Здравей Гост

Сатурн и страховете

• 36 Отговора
  • 5088 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Сатурн и страховете
« -: Август 07, 2013, 06:51:01 pm »
Извинявам се, ако повтарям някоя по-стара тема, но не се сещам наскоро да сме го коментирали.

Тук ми се ще да повдигна следния въпрос:
Случвало ли ви се е по време на някой сатурнов транзит да се активират някои подсъзнателни страхове?
Или на повърхността периодично да изплуват отдавна забравени спомени от ранна детска възраст?

В съседната тема Марая спомена за Сатурн (предполагам, транзитен) в 12 дом.

От края на миналата година Сатурн ми транзитира през 12 дом и забелязах, че през последните месеци има моменти, в които внезапно изплуват неосъзнати страхове. Вече няколко пъти получавам необясним страх от задушаване, за няколко минути изпадам в паника и после отминава. И го провокират все дребни нещица - или гълтам пухче, или започва да ми дразни гърлото някой хвърчащ цвят (на алергична основа), преди малко ми се стори, че съм глътнала малка рибешка кост и едва не полудях. Това усещане отмина за 1-2 минути и установих, че кост няма.

През последните месеци успях да стигна до състояние, в което вече не се страхувах от смъртта. И сега не мога да си обясня защо изпадам в паника от толкова дребни неща - прашинка или косъмче в гърлото, които реално не могат да доведат до летален изход. Представям си какво изпитват болните от астма по време на всеки пристъп.  :(

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Сатурн и страховете
« Отговор #1 -: Август 07, 2013, 07:04:41 pm »
Оооо..супер тема.Доста актуална първо за обществото...и за всеки от нас разбира се.
А...Сатурн в 12-ти... :-\...,да подъзнателни са страховете и ги има...от време на време.
Улавям се, че доста често изпадам в ужас когато излизат малките с ролерите и карат по алеята.
Постоянно звъня и се притеснявам...и съответно забележките на човека са основателни. А той..,както знаеш има логика.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #2 -: Август 07, 2013, 07:26:12 pm »
сатурн наближава и моя 12ти дом, откакто тръгна директен съм все пред лекарския кабинет.. от няколко седмици съм си внушила, че имам ракови образования/клетки , до тук все различни неща се оказват , изследванията ми постоянно са възпрепятствани и съответно отложени.. а неведението ще ме докара до лудост  ;D Може да звучи смешно и странно, но до сега така не съм се страхувала, а още повече ужас изпитвам от мисълта какво ще стане като навлезе в 12ти..  :lol:
Иначе от сега съм се изолирала от света. Сигурна съм, че ще се сблъскам с още много мои страхове, но знам, че и от много такива ще се отърва..

Да попитам къде в картите ви е разположен сатурн, какви аспекти прави.. свързвате ли го със страховете които излизат наяве по време на транзита му през 12ти дом? :)
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

satin_

« Отговор #3 -: Август 07, 2013, 07:32:37 pm »
Аз съм жив пример в момента за описаното от Лили. Или ще полудея или ще изляза чисто нова  след този период ;D Дано Марсът ми успее да ме спаси :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Август 07, 2013, 07:50:10 pm »
Навремето, когато Сатурн ми минаваше в съвпад с нат. Луна в 8 дом, такива пристъпи на тревожност нямах.
Тогава имах други кахъри - любовни, имах трудни отношения. Но сега се сещам, че и тогава е имало моменти на такива неосъзнати страхове, може да е било спомен от минала инкарнация. Веднъж се поскарахме с гаджето и шеговито ми притисна главата с възглавница, в този момент в съзнанието ми изплува сцена на изживяно насилие, но с непознат мъж и на друго място, в друго време, не беше от настоящия живот. Да не би в някой минал живот съм била удушена и при някои сатурнови транзити (през воден дом и в аспект с Луната) споменът изплува?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5 -: Август 07, 2013, 08:03:50 pm »
Вече излезе от 12-я ми дом, но още не мога да се отърся. Страх от самотата, страх от болести, ужас от мисълта, че всичко е предначертано и аз нищо не мога да променя. През цялото време се чувствах като кукла на конци. Непознато дотогава усещане за слабост, уязвимост и безпомощност. Вече не съм същата, не знам коя съм. Сега чакам и Плутон да приключи с Венерата ми и дано се свърши с този кошмар.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Август 07, 2013, 08:05:11 pm »
Да попитам къде в картите ви е разположен сатурн, какви аспекти прави.. свързвате ли го със страховете които излизат наяве по време на транзита му през 12ти дом? :)

Казват, че при транзит на Сатурн през 12 дом ако не се изолираш доброволно, може да се случи принудително, обстоятелствата да го наложат. Още преди да започне този транзит, съзнателно реших да се оттегля. Изкарвала съм уикенди без да излизам навън, просто седиш и гледаш в една точка... и не се чувстваш затворен и ограничен. Имах нужда да остана сама със себе си, да ми се избистрят някои неща в главата.

А в наталната ми карта Сатурн е разположен в интерсептиран знак в 9 дом, има тригон със Слънцето и квадрат с Уран в 12 дом. Паническите атаки започнаха при положителни аспекти - тригон с нат. Марс и нат. Луна, т.е. когато активира водния тригон. Постояно нахлуват стари и забравени спомени в съзнанието и сънищата ми, някои картини изплуват от най-ранното ми детство. Понякога споменът може да е свързан просто с познат мирис или вкус.

Естествено, не минава и без хипохондрични самовнушения - има моменти, в които си внушавам и рак, и всички болести на света. И всеки път внушенията са различни, според настроението. Напоследък си внушавам, че съм се задръстила с токсини. ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Август 07, 2013, 08:14:18 pm »
сатурн наближава и моя 12ти дом, откакто тръгна директен съм все пред лекарския кабинет.. от няколко седмици съм си внушила, че имам ракови образования/клетки , до тук все различни неща се оказват , изследванията ми постоянно са възпрепятствани и съответно отложени.. а неведението ще ме докара до лудост  ;D Може да звучи смешно и странно, но до сега така не съм се страхувала, а още повече ужас изпитвам от мисълта какво ще стане като навлезе в 12ти..  :lol:
Иначе от сега съм се изолирала от света. Сигурна съм, че ще се сблъскам с още много мои страхове, но знам, че и от много такива ще се отърва..

Гокленов е при мен..Имаш ми данните.
Страха е по-скоро подсъзнателен....

А за изолацията мисля, че я преживях...миналата година.Дълъг и жесток период...Но и с много осъзнаване и усещане за духовно израстване...Търсех сама самотата..,само мъжа с който живея беше неотлъчно до мен...
Сега, колкото и да искаме изолация...и да сме сами ..., все сме по пътищата...и сред хора,но по-различни...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Август 07, 2013, 08:14:48 pm »
ПРИ Транзит в 12ти не трябва да има място за страхове...
...ТРЯБва да се действа...да се чисти....и в 1ви да има ново начало!

Да се чисти как? Съзнателно да се изправиш срещу всички свои страхове, да ги подложиш на дисекция?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #9 -: Август 07, 2013, 08:19:36 pm »
Аз се чувствах като arrania - страх от самота, от бъдещето, от изоставяне, от загуба. Но тогава имах и прогресивна Луна в 8 дом и си мислех, че е от нея. На моменти търсех хората, компанията, но след събиранията бързах да се скрия вкъщти. От тогава моят дом е моята крепост. Привързах се ужасно силно към него и сега, в друг град, ужасно много ми липсва....
Страх от смъртта не съм имала. Имам си вроден страх от високото, но той не се е активизирал от транзита на Сатурн. Страх от новото имах и когато Сатурн в 12 ми минаваше над Плутон в опозиция на Луната. Тогава дори аритмия бях получила и скокове на кръвното. И въпреки това затварях очи и действах, правих и търсех новото. Много странно. Но постоянно си портарях, че това е един транзит, който е тук да ми покаже нещо  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Август 07, 2013, 08:26:55 pm »

Да се чисти как? Съзнателно да се изправиш срещу всички свои страхове, да ги подложиш на дисекция?

Точно...и точно това направих...когато миналата година стъпи на к12....
Подсъзнателни са за мен страховете...

Дори ме е страх от прогнозата..,че от 6=12=2013-та влизам в период на риби според ведите...и ме чакали мнооого хубави  неща...
 ;D...

« Отговор #11 -: Август 07, 2013, 08:30:11 pm »

Казват, че при транзит на Сатурн през 12 дом ако не се изолираш доброволно, може да се случи принудително, обстоятелствата да го наложат. Още преди да започне този транзит, съзнателно реших да се оттегля. Изкарвала съм уикенди без да излизам навън, просто седиш и гледаш в една точка... и не се чувстваш затворен и ограничен. Имах нужда да остана сама със себе си, да ми се избистрят някои неща в главата.

А в наталната ми карта Сатурн е разположен в интерсептиран знак в 9 дом, има тригон със Слънцето и квадрат с Уран в 12 дом. Паническите атаки започнаха при положителни аспекти - тригон с нат. Марс и нат. Луна, т.е. когато активира водния тригон. Постояно нахлуват стари и забравени спомени в съзнанието и сънищата ми, някои картини изплуват от най-ранното ми детство. Понякога споменът може да е свързан просто с познат мирис или вкус.

Естествено, не минава и без хипохондрични самовнушения - има моменти, в които си внушавам и рак, и всички болести на света. И всеки път внушенията са различни, според настроението. Напоследък си внушавам, че съм се задръстила с токсини. ;D
Лили, всичко, което описваш, се случи и при мен. По повод токсините - увлякох се по вегетарианство, суровоядство и други методи за чистене от токсини  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Август 07, 2013, 08:31:12 pm »
Аз не мисля че темата трябва да се казва така...
трябва да се казва Сатурн през 12ти дом (или нещо такова) - все пак това коментирате в темата...

Лично при мен ЮЛВ е на куспидата на 12
а при ингрес на Сатурн в 12-ти бях вкаран (по погрешка) Централния Софииски
...това ми даде ценнен урок и една тежка обица на ухото (че нещо не е довършено) а в 12ти дом няма време за оглушки..

при този транзит също така успях на вханах стипендията, която за стотни все ми се изплъзващш..

при този транзит ми се случиха много интересни неща...втората ми жена също е от него

при този транзит трайно се установихме в новото ни жилище

при този транзит загубих баща си...при преминаването от 12ти в 1-ви

Напротив! Това е точното заглавие на темата!
Сатурн и страха...и се оказва,че става дума за транзита през 12-ти...

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #13 -: Август 07, 2013, 08:36:58 pm »
и аз от личен опит потвърждавам.
сатурн натално ми е в 12ти. около възврата пък съм имала паник атаки.

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #14 -: Август 07, 2013, 08:42:19 pm »

Добре че е астрологията и постоянно ми държи вниманието, та не се чувствам като затворник вкъщи:)) Имам някаква склонност да се самоизолирам от време на време:))

Интересно, че тези страхове изплуват при тригони..  :unsure: Всъщност и при мен в момента прави секстил към уран и полусекстил с луна, когато прави квадрати съм много мотивирана и постоянно в действие:))
Предполагам, че наталния ти тригон между слънцето и сатурн те приземява и те кара да поглеждаш по-трезво на тези страхове. Дали положението му по дом / 9ти / те кара да "пътуваш" във времето назад..
Сигурно като направи квадрата към наталната си позиция / ако още не е / ще изхвърлиш страховете си..
Уран в 12ти - и тук ми се струва , че заниманията с астрология са много добро решение за доброволна изолация:))
И все пак хубаво, че си остават просто панически страхове и нищо лошо не се случва реално, освен лошите шеги с психиката:))
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #15 -: Август 07, 2013, 08:49:14 pm »

Гокленов е при мен..Имаш ми данните.
Страха е по-скоро подсъзнателен....

А за изолацията мисля, че я преживях...миналата година.Дълъг и жесток период...Но и с много осъзнаване и усещане за духовно израстване...Търсех сама самотата..,само мъжа с който живея беше неотлъчно до мен...
Сега, колкото и да искаме изолация...и да сме сами ..., все сме по пътищата...и сред хора,но по-различни...

твоят си е скрит коз в ръкава  :P болднатото го отдавам на наталното му положение, сигурна съм, че не всеки ще може да долови страховете  ;)

« Отговор #16 -: Август 07, 2013, 09:09:39 pm »
През 12-ти дом Сатурн винаги ли дава ограничение?

Хммм... Гледах картите на двама близки. Точно тогава са работили много активно и не са имали доброволна или принудителна изолация.
Ако го направим с цел да се предпазим не е ли бягство от страха, не му ли даваме силата да обладае живота ни?

Дали през 12-ти дом Сатурн не разчиства всички ненужни страхове, които са били подтиснати и не са били преработени при преминаването му през 8-ми дом?

Казват, че в основата си страховете са два - от собствената ни смърт и от смъртта/загубата на близките ни.
А зад страхът като емоция стоят два стресови хормона - адреналин и кортизол, които предизвикват различни физически симптоми... Като всяка емоция и паниката се контролира от мисленето (амигдалата) т.е., за да победим страха трябва да променим мисленето :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Август 07, 2013, 09:12:41 pm »
Права си Екстази... :wub:
Но Сатурн бива разбран само след като си минал през първия възврат...

Иначе...Раху не мисля,че 12-ти дом е дом на страха...Страховете са най-дълбокото място. И това е 4-ти дом.
Всичко над оста АСЦ-ДСЦ е видимо...И 12-ти дом е видим...Ние само си мислим..,че крием нещо.
Но си прав..Сатурн иска РЕАЛИЗАЦИЯ!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #18 -: Август 07, 2013, 09:18:29 pm »
Да,имам големи страхове.
Винаги съм ги имала.
Сега също-тр сатурн 4ти дом.
И ми изплуват много усещания от детството.
Например ходя по улицата и дадена миризма на готвено,ми напомня кухнята на детската градина.Или пък спомени с баба ми/Бог да я прости/,която ме е отгледала.....и разни други неща.И винаги като се сетя за нещо,усещам силна болка по миналото,че нещо си е отишло безвъзвратно ..

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Август 07, 2013, 09:23:07 pm »
През 12-ти дом Сатурн винаги ли дава ограничение?

Хммм... Гледах картите на двама близки. Точно тогава са работили много активно и не са имали доброволна или принудителна изолация.
Ако го направим с цел да се предпазим не е ли бягство от страха, не му ли даваме силата да обладае живота ни?

Дали през 12-ти дом Сатурн не разчиства всички ненужни страхове, които са били подтиснати и не са били преработени при преминаването му през 8-ми дом?

Казват, че в основата си страховете са два - от собствената ни смърт и от смъртта/загубата на близките ни.
А зад страхът като емоция стоят два стресови хормона - адреналин и кортизол, които предизвикват различни физически симптоми... Като всяка емоция и паниката се контролира от мисленето (амигдалата) т.е., за да победим страха трябва да променим мисленето :blink:

За края на поста - отличен 6+...Абсолютно вярно.
Имам молба...Е ли е възможно...да погледнем наталите + прогресии и дирекции и транзитите към обусловения период...
Ако качиш и солари ще е бонус.