му, е защото ти многократно ни я представи, а аз помня ))), а и аз познавам подобни аспекти.  :wub:
Плюс това аз постоянно имам нужда от наставления, ама за мен всичко тук е една приятна част от света, не се задълбавам в знания, не си натоварвам мозъчето излишно.

« Отговор #15 -: Юли 30, 2013, 09:43:09 am »
И покрай това

Цитат
.....а и аз познавам подобни аспекти.

ми се струва, че виждаш нещо ......... в синастрията ни, което обаче няма да ми кажеш (там на мястото на точките не знам какво да сложа, но нямам усещане, че е хубаво). Направи ме малко по внимателна, което абсолютно за добро го отчитам.

И оспамихме и тази тема, край, няма повече, извинявам се.

*

Нова

• 3491
« Отговор #16 -: Юли 30, 2013, 09:44:49 am »
Разсъждения на глас: И все пак Господ си знае работата, което пак ме връща на старата идея, че съвременните майки трябва по-мъничко да се бъркат в определяне на рождествения натал на чедата си.
Значи, мисля си аз, с моята овенска луна без курс е било на една идея да съм с телешка, вероятно втородомна. Много добре звучи, да ми даде малко хубост, малко женственост, да ме позаземи, да ме направи малко по-практична и дори прагматична, да мога да си правя сметката...
Обаче: тогава щяхме да имаме 12-ен рибешки мерк, тежко ви, как тогава щяхте да ме преживявате не знам )))) Опозиция с юпитер, за сметка на сатурновия, не знам кое е по-малкото зло, а и аз този аспект го отчитам като не толкова лош. Свикнала съм му вече. Значи с юпитер уж заземена, но пък неразумна луна? Хм. Вероятно разпускане на тригона с нептун, като че ли този аспект не си го давам или пък да. у5 във втори. Много добре!
И все пак май не звучи толкова зле да имах телешка луна, еххх. Няма пълно щастие ))))

ПП: А и сигурно с луна в телец щях да имам цици, големи цици.
« Последна редакция: Юли 30, 2013, 09:51:52 am от Нова »

*

Нова

• 3491
« Отговор #17 -: Юли 30, 2013, 09:47:51 am »
И покрай това

Цитат
.....а и аз познавам подобни аспекти.

ми се струва, че виждаш нещо ......... в синастрията ни, което обаче няма да ми кажеш (там на мястото на точките не знам какво да сложа, но нямам усещане, че е хубаво). Направи ме малко по внимателна, което абсолютно за добро го отчитам.

И оспамихме и тази тема, край, няма повече, извинявам се.

Авторът на темата ще ни прости и непростимите неща. Не, няма да се плашиш, просто имам много добър познат, роден 2 дена след любовта ти и вече луната е в близнаци, при което образува множество ултра брутални тао квадратури, та затова.

« Отговор #18 -: Юли 30, 2013, 09:51:00 am »
Цитат
И все пак май не звучи толкова зле да имах телешка луна, еххх. Няма пълно щастие ))))

Кой каквото ще да казва, за мен телешката е супер секси луна. За овенската не знам, но пък е огнена, а ти се брой и от двете, какво те бърка. Съчетанието ми изглежда супер.

*

Нова

• 3491
« Отговор #19 -: Юли 30, 2013, 09:54:57 am »
Цитат

Кой каквото ще да казва, за мен телешката е супер секси луна. За овенската не знам, но пък е огнена, а ти се брой и от двете, какво те бърка. Съчетанието ми изглежда супер.

Просто не нося белезите на телешката, кого да заблуждавам. Само може би това угаждане, за което се говорише отначало, добра хапка и пивка, но тук има влияние върху мен и майка ми, която така ме е възпитала, като бях малка ме водише на заведения да си хапваме царската и да пием Траминер ))) И сега ме чака да се прибера, за да слагаме масата по няколко пъти и по много, да ядем и да пием от закуска  ))))) Слънце в телец с луна в близнаци ))))